un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei Ascend G6: rezoluție mică pentru 4,5 inchi

27 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

huawei_ascend_g6_1
Huawei Ascend G6 este noul smartphone lansat la MWC Barcelona de către compania chineză, dar nu cred că eu mă înscriu în publicul țintă.

Din start rezoluția ecranului de 4,5 inchi mi s-a părut prea mică: 540 x 960 pixeli. Insuficient!

Telefonul probabil se adresează tinerilor interesați mai degrabă de alte aspecte, pentru care vine cu o grosime de doar 7,3 mm (varianta 3G) sau 7,8 mm (varianta 4G) și o cameră frontală de 5 megapixeli, selfie-urile fiind foarte populare în zona Asiei (Huawei Ascend Mate 2, un phablet, are chiar funcție “panoramic selfie”).

Rulează Android 4.2, are stocare internă 8 GB și slot de card microSD, memoria RAM este de 1 GB, iar camera principală are 8 megapixeli într-un senzor Sony. Procesorul este un Qualcomm la 1,2 GHz, iar bateria are 2000 mAh.

Eu sunt de părere că 4G la 150 Mbps nu se potrivește bine cu rezoluție qHD și telefonul G6 nu s-a decis bine în ce ligă joacă. Mă aștept să fie un model popular dacă va fi inclus în oferte bune la abonament sau dacă va veni cu un preț foarte bun pe piață, dar altfel ai de unde alege telefoane cu rezoluție mai mare și cu o interfață mai apropiată de sistemul clasic Android.

Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    4 comentarii

  1. Dacă l prețuiesc corect poate fi Best buy dacă nu eșec.. Ce i drept rezoluția aia recomanda un preț sub 199eur și nu anul 2014. Măcar sper ca este un panel bun ips

      (Citează)

  2. Procesorul lui G6 e quad nu single-core cum se intelege din ambele articole+filmul in care pomenesti de el.

      (Citează)

  3. e mai prost decat ascend p6, singura chestie ca are un android mai nou

      (Citează)

  4. George Cobelita

    06/03/2014 la 7:46 PM

    Nu inteleg de ce si-au lansat acest model cu performanta mai redusa la un asemenea eveniment. Huawei Honor 3X G750 a fost lansat pe 3 decembrie si e cu mult mai performant decat Huawei Ascend G6.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus