un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Padfone Mini: telefon de 4 inchi și tabletă de 7 inchi

27 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

asus_padfone_mini_06
Cred că știți deja ce presupune gama Padfone de la Asus: tabletă și telefon în același dispozitiv. Telefonul se introduce într-un “station”, care de fapt este un ecran cu baterie, și devine tabletă. Avantajul este că împart aceeași memorie și aceeași conexiune de date, iar trecerea de la telefon la tabletă și invers se face instantaneu.

Padfone Mini este noul produs: telefonul are 4 inchi și ca tabletă are 7 inchi. Procesorul este un Intel Atom Z2560 dual-core la 1,6 GHz, rulează Android 4.3, camera are 8 megapixeli și stocarea internă este de 8 GB, dar îi poți pune card microSD.

Bateria telefonului este de 1200 mAh, iar tableta are o baterie de 2100 mAh. Rezoluția este de 480 x 800 px pentru telefon și 800 x 1280 px pentru tabletă.

L-am testat mai mult la standul Asus și pot să spun că tranziția de la telefon la tabletă și invers decurge rapid și fără probleme. Pur și simplu înfigi telefonul acolo și se aprinde ecranul tabletei, aproape fără nici o întârziere deranjantă. Mai mult, nu există nici un buton de apăsat sau vreun slider pentru eliberarea telefonului, ci pus și simplu îl tragi din tabletă, totul fiind simplificat la maxim.

Tableta este un pic groasă, de așteptat având în vedere că are un telefon în spate, dar cu o greutate totală combinată de 376 grame, rămâne foarte portabilă. Mă cam tem însă de bateria de doar 1200 mAh de pe telefon, destul de mică pentru 4 inchi.

Asus a combinat până acum un telefon de 5 inchi cu un station de 10 inchi (Asus Padfone) și un telefon de 4 inchi cu un station de 7 inchi (acest Padfone Mini). Să sperăm că în viitor vor face și combinația pe care o așteaptă mulți, adică telefon de 4 inchi cu tabletă de 10 inchi și hardware foarte bun.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    1 comentariu

  1. Un padfone va fi urmatorul meu telefon. Mai astept pana la anu’, ca Nexus 4 isi face treaba foarte bine deocamdata. Un 4″ mi se pare putin cam mic. As prefera sa ramana pe varianta 4.7″, asa cum au fost primele modele, desi vad ca ultimele sunt deja pe 5″. Sper sa nu treaca pe 5.1″ 5.2″ cum vad ca o fac cei de la Samsung si Sony.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus