un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Clipul de promovare a stațiunii Mamaia este plictisitor

25 Mar 2014  ·

TURISM  ·

12 comentarii

Ați văzut noul clip de promovare a stațiunii Mamaia? Dacă nu, îl puteți vedea mai jos, iar dacă da vreau să încep discuția spunând că mi se pare plictisitor și greșit gândit de la cap la coadă.

Nu mă înțelegeți greșit, susțin turismul românesc, cred că țara noastră are multe de oferit, iar pentru litoral sunt perfect de acord să mergem pe ideea “femei frumoase și viață de noapte”. Doar că acest clip banal nu m-ar determina să merg nici până la Snagov, darămite Mamaia, iar dacă aș fi un străin probabil că l-aș ignora cu un simplu “meh” ca motivare.

Chiar primele cadre sunt deosebit de plictisitoare. Așteptăm patru valuri, fiecare “spălând” pe plajă câte un logo de țară și zonă. Înțeleg că aceste logo-uri generează de fapt finanțare pentru clip din partea agențiilor pe care le reprezintă, dar puteau fi puse la fel de bine la final. Lumea vrea să treacă direct la ce-i interesant, nu sa vadă logo-uri.

Reclama pare a fi mai degrabă la hotelul pe care se insistă, nu la stațiunea Mamaia în sine. Vedem prea multe cadre în care se insistă pe cuplul ce se cazează la hotel, inclusiv cu ei introducând cartela în ușă sau apăsând butonul de pe telecomanda televizorului pentru a-l aprinde. Nu știu, care-i ideea aici? Veniți în România, avem hoteluri cu cartelă și chiar și televizoare moderne?

Și chiar dacă este în regulă să insistăm pe cluburi și femei frumoase, simt că două elemente au fost total ignorate: plaja de calitate față de majoritatea locurilor din Europa, singurul cadru prezentând o plajă plină de scoici, nu de nisip fin, și apa plăcută. Cred că se puteau găsi câteva cadre cu valuri și apă curată. Apoi, unde sunt imaginile cu promenada de la cazinou, cu zecile de cafenele și terase și restaurante arătoase, cu sporturi acvatice?

Pe total, întreg clipul pornește greu și păstrează un ritm lent. Nu urmă spre un punct culminant, nu duce spre câteva scene bine gândite, ba chiar muzica excelentă din partea a doua este întreruptă fără rost de un sunet de turnat șampanie în pahar și de un DJ sorbind băutură prin pai.

Aștept variantele de 30 de secunde și de un minut, poate acolo se poate face un montaj mai inspirat. Cea de 4 minute mă face să adorm. Voi ce ziceți?

via adevarul.ro

O fotografie frumoasă de-a mea din Mamaia:
mamaia

    12 comentarii

  1. Intro mult prea lung (ca intregul clip), cadre proaste (din putinele cadre cu plaja, unul are Petromidia in spate) sau inutile, partea hotel + cocalar in plus, etc. Nu mai intru in detalii legate de licentierea melodiilor, care mai mult ca sigur lipseste cu desavarsire.

    Overall, mi se pare jalnic sa te promovezi cu asa ceva.

      (Citează)

  2. L-am văzut şi eu, dacă începea de la 2:50 ar fi fost perfect. M-a amuzat scena în care se cazează ăia doi la hotel şi apoi se uită la TV. Cu siguranţă d-asta te duci la mare.

      (Citează)

  3. tot asteptam sa inceapa melodia sa fie mai saltareata. la 1.30 am inchis ca ma plictisisem.

      (Citează)

  4. Sunt multe cadre faine și reușite pe durata filmului, dar sunt tareee, tare monoton legate între ele. Așa cum zice și un muc, așteptam să înceapă un ritm mai rapid sau ceva, dar pauză. Păcat, că material „didactic” era cât marea.

      (Citează)

  5. E normal ca varianta lor de 4′:40″ sa te faca sa adormi, pt. ca au si-un cadru cu trenurile vitezei spre Constanta…. Ce poti sa faci in alea 4 ore de calatorie, daca nu sa dormi?!

      (Citează)

  6. Am citit parerile si dupa am vazut clipul astfel incat asteptarile erau ff scazute, dar nu mi se pare atat de prost se putea si mai rau haha. Cons: intro-ul este prea lung poate de-aia mi-a dat impresia ca sunt doua filmulete legate unul chill si unul “party hard”, hotelul ales mi se pare cam batranicios . In schimb muzica e ok si cateva cadre chiar sunt reusite ( nu vorbesc de cele cu cazarea – jizas ) . Una peste alta fata de alte clipuri de genul asta , nu e rau deloc – macar nu mai are aerul “comunist” :)

      (Citează)

  7. Cred că a fost tarifat la secundă în montajul final.
    N-a fost mazăre dar au băgat buci cu orice ocazie au prins momentul. Mi se pare dubios că per total sunt 2 melodii care nu mi se pare că au vreo legătură.

    Am observat scârba tipică cu care salvamarul îți aruncă (pe partea greșită) placa în apă și când se primește cartela/cheie de la recepție și se aruncă apoi pe masă în cameră.

    Acum pot arăta oricui de ce NU merg la mare în România.

      (Citează)

  8. cu atît mai slăbuț cu cît a fost prezentat cu mare tam-tam… perla litoralului etc

    nu insistă de loc pe ce are frumos mamaia (dacă mai are), plaja, promenada, etc. Viată de noapte e un termen generic. Sînt niște discoteci, niște cluburi, niste baruri – dar din astea sînt peste tot, inclusiv în orașe, ba mai mult, se pot desființa și reînființa altele oricînd. La o stațiune pe litoral vin în primul rînd pt. că e la mare…

      (Citează)

  9. Lung, plicticos, taieturile sunt cele mai multe proaste si neinspirate, rar se vede vreun cadru mai larg in care sa se vada bine plaja, zona de promenada, zona de hoteluri. Cu asa cadre inguste poti sa faci reclama pentru orice litoral din lume: ia uite, avem si apa, avem si nisip, avem si soare, avem chiar si valuri. Plus multe, multe buci :)

    Secventa cu hotelul e penibila. Ultimul racnet in materie de hoteluri, ai cartela sa intri in camera, ai chiar si un televizor cam ca vai de el si o telecomanda pe masura. Plus doi cocalari cam scarbiti, astia au fost prietenii alora de au realizat opera asta de arta.

    Prost. Pe cine naibii conving ei sa vina in Mamaia cu chestia asta? Ma refer fata de aia care nu sunt deja convinsi, adica bucurestenii de weekend?

    Dar oricum un pic mai bine decat “productiile” marca Mazare. Alea erau horror.

      (Citează)

  10. Cateva idei repede că am treabă:

    Cadrele din aer sunt filmate mizerabil.
    Cocalarismul este prezent din rasputeri (masini de talente, cluburi pentru toti terminatii, fețe deloc palide in prim-planuri)
    Pescarusii aia sunt peste tot unde e coasta/litoral, unde e tipicitatea?
    Introducerea/genericul respecta regula filmului intreg: in 45 de secunde abia incepe filmul de prezentare. Am stat pana la sfarsit numai ca sa pot sa-mi fac o părere, daca eram turist inchideam de hăt hăt, sa dau share nici vorbă.
    Filmarile sunt in locuri de unde se colecteaza “taxa de stațiune”? Si nu ma refer la mizeria aia de la porțile vieții, ci la aia babană care nu dă pe la Ministerul de FInanțe nici măcar bună ziua.
    Nu arată deloc a sejur pentru un familist sau un îndrăgostit de natură. Poate pentru un cocalar care merge la bumți bumți. Atunci da, e perfect, să-i adune pe toți acolo să cotizeze, să finanțeze făina lui Mazarel. Aaa, stai așa numai o târică, o sa fie făina de trei nule acum, la răcoare. Aia e, stiau ei de ce nu-i pun moaca in clip. Oare producătorii știau dinainte ca-l saltă pe MCSSI (Mister Costum Sordid Sexualitate Incerta)?

    Încă ceva: județul Constanța (și Dobrogea în general) are atâtea chestii faine de vazut, ca nu m-aș duce in mizeria aia de stațiune nici sa ma bați. Ba, mint, merg in extrasezon când e pustie, în trecere spre plajele sălbatice din nord, unde nu riști să te calce pe trecere vreo beizadea de 18 ani cu mucii pe piept, dar cu Audi A8 achitat de tăticu’ cel fraier.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus