un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mircea Sandu și-a tras o rentă de 6250 de euro pe lună ca director onorific

6 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Mircea Sandu, după ce a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani, a fost numit director onorific al FRF.

Funcțiile onorifice sunt o metodă de a arăta respectul pentru cineva, un fel de “nu te vom uita” și, în acest caz, genul de titlu care ar trebui să-ți asigure permanent bilete la loja oficială la orice meci de fotbal.

Mircea Sandu, însă, mai are și alte beneficii:

  • va primi o rentă anuală de 75.000 de euro. Astea înseamnă 6.250 de euro pe lună, bani pe care-i ia acum stând degeaba pentru simplul motiv că anterior a avut 24 de ani de muncă plătită printr-un salariu, culmea, mai mic decât renta. Nu știu exact ce impozite se plătesc când primești “rentă”, nu salariu, sau dacă nu cumva asta e suma în mână.
  • administrarea spațiului de la etajul 2 al unei clădiri FRF. Nu se știe ce clădire, dar ar putea locui acolo, dacă vrea, etajul este al lui.
  • limuzină pusă la dispoziție de către FRF și benzină decontată indiferent de numărul de kilometri. Cu alte cuvinte, mașină de lux pe viață; nu neapărat aceeași mașină, o mai schimbă din când în când.
  • personal angajat, plătit de FRF în limita a 5000 de lei lunar.
  • orice intervenție medicală sau recuperare va fi plătită de FRF, o veste foarte bună, având în vedere că Sandu suferea de ceva boli grave (așa țin minte).
  • deplasări la meciurile echipei naționale cu decontarea cazării la hoteluri de 5 stele și diurnă zilnică de 500 de euro.
  • telefon.

Sună bine, nu? Decizia a fost luată în Comitetul Executiv FRF, practic și-au votat-o acolo “între prieteni”.

Personal această decizie mi se pare o insultă la adresa tuturor oamenilor din țară care au muncit ani de zile, indiferent de funcție, și acum au o pensie de nimic. O insultă la adresa tuturor fotbaliștilor care, după diverse succese pe teren, mor acum de foame și fac munca de jos, după cum au arătat diverse reportaje despre foste glorii ale Stelei, Dinamo sau naționalei. O insultă la adresa oricărui om care s-a uitat măcar un minut la fotbal.

Ce mari performanțe a avut Sandu ca președinte FRF? Un sfert de finală în 1994? Totuși, e doar un sfert de finală, iar de atunci au urmat doar dezamăgiri din ce în ce mai mari.

Dar așa e fotbalul. Să curgă semințele, să se desfacă berea, să urle suporterii cu inima în gât la orice corner, free gigi, alea-alea…

sursa: ProSport

    19 comentarii

  1. Sunt de acord cu tine.

      (Citează)

  2. Sa speram ca va merge cat mai repede la hotelul de 5 stele cu zabrele.

      (Citează)

  3. sau la cel de 4 scanduri…

      (Citează)

  4. Are un cancer cat china. Stai linistit, ca n-o sa se bucure mult de toate astea.

      (Citează)

  5. Singura chestie prin care asta nu ar fi o insultă ar fi dacă ar muri repede.

      (Citează)

  6. Nu neaparat limuzina, da’ ceva S Klasse, sa placa la toata lumea.

      (Citează)

  7. Pana la urma FRF-ul nu e decat o entitate privata. Fiind o entitate privata nu vad de ce ne-ar pasa noua, nu vad de ce ti-ar pasa tie cati bani isi ia Mircea Sandu ca renta viagera in conditiile in care acei bani vin dinspre privat, nicidecum de la buget. E treaba lor daca-si gasesc contracte de publicitate care sa poata suporta asemenea sume de bani pentru un om care n-o sa faca nimic.

      (Citează)

  8. Eu zic ca decizia respectiva poate fi schimbata de noua conducere FRF, ca doar nu-i litera de lege si nici contract de munca care intra sub incidenta unor legi ale Romaniei.

      (Citează)

  9. Ultima dată când m-am uitat S-Klasse chiar era limuzină.

      (Citează)

  10. E nesimtit, dar destept cat sa isi traga beneficii frumoase.

      (Citează)

  11. de acord cu coke. cu mentiunea ca nu sunt chiaaar privati. s-au caciulit de f. multe ori la stat ptr tot felul de avantaje, scutiri, stadioane, sedii… sunt privati numai in acte si cand le convine.

    de ce i-au dat? simplu. stie prea multe. ca si in cazul lui mitica, e platit ca sa taca si sa-si duca linistit batranetea.

    in plus, rili? ne luam de renta lu’ sandu dupa care bagam o piscotareala despre mancarea pisiceasca pe un blog despre tehnologie si mancare scumpa?

      (Citează)

  12. ce importanta are cati mai au? sunt (teoretic) privati. treaba lor, banii lor. eu m-as intreba cati bugetari mai incaseaza primele de la ASF, de exemplu…

      (Citează)

  13. Se pare ca multa lume are probleme in a intelege cum e cu FRF si LPF-ul. Aceste organizatii sunt private, chiar daca chipurile ele reprezeinta fotbalul romanesc. Daca maine toate firmele de prelucrari mecanice din Romania isi fac un soi de federatie, federetie si-si numesc prin votul membrilor un presedinte, nu inseamna ca acea federatie e de stat. Nu. E privata. La fel si cu LPF si cu FRF. Ca Sandu a mai intervenit pe langa autoritati incercand sa le convinga sa investeasca in infrastructura, la fel incearca sa intervina si transportatorii. Doar ca Sandu a avut mai mult succes. Asadar e de-un populism ieftin chestiunea asta cu renta lui Mircea Sandu. Ignora fotbalul romanesc, ignor echipa nationala, si prefer sa ma uit la niste echipe care nu doar ca joaca fotbalul dar il si respecta ca sport. Din partea mea de maine se poate desfiinta LPF-ul si FRF-ul ca n-o sa le simt lipsa.

      (Citează)

  14. Curat populism coane COKE … ca doar Mitica si cu Nasu’ au facut tot ce tine fotbalul romanesc …

      (Citează)

  15. @coke si altii:

    Intreg fotbalul este un “populism”. Din “populism” traieste si cu populism se hraneste: populism, popularitate, spectatori, telespectatori, sponsori, clienti, audienta.

    Chiar daca nu este “de stat”, sportul organizat (si, in Romania, cu atat mai mult fotbalul) este al poporului iar poporul are tot dreptul sa il comenteze, pentru ca il hraneste.

      (Citează)

  16. Ok, privati privati, dar avand un consiliu de administratie, cum poate fi de acord acel consiliu sa cheltuie 100.000 euro pe an pe al sau presedinte onorific in timp ce cluburile declara faliment si investitiile in juniori sunt slabe spre deloc? Ce decizie de business de asta? Ori sunt manageri foarte prosti, ori e ceva foarte dubios la mijloc. Ca sa iti permiti sa acorzi banii astia unui om ar trebui sa ai macar 2-3 mil euro profit anual cu care sa nu ai idee ce sa faci.

      (Citează)

  17. Viermele si-a dat arama pe fata. Ia banii astia de la gura urmatoarei generatii de fotbalisti ai Romaniei.

    Nu neaparat cancer, da’ ceva cu care sa moara inecat maine.

      (Citează)

  18. Asta castiga mai bine si are conditii super de pensionare, sa-ti petreci batranetea asa ar fi super

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus