un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Brățara Samsung Gear Fit, un accesoriu bine gândit

25 Feb 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Samsung a lansat odată cu SGS 5 și două ceasuri, Gear 2 și Gear Neo, dar mie cel mai mult mi-a plăcut al treilea accesoriu, brățara Gear Fit.

De ce o brățară? Pentru că păstrează tot ce-i mai bun din ideea de accesoriu high-tech la mâna ta: îți numără pașii, îți trimite notificări, îți măsoară pulsul, se integrează cu telefonul, poți controla muzica șamd. Ce făcea primul ceas Gear face acum brățara Fit.

Avantajul este că nu trebuie să renunți la ceasul tău pentru a purta un Fit. Sigur, și pe brățară se afișează un ceas, dar cred că o poți purta fără probleme la mâna dreaptă, iar ceasul tău rămâne la încheietura stângă. Pare mai normal așa și-ți dă un aspect sport.

Ca hardware, Fit are un ecran tactil AMOLED curbat, iar pulsul ți-l măsoară cu un senzor luminos pe partea interioară, orientat spre pielea ta. Brățara este cauciucată.


Sunt la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România, cărora le mulțumesc și pentru roamingul oferit, fără de care n-aș putea scrie aceste articole. Urmăriți toată activitatea mea aici pe tag-ul MWC2014.

    10 comentarii

  1. arata bine este din noua generatie, dar ceasul asta mi se pare ca este inutil, nu te ajuta prea mult, este mai mult ‘o fita’ …

      (Citează)

  2. De departe cel mai interesant produs lansat de Samsung aseara. Din pacate mi-a pierit tot entuziasmul cand au declarat ca va fi compatibil doar cu device-uri Samsung. O miscare inteligenta din partea Samsung ar fi sa ofere Gear Fit ca bonus la achizitionarea unui S5. Lucru pe care-n mod sigur n-or sa faca. Ca atare am sa-mi indrept atentia inspre bratara lansata de cei de la Huawei, la un pret absolut rezonabil de 100 de euro.

      (Citează)

  3. Mi se pare o chestie inutila, nu am ce face cu asa ceva. E doar pentru hipsteri care nu rezista fara sa arunce bani pe prostii.

      (Citează)

  4. Oare bateria tot o zi tine, ca si la primul ceas?

      (Citează)

  5. Daca il vand si pe asta tot cu 300$, ura si la gara.

      (Citează)

  6. @gaelex, doar pentru ca tu nu-ti misti deloc fundul din scaunul asezat in fata monitorului, nu inseamna ca si altii fac la fel. Astfel incat un astfel de device devine extrem de interesant.

      (Citează)

  7. Bratarile astea de fitness sunt OK pentru cei care vor sa piarda niste (multe) kilograme. Din momentul in care o persoana este fit si trece la faza de acumulare de masa musculara, sau lupta pentru a da jos ultimele 1-2 kilograme (care de obicei stau in calea afisarii unui abdomen de invidiat) bratarile astea devin inutile atit ca raportare exacta cat si ca metoda de incurajare a miscarii.

    @Coke : probabil @Gaelex este la faza a doua deja.

      (Citează)

  8. @Ciprian, n-am nevoie sa dau kilograme jos, ci pur si simplu sunt pasionat de sport. Mi se pare extrem de misto ideea de-a fo trezit dimineata de-o chestie care-mi vibreaza la incheietura decat un sunet strident de alarma. Mi se pare extrem de misto, ca atunci cand joc fotbal, sa-mi pot vedea pulsul si mai ales distanta alergata in 2h. La fel cum mi-e mult mai simplu sa folosesc bratara asta cand merg la alergat decat sa iau telefonul cu mine. Si lista de exemple poate continua. Evident ca nu-s dispus sa dau mai mult de 100-150 de euro pentru un asemenea device. Iar cel de mai sus va sari in mod sigur cu mult de suma pe care as fi eu dispus s-o platesc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus