un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Adevărata miză a aducerii lui Iohannis la Interne

7 Feb 2014  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Klaus Iohannis, primar al Sibiului cu multiple mandate câștigate, devine ministru al Internelor și vicepremier, convins de Antonescu să vină deci la București, “la bulivard”, pentru politica de înalt nivel.

Numirea sa are însă un alt scop: PNL-ul îl scoate în fața întregii țări, fluturându-l ca pe un om de bază din rândurile lor. Iohannis este popular în Sibiu, dar restul țării a auzit vag de el. Acum va fi arătat țării, prezentat oficial în societate, probabil pentru a pregăti un tandem Antonescu președinte – Iohannis premier pentru alegerile din toamnă.

Un sondaj CSCI (nu sunt la curent cu cine țin aceștia) arată că Ponta ar obține 33% la prezidențiale, în timp ce Antonescu doar 21%, în cazul în care USL-ul s-ar rupe și cei doi ar concura pentru acest post. Mă sperie ideea “Ponta președinte”, dar și pe Antonescu cred că-l sperie și mai tare faptul că, dacă începe această luptă, el nu are un partener pentru un posibil guvern.

Cum ar trece acel guvern de Parlament șamd rămâne alta discuție, dar Iohannis este scos acum la înaintare pentru a forma ideea că în PNL sunt oameni cinstiți și curați, în timp ce prin PSD cam toți miniștri au diverse probleme de imagine sau cu legea.

Este un joc riscant: e posibil ca Iohannis să nu poate păstra primăria Sibiului, încă se caută soluții. Sunt sigur că și dacă ar demisiona, ar putea redeveni primar câștigând la următoarele alegeri, cum a făcut și Emil Boc. Și mai posibil este ca Iohannis să se dovedească ineficient, corupt, condus de sforile ascunse ale partidului sau alte posibilități, caz în care își distruge imaginea și distruge și mitul neamțului care ne va pune țara la cale.

Cât despre Ponta, dacă va candida la președinție, ar putea sa o facă în tandem cu Dragnea, Oprea sau Arafat.

    14 comentarii

  1. De ce vrei sa il superi pe iancuionut iar?

      (Citează)

  2. Nu poate să fie și ministru și primar. Asta e 100% clar, o să-și dea demisia din SB.

    Fiind relativ din zonă, mie mi se pare manevra lui Johannis de a pleca de la FDGR la PNL foarte proastă, adică se mânjește cu specificul politicului. Acum că pleacă din SB la B, e drept pe post mai sus pentru el e bine dar pentru populație care l-a votat și care pierde un om ok pentru oraș e cam nasol. E păcat pentru că in SB măcar avea ce decizii să ia el, din B va fi mai mult o marionetă; e prof de fizică – dar are și el o legătură cu capitolul interne cum are ministra Mănescu cu transporturi.

    Sper să nu ajungă ca Geoană, care ca ambasador promitea foarte mult și după ce-a intrat în PSD și s-a apucat de politică în RO, s-a dus jooos de tot.

      (Citează)

  3. “Se vede clar ca esti basist”

      (Citează)

  4. ponta nu are nici o sansa la prezidentiale in fata lui antonescu…nu stiu ce sondaj au facut aia de CSCI…cred ca au intrebat membrii PDL…

      (Citează)

  5. hai ca ati capiat toti. incepe olimpiada si voua va arde de politica? :)

      (Citează)

  6. @nwradu

    Ma oftic acum. Jucam Candy Crush si nu am putut supraveghea twitterul.

    Pe de alta parte, probabil ca Proiectul paraseste o functie in care a fost votat si vine la Guvern intr-o functie in care va fi numit si de unde poate fi si “destituit”, ca sa ajute Executivul sa lucreze si sa faca bine. Cam ca fetele care participa la Miss World pentru pace in lume.

      (Citează)

  7. “prin PSD cam toți miniștri au diverse probleme de imagine sau cu legea.”

    si ministri liberali sunt un fel de maica Tereza :) … Relu Fenechiu, Varujan Vosganian, Daniel Barbu …cel mai mult il regret pe Radu Stroe ca n-a reusit sa faca sens unic pe DN1 :)

      (Citează)

  8. Tandem Ponta/Dragnea, cu Dragnea prim-ministru eventual, nu? Un fel de lup paznic la oi sau transformarea Romaniei intr-un Teleorman mai mare. :))
    Nu ca acum nu ar fi…

      (Citează)

  9. Nu cred ca Arafat s-ar baga in mizeriile astea, mie imi lasa senzatia ca ar fi singurul om profi de pe acolo, in rest numai jeguri. Nu stiu de ce Dragnea nu e la inchisoare inca si cum de Ponta mai are tupeul sa iasa in public. Cat despre cavalerul Oprea (ca doar i-a acordat Iliescu o stea) ma abtin. Partidul bloggerilor pe cand?

      (Citează)

  10. @Cip

    Nu uita ca omul face totusi parte din sistem, desi este clar mai orientat pe treaba. Acum zece ani cam la fel se spunea si despre Basescu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus