un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zbor cu KLM

20 Mar 2014  ·

TURISM  ·

11 comentarii

zbor_klm_1
Am zburat foarte bine cu KLM-ul până la Amsterdam. Aeronavă Boeing 737-700 foarte plăcută în interior, cu scaune subțiri și monitoare în dreptul fiecărui rând, iar zborul de 2 ore și jumătate a fost punctat de trei gustări, un record până acum.

Prima oară am primit un fel de quiche, adică un soi de tartă caldă cu ou, roșii și șuncă, dacă țin bine minte. Am cerut apă și un vin alb, care era din Africa de Sud.
zbor_klm_2zbor_klm_3

După vreo oră a venit un desert, o prăjitură cu un nou rând de băuturi, unde am cerut ceai.
zbor_klm_5

Apoi, cu vreo 30 de minute înainte de aterizare, personalul de bord a mai circulat cu niște platouri mari din care puteai alege un pachet de biscuiți, un Mars sau ceea ce s-a dovedit un fel de baton cu alune, iar de băut am vrut suc de roșii.
zbor_klm_6

La check-in-ul online făcut de acasă am observat că puteam alege nu doar un upgrade la business, care era scump, ci și unul la clasa Economy Confort, unde distanța dintre scaune este mai mare și acestea se pot lăsa și mai mult pe spate. Surpriza plăcută a fost că acest upgrade costă doar 10 euro, un preț neglijabil pentru cei care nu se simt confortabil în avion și vor mai mult loc pentru cele aproape 3 ore petrecute în zbor. Pentru 15 euro puteai alege locurile de la Exit, pe care unele companii le dau gratuit.

klm_online

Tot inedită mi s-a părut opțiunea Meet & Seat, adică te poți loga la check-in cu contul tău de Facebook, LinkedIn sau Google+ și poți vedea ce alți pasageri s-au logat și ei, iar dacă îi cunoști poți alege să stai lângă ei. Nu m-am logat și nu știu mai multe detalii; ar fi tare totuși să afli că nu știu ce director călătorește în avion cu tine și să-i faci capul calendar despre CV-ul tău sau propunerea ta de afaceri.

Despre aeroportul Schipol s-ar putea spune multe. Mie mi se pare cel mai bun aeroport din Europa pentru că-i plin de magazine și restaurante de toate feluri, dar și pentru că are terasă panoramică (adică poți merge cam oriunde pe acoperișul său), care este de vis pentru pasionații de avioane. Acum vă prezint alte două motive: sunt multe fotolii precum cele de mai jos, foarte confortabile dacă ai de așteptat aici, multe plasate în fața ferestrelor panoramice de unde poți urmări mișcările avioanelor.
zbor_klm_7zbor_klm_8

Iar dacă ai card FlyingBlue Gold poți intra la lounge-ul KLM Crown, unde m-am delectat cu un coniac Otard. Au acolo și vinuri și șampanie, internet gratuit, prize, mâncare caldă și rece, ziare, calculatoare, dușuri și multe altele.
zbor_klm_9

După acest zbor, am ajuns la cifra de 61 de zboruri, iar totalul de pe flightdiary.net îmi spune că am petrecut 5,7 zile în aer.

    11 comentarii

  1. Pot să zic că ai fost norocos. În zborurile mele spre/de la AMS, cu KLM nu am primit decât sandwich-uri. Același feedback îl am de la o amică care a zburat cu ei regulat, la fiecare 2 săptămâni și se plângea de calitatea la mâncare. De desert nu-mi aduc aminte.

    La partea de spațiu picioare, e meserie, îmi place și mie. Am cumpărat 1 dată loc Confort, iar pentru alte 2 zboruri mi-au acordat dirct loc la exit gratuit.

      (Citează)

  2. Pai e simpla explicatia, a aflat KLM-ul ca urmeaza sa zboare Radu si s-au organizat corespunzator.

      (Citează)

  3. corespunzator era daca serveau piscoturi

      (Citează)

  4. Din anumite motive acum cativa ani a trebuit sa petrec aproape o zi jumatate in Schipol iar buna bucata de vreme mi-am petrecut-o pe aeroport, uitandu-ma la avioane si miscarile lor prin hangare. IN afara de mine si alti curiosi am observat ca era pe acolo si un grup de oameni, majoritatea pe la varsta a treia care stateau si monitoriau avioane (iso notau numarul avionului, la cat aterizeaza, la cat decoleaza si diverse alte detalii). Am dedus ca erau pasionati de avioane si aveau micul lor hobby.

    De asemenea un alt lucru interesant a fost noaptea, cand aeroportul a ramas complet pustiu. De la frenezia de peste zi la pustietatea de peste noapte a fost o trece destul de ciudata. Bine, in afara de mine care ma plimbam prin aeropot in miez de noapte mai era un grup de chinezi care dormeau pe niste banci. In rest nici tipenie de om, nici maca paznici sau ceva similar.

      (Citează)

  5. Nașpa e la locurile de lângă exit e ca nu ai voie cu bagajele sub scaun sau în brate, trebuie puse toate deasupra (geanta de laptop de ex nu poți sa o ții lângă tine).

      (Citează)

  6. @Alex si de ce ai tine geanta de laptop langa tine? Iti este frica ca ti-o fura cineva si fuge cu ea?

      (Citează)

    • @alex: nu, dar poate vrei să lucrezi. Eu mereu cer loc la culoar, ca să umblu rapid sus la bagaje dacă e nevoie. Bine, de fapt cer loc acolo pentru că mi se pare că-i mai mult loc, măcar într-o parte am aer și libertate de mișcare.

        (Citează)

  7. @nwradu: Si lucrezi cu geanta? Ce te impiedica sa iei tot ce ai nevoie din geanta si sa lucrezi? Am stat si eu de 2 sau 3 ori pe locurile de la iesirile de urgenta si singurul moment cand nu am fost lasat cu nimic in brate/pe scaun/sub scaun a fost la decolare si aterizare. Si oricum la aterizare/decolare teoretic trebuie sa inchizi toate aparatele electronice. In rest poti sa lucrezi si de pe acele locuri fara probleme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus