un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un zbor plăcut cu Austrian Airlines

5 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

zbor_austrian_airlines_08Am zburat excelent spre Macedonia cu o cursă Austrian Airlines (via Viena, că noi nu avem zbor direct) și secretul ei a constat în trei lucruri:

  1. am stat singur pe rând, așa că m-am lăfăit în spațiul disponibil, m-am mutat pe locul unde puteam da scaunul la maxim în spate și am stat ca pașa.
  2. cafea bună. Cel puțin la București – Viena a fost excelentă; la Viena – Skopje am impresia că a fost un ness.
  3. muzică plăcută. Am avut în telefon o compilație de muzică fado (cântată de femei; fado cântat de bărbați parcă nu sună la fel de bine) și am semi-moțăit în scaun.

A contat și faptul că este o cursă scurtă (90 de minute până la Viena). Este cred a treia oară când zbor cu Austrian și remarc din nou că aeronavele lor par impecabile, noi și frumoase, iar scaunele sunt confortabile și foarte înguste, ceea ce-mi oferă loc suplimentar la picioare. În plus, dacă cel din fața ta lasă scaunul pe spate, poziția măsuței tale rămâne neschimbată datorită unui sistem inteligent de prindere de scaun.

zbor_austrian_airlines_02
Scaune înguste, după cum vă spuneam.

Mâncarea la bord nu a fost genială. La prima cursă (decolarea la 8:00) am primit un fel de “melc”, cafea/ceai și la alegere suc sau alte băuturi. Vedeți mai jos ce-am ales.
zbor_austrian_airlines_01

La celelalte trei curse (Viena-Skopje și returul din Macedonia pe la orele 12-15) am fost întrebat dacă prefer dulce sau sărat. La “dulce” primeam o napolitană Milka Leo, un fel de KitKat de-al nostru, iar la “sărat” o mini-pungă de covrigei combinați cu avionașe din făinoase. Am băut, cum fac mereu la bord, suc de tomate (uneori mai iau și acasă, nu doar în avioane mă dau mare bând suc de roșii).
zbor_austrian_airlines_07

zbor_austrian_airlines_04

Încep să mă întreb ce s-o da de mâncare la business class.

Un amănunt care m-a încântat a fost că pe monitoarele din aeronavă s-au afișat porțile pentru cei ce făceau escală în Viena. Sunt curios cum fac asta. Au avioanele și comunicare automată de astfel de date, nu doar voce între piloți și centrul de control și telemetria obișnuită? De câteva ori am auzit pilotul anunțând astfel de informații către pasageri, semn că le primise și el tot prin voce și le “dădea mai departe”. Acum ce-o fi fost? Le-am primit prin vorbe și cineva din echipajul de bord le-a introdus în sistem? Nu prea au cum, lipsesc aparatele pentru așa ceva. Oricum, bună treaba.
zbor_austrian_airlines_03

Bonus: cam așa arată avionul când o pasageră are șapcă din aceea cu cristale luminoase. Discotecă!
zbor_austrian_airlines_06

    10 comentarii

  1. Yep, exista posibilitatea unui flux de date intre avion si companie. Din ce imi aduc aminte ACARS se numeste.

      (Citează)

  2. Incercam sa realizez cat de “inguste” sunt scaunele si cum ar afecta ele locul pentru picioare. Dupa imaginea care explica am realizat, mai degraba le-as spune ca sunt “subtiri” :)

      (Citează)

  3. Ai zburat cu un Fokker, nu? :)

      (Citează)

  4. Cabin terminal – Often used by flight attendants to communicate special passenger needs, gate changes due to delays, catering, etc.ACARS messages are transmitted over one of three air-ground subnetworks.

      (Citează)

  5. nene, chestia aia cu afisatul portilor este o minune, m-a ajutat enorm de 2 ori. ajuta mult si daca dai si peste niste stewardese inteligente care se duc sa caute pasagerii cu zboruri care decoleaza sub 30minute si ii baga in fata, sa iasa primii din avion.
    in alta ordine de idei, nu am zburat cu Austrian decat o data dar a fost f ok. mancarea nu e punctul lor forte.

      (Citează)

  6. @nwradu: în toate avioanele în care am fost (boeing-uri şi airbusuri din cele uzuale care zboară în europa) sistemul de prindere al măsuţei este la fel, adică o ţine orizontală indiferent cît înclină cel din faţă scaunul.

      (Citează)

  7. imi zice si mie careva care-i treaba cu sucul de rosii in avion? lumea bea bulion de ala in general sau e ceva special in timpul zborului?

      (Citează)

  8. Eu beau și pe acasă uneori, dar în avion mă simt “like a sir” cerând bulion.

    În subconștient mai am și alte motive: cel de portocale e cam acid și-mi face foame sau mă doare stomacul, cel de mere e prea dulce, cola/sprite nu beau, așa că rămâne cel de roșii.

    Mai merge vin/bere, dacă au, dar nu-mi place ideea unei guri minuscule de alcool.

      (Citează)

  9. Mda, azi am venit din Barcelona cu Tarom-ul, in spate era o femeie ce se lauda ca vine din Spania, sa mentionez ca a vorbit 15 minute la telefon când eram in aer ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus