un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat noile Chicken Tasty și Hot

28 Mar 2014  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Am mâncat noile sandvișuri Chicken Tasty și Chicken Hot de la McDonald’s. Ca în reclama TV, la “vrei normal sau iute?” am răspuns cu “da”, ca să le încerc pe amândouă.

Când am auzit de aceste sandvișuri, am rămas cu impresia că singura diferență dintre ele ar fi vreun sos picant suplimentar la cel Hot. Nu-i așa, rețetele sunt diferite și, poate cel mai important de reținut, cel Hot este cu adevărat iute, nu doar picant. Are niște ardei jalapeno în el de-ți ia gura foc mai tare decât dragonului Smaug din Hobbitul.

Chicken Tasty are o chiflă pufoasă (știați că fabrica Titan produce toată pâinea pentru McDonald’s România și mai noi trimite și în alte țări?) în care se găsește bucata de pui pane, felii de roșii, un fel de brânză asemănătoare cu parmezanul, rucola și sos de roșii (nu ketchup, este un sos pesto mai bun, pe care sper să-l văd și în alte preparate).

Mie acesta mi s-a părut cel mai bun. În general îmi plac sandvișurile cu roșii, vara sunt primul la McFresh, iar Chicken Tasty are o combinație foarte reușită de ingrediente, aromele se îmbină plăcut și este sățios, iar sosul pesto merge mult mai bine decât un ketchup clasic. Dacă vrei un sandviș cu pui la McDonald’s, mergi pe Chicken Tasty.

Chicken Hot este, după cum vă spuneam, iute. Până și chifla e presărată cu piper, dar iuțeala vine în principal de la ardeii jalapeno din sandviș, care-l fac de preferat unei nișe mai mici de oameni. Mai conține pui, sos de roșii și ceapă, sos guacamole, salată verde și brânză cheddar.

Pe acesta să-l mâncați cu ceva de băut lângă voi și numai dacă vă place mâncarea iute. Ed Sheeran, când a compus melodia I See Fire, mânca un Chicken Hot. Glumesc un pic, nu-i vreun record la iuțeală, dar se adresează celor care preferă mâncarea iute.

mcdonalds_chicken_tasty_1
feat_chicken_tasty

Ambele sandvișuri sunt doar temporar în meniu, dispar până în 30 aprilie.

    22 comentarii

  1. Am bagat si eu de dimineata Sausage McMuffin si e un pic iute (se simte piperul). Cel cu ou merge mai bine, dar e cam scump (l-am incercat acum 2 zile).

      (Citează)

  2. Numai mie mi se pare enorm 12 lei pentru un rahat de sandvis? Nu ca as fi impotriva fast foodului, ca prefer la KFC cu 12 lei un smart menu care contine 3 aripioare, 2 crispy, cartofi, sos si suc. Nu mai zic de alte solutii de a manca ieftin o masa de pranz prin alte locuri…

      (Citează)

  3. Piperul e aromat, nu iute :). Daca in loc de piper..era putin praf de chili..cum mai era?

      (Citează)

  4. sorint87 – corect, dar senzatia tot de iuteala este :)

      (Citează)

  5. Cu 16 lei iei ditamai sanwitchu la Subway

      (Citează)

  6. Daca vrei chiflele McDonalds, mergi la Belforno ( apartine Titan ) si iti iei cat doresti.( 40 bani chifla).

      (Citează)

  7. Sunt singurul care spera sa vada niste poze reale cu sandwichul? :P

      (Citează)

  8. Advertorial gen. Se marcheaza cu P.

      (Citează)

  9. Ardeii jalapeno sunt clasaţi foarte jos pe scala scoville, până şi banalii ardei iuţi româneşti pişcă mai tare. Dar e la modă jalapeno, sună cumva corporatist şi cool.

      (Citează)

    • @Rabbit: da, dar sunt mai iuți decât mă așțeptam. În restaurantele populare “picant” înseamnă de obicei “meh” pentru mine, deoarece se pun puține condimente, fiind necesar ca mâncarea să fie accesibilă tuturor gusturilor. Ardei din acela din Nepal sau care-i cel mai iute nu va pune nimeni (știu pe cineva care a pus pe limbă un pic de sos făcut din acel ardei, luat pe vârful de la o scobitoare, și a plâns 20 de minute) decât în preparate speciale și restaurante de nișă, dar nu în fast-food-uri “de masă”. Pentru McDonald’s, acest sandviș mi se pare mult mai iute decât orice au făcut anterior.

      Să știi că n-am auzit pe nimeni pronunțând altfel decât “halapenio”, cred că s-a prins lumea.

        (Citează)

  10. Rabbit u make my day..cu postul tau..iti multumesc

      (Citează)

  11. Made*

      (Citează)

  12. Şi pun pariu că majoritatea pronunţă “gealăpenău”, în cel mai pur şi tembel mod american, nu “halapenio”, ca la origine. Dar nu mai e la modă spaniola, s-a dus vremea telenovelelor mexicane.

      (Citează)

  13. Am mancat cate unul din ambele , niste sandvich-uri bune si nimic mai mult . Nu-si prea fac banii zic eu , si nici nu sunt prea iuti pentru gustul meu (prefer oricand o shaorma buna (Haleala , Calif , Dristor – in ordinea asta) sau o bagheta .

      (Citează)

  14. De obicei gunoiul de la mc e scump si nu face nici o treime din pretul de vanzare. Daca stai la rand la mcdonalds o sa vezi multi cocalari cu burtile peste curea asteptandu-si portia si e bine ca e asa.
    Bolivia a renuntat la mcdonalds:

    https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=Iek3U-fSBOezywPD7oHQAQ&url=http://ecology.md/md/section.php%3Fsection%3Dhealth%26id%3D10908&cd=1&ved=0CCQQFjAA&usg=AFQjCNHvsc9D13Egx5tWIygUi79s6Ovjmw

      (Citează)

  15. Tocmai ai pierdut un cititor datorita acestui post ! devi tot mai putin credibil pe zi ce trece faci mai mult reclama decat blog ! acuma nu ca iti pasa tie ca ai pierdut 1 cititor ……….

      (Citează)

    • @Paul: mulțumesc pentru că mi-ai atras atenție, dar totuși nu pot rezista să nu te întreb de ce acest articol ți-a schimbat părerea? Cel mai vechi articol al meu în care anunț un produs nou la McDonald;s este din aprilie 2007
      https://www.nwradu.ro/2007/04/big-tasty-la-mcdonalds/

      Tag-ul Fast-food este plin de astfel de articole https://www.nwradu.ro/tag/fast-food/ Mănânc mult fast-food, ăsta-i adevărul. Aș vrea să scriu mai multe despre ce-am mâncat la Joseph Hadad, că poate preferi haute-cuisine, dar dacă ajung mai des la fast-food, ce să fac? https://www.nwradu.ro/2014/01/la-restaurantul-lui-joseph-hadad/

      Referitor la publicitate, în luna martie am scris pe blog 87 de articole. 3-5 dintre ele au fost campanii plătite, adică între 3,44% și 5,74% din totalul articolelor scrise în această lună. E mult, e puțin?

      Știu că diferența între “uite ce-a lansat firma X pe piață” și “uite ce-a lansat firma X pe piață într-un articol plătit de ei să anunț asta” este insesizabilă pentru marea majoritate a cititorilor. N-ai ce face aici decât să te uiți dacă informațiile pe care le afli din articol îți sunt de folos sau nu, fără să-ți mese exact de ce am scris acel articol, că asta e treaba mea.

        (Citează)

  16. Nu spune nimeni ca nu trebuie sa faci reclama, nimeni nu face munca pe gratis ca sa aiba la ce se uita baietii pe net in pauzele de la munca. :)

    Dar sincer acum, cata incredere sa mai am in review-urile tale (gen osho, hadad sau vita maturata etc) cand tu faci reclama la mac si in mod miraculos omiti sa mentionezi ca a fost o porcarie, ba mai mult decat atat incerci sa aburesti cu texte de nivel clasa a3a, gen:
    “Tasty are o combinație foarte reușită de ingrediente, aromele se îmbină plăcut și este sățios, iar sosul pesto merge mult mai bine decât un ketchup clasic. Dacă vrei un sandviș cu pui la McDonald’s, mergi pe Chicken Tasty.”?

    iar argumentul ca mananci mult fast food (si ca sa vezi ce coincidenta ai nimerit si la mac) mi se pare destinat unui copil de max 5 ani, nu mai mult. :)

    Dar acum nah probabil ca banii de la mac sunt mult mai importanti fata de cei 2-3 cititori pierduti.
    Pacat, tare pacat, :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus