un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fotografii de la incendiul din Centrul Vechi – localul Old City

11 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Iată fotografii făcute de mine astăzi, în jurul orei 9, după incendiul deja stins din Centrul Vechi. Localul Old City de pe str Lipscani a ars în această dimineață. Fațada este ok, înăuntru sunt pagubele mai mari, iar în spate, pe str. Blănari, se văd cel mai bine urmele focului.

Când am plecat eu pompierii de la descarcerare tăiat bucăți din acoperiș și din structura slăbită.

    10 comentarii

  1. Da’ care-i faza cu incendiile din ultima vreme din centrul vechi ? N-au platit baietii taxa de protectie sau e ghinion..? Stie cineva ceva ?

      (Citează)

  2. poate baietii vor sa construiasca, sa faca ceva si bulina cu monument istoric ii deranjeaza…

      (Citează)

  3. Anul trecut au fost incendii pe strada Franceza, acum pe Lipscani nr. 45 (fostul Katex), saptamana trecuta la Dristor pe strada Șelari .. dacă imobilele din Centrul Vechi au risc mare de incendiu de ce nu se monteaza stropitori anti incendiu in toate cladirile ?

    In 2011 patronul localului Old City a dat o declaratie: „Chiria este exorbitantă, pe cele două localuri (Lipscani si str. Franceza) plătesc 18.000 de euro pe lună, iar administraţia locală nu ne ajută cu nimic. Dacă are loc un incendiu, pompierii nici nu pot intra, pentru că străduţele nu sunt terminate. Nici hidranţi nu sunt” – via http://adevarul.ro/news/bucuresti/stApAnii-lipscaniului-terasa-de-sange-albastru-vezi-unde-si-beau-cafeaua-printul-paul-printesa-margareta-1_50bdea287c42d5a663cfe268/index.html

      (Citează)

    • Frig, încălzire, iluminare, instalație electrică proastă și mult mai multe lucruri în priză – întotdeauna iarna sunt mai multe incendii.

      Dacă vrei să scapi de clădire, îi dai foc serios, nu ceva lejer ce se poate stinge în câteva minute.

      La Dristor a ars o hotă sau un aragaz, nimica toată. Stropitori probabil că au mulți dintre ei, dacă a fost posibilă montarea lor. Totul este sa nu înceapă vreun incendiu când e lume acolo, mai ales prin beciurile înguste, fără ieșire, că se moare pe capete.

        (Citează)

  4. Clar e o conspiratie la mijloc. Comunisti, iluminati, masoni, etc.

      (Citează)

  5. nu e nicio conspiratie nicaieri doar ca metoda “arde” este cea mai folosita de diversi proprietari pentru a scapa de cladiri ce nu pot fi demolate legal. se foloseste si “paraseste si arde singura”.
    in alta ordine de idei, Radu are dreptate, in acest caz poate fi de vina metoda clasica de a face constructii in Romania, “merge si asa”. in Lipscanie toate santierele sunt facute pe metoda “trebuia sa fie gata ieri”,asa ca de multe ori se lucreaza repede si de mantuiala.

    in alta ordine de idei, toata discutia asta cu stropitorile o aud de fiecare data cand e un incendiu. in privinta protectiei contra incendilor, in Romania (ca si in majoritatea tarilor latine) se prefera solutii pasive si nu active (stropitori). adica se prevad anumite materiale, anumite configuratii de spatiu, dimensiuni de evacuare, etc, totul pentru a ingreuna declansarea unui incediu si a-i incetini avansarea. stropitori o sa vedeti de obicei in cladirile de birouri cu investitori americani sau scoliti prin America, e o solutie clasica acolo si o aplica peste tot unde merg. Problema cu solutia asta e ca trebuie sa ai presiune in tevile alea…

      (Citează)

  6. Istoria ne arată că sunt multe oraşe vechi care au ars pentru a face loc altora noi :)

      (Citează)

  7. Inainte sa acuzati, ar fi bine sa va interesati si sa intelegeti fenomenul ca atat cei de la Old City cat si cei de la Shaormeria Dristor sunt chiriasi, si nu proprietari, si atunci nu are logica incercarea de a scapa de cladiri ce nu pot fi demolate legal. Ei platesc bani multi ca sa se afle acolo. Iar in strada Franceza, incendiile (pentru ca au fost 2 la distanta de 2 zile) au avut loc in cladirea in care locuiau ilegal cateva familii de rromi.

      (Citează)

  8. Avand in vedere cat de veche este zona (“Centrul Vechi”), orice fel de instalatie poate sa functioneze prost iar dezastrul se poate intampla in orice clipa.

    Imi pare rau sa vad ca se intampla astfel de nefericiri, mai ales in locuri pe care le vizitam destul de des.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus