un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mănuși!

14 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

mega_image_manusiMega Image a introdus acum câteva luni o chestie foarte bună în magazine: mănuși de unică folosință pentru raionul de panificație. Cleștii de apucat chifle și gogoși sunt anevoioși de folosit, strivesc unele prăjituri, scapi pâinea din ei și te faci de râs în raion șamd.

În plus, pentru mine mănușa este bună deoarece îmi dă posibilitatea să pipăi ceea ce cumpăr. De multe ori, mai ales dimineața, produsele din față sunt vechi de o zi, iar cele din spate sunt proaspete, așa că este necesar să le pipăi cu atenție pe toate. Nimic nu-i mai enervant decât să iei un covrig sau o chiflă și să descoperi acasă că-i veche, de parcă magazinul nu și-ar permite să scoată de la vânzare seara cele câteva produse de 1-2 lei rămase necumpărate în acea zi.

Sigur, asta nu-i oprește pe mulți să bage mâna la raft fără nici o mănușă și să cotrobăie prin pâini.

    17 comentarii

  1. astfel de manausi ar trebui sa fie si in benzinarii la pompa.

      (Citează)

  2. Din cîte-mi amintesc, la Mega Image sînt mănuşile astea de cîţiva ani buni. Că nu le vede lumea, asta-i altceva.

      (Citează)

  3. La rompetrol de obicei au. Eu am alimentat acum 2 seri si a fost prima data cand nu mai aveau.

      (Citează)

  4. Dom’le, cred ca ar fi mai bine pentru unii dintre cetatenii acestei tari daca s-ar interzice alesul cu mana si s-ar permite numai alesul cu ochii. Din raft ma refer!

      (Citează)

  5. la billa sînt de ani buni

    dar să fim serioși… chiar e nevoie ? eu pipăi cu mîna :-)

    era un articol pe net acum cîtva timp, cu “noi cei care am crescut în epoca Ceaușescu”, cîte făceam, și nu ne îmbolnăveam… inclusiv, luam de pe jos dacă ne cădea, etc. Manuși pt pîine ? ce, sîntem în sala de operație ?

      (Citează)

    • @alias: citez din propriul meu articol https://www.nwradu.ro/2013/05/lasati-nostalgia-fost/

      Uimirea dispare când te uiți pe statistici și vezi că la noi mor ceva mai mulți pentru că nu se protejează. E o gândire prostească să zici că dacă tu ai făcut ceva nasol toată viața și nu ai pățit nimic, atunci toată lumea este în siguranță. Cu toții știm pe câte unul care a fumat toată viața și a prins 90 de ani fără probleme, dar pentru fiecare caz din acesta mor alți 100 înainte de 45 de ani.

      Nu uita că spartanii aveau speranța de viată vreo 45 de ani.

        (Citează)

  6. @alias Esti sigur ca nu ne inbolnaveam pe vremea lui Ceausescu?
    Stii ca acum 200 de ani se credea prin Europa ca daca te speli o sa te imbolnavesti si risti sa mori? Urmand aceeasi logica expusa de articolele imbecile cu Epoca de Aur iti recomand sa faci baie odata pe an ;)

      (Citează)

  7. Da, sunt de ceva vreme manusi la Mega. Mai mult teoretic, ca de obicei cand ajung eu pe acolo sunt terminate. La fel stau lucrurile si in Auchan (ma rog, in Auchan sunt totusi mereu pungi care pot fi folosite post de manusa). In Billa in schimb nu mi s-a intamplat niciodata sa nu prind manusa.

      (Citează)

  8. manusi la benzinarii ? care ii faza ?

      (Citează)

    • @Calin: ca să nu miroși a benzină după ce alimentezi. Poate mergi la vreo întâlnire sau ceva…
      Totuși, în benzinării poți merge la toaletă să te speli.

        (Citează)

  9. Eu aveam poza facuta de vreo saptamana si mi-a fost lene sa scriu:))

      (Citează)

  10. La fel e și în LIDL, la panificație dar acolo măcar se aruncă seara tot ce rămâne. Însă așa mă enervează ăia care pun mâna fără mănuși, ating cu mâneca murdară a gecii chiflele și apoi să mai mănânci..

      (Citează)

    • @Gabi Miron: că mai atinge câte unul pâinea… asta e, pe termen lung îți întărești corpul.

      Pe mine mă deranja mai mult faptul că la Mega Image lasă la raft și panificație veche și mie îmi place să o pipăi, ca să nu iau țeapă. Cu mănușa e mult mai ușor de pipăit pe acolo, cu cleștele era un chin.
      Și sunt alții care vin și pipăie totul cu mâna liberă, eu cu ăia am o problemă.

        (Citează)

  11. Manusile sunt la mega de cand au intrat pe piata :). Singurul caz in care nu le folosesc este cand iau fix painea care ma intereseaza, fara sa o pipai, si o pun in punga(si atunci o iau cu mana in punga daca e de unica folosinta)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus