un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trimite-ți propriii bani prin poștă!

24 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Zilele trecute a fost o știre despre un bărbat din București care escroca femeile păcălindu-le că vrea să înceapă o relație cu ele, dar metoda prin care le escroca m-a frapat.

Pe scurt, el se dădea drept pilot sau avocat sau medic, om înstărit. Își dădea întâlnire cu diverse femei și, sub pretenția că vrea o dovadă că ele au deja bani și nu sunt interesate de averea lui, le punea să aducă la ele o sumă de bani.

Până aici este oarecum normal. Și eu am făcut asta de multe ori. Apoi situația devine mult mai bizară. Omul cumva le convingea pe femei să nu plece înapoi acasă cu banii în buzunar, ci să-i pună pe toți într-un plic pe care să și-l trimită pe adresa lor de acasă. Mergeau împreună la o cutie poștală pentru a-l expedia, iar acolo bărbatul făcea un truc demn de un magician și înlocuia plicul cu bani cu unul gol, exact înainte de expediere.

Cum te poate convinge cineva să nu pleci acasă cu banii tăi în propriul tău buzunar, ci să-i trimiți prin poștă pe adresa ta? Mai ales că Poșta Română este un exemplu de eficiență și nu există nici un risc de a dispărea sau de a fi furați, nu?

Omul a escrocat o avocată, o profesoară și o directoare de bancă, adică femei despre care bănuiesc că aveau educație și ceva minte în cap. Pur și simplu nu înțeleg cum cineva poate avansa ideea “hei… știi ce putem face… pune banii în acest plic și trimite-ți-i pe adresa ta prin poștă… uite pun și eu unii, ca să arăt că sunt dispus să investesc în relație”. Doar mie mi se pare că astfel de oameni cu așa putere de convingere se irosesc fiind escroci mărunți?

sursa: Digi24.

    23 comentarii

  1. Propriii

      (Citează)

  2. femeile alea se simțeau singure. echivalentul la bărbați e american pie, ești atât de singur încât ți-o bagi în plăcintă.

      (Citează)

  3. lol?!

      (Citează)

  4. Deci ala a escrocat o avocata (avocatii = uneltele diavolului), o profesoara (vezi cazul recent de marsavie extraordinara… jk, e destul de ordinara marsavia) si o directoare de bani (oameni despre care STIM noi ca fura & sh*t)… Cred ca ar trebui sa predea niste lectii pe undeva, prevad un NLPMLMwhatever in curand, cu nenea la butoane. :))

      (Citează)

    • @Andreea: eu zic că avocații și directorii de bancă își fac doar meseria pentru care sunt plătiți, nu dau vina pe ei pentru chestiile pe care le fac.

        (Citează)

  5. wait ..what?! ” Până aici este oarecum normal. Și eu am făcut asta de multe ori ” Ce ti se pare normal :))) si cum adica ai facut si tu? Te duceai la un first-date si le cereai un extras de cont? ooook… freeaky…

      (Citează)

  6. + 1 la ce a zis John wtf ?!

      (Citează)

  7. Sa ma iertati de typo, nu a fost deloc intentionat (la ala cu excroc… brr). Daca poate Radu sa corecteze, ar fi super, sa nu ma mai fac de cacao. :))

      (Citează)

  8. Ţi se pare normal că le cerea să aducă la ele 1.000 de euro, doar aşa, ca să demonstreze că au şi ele bani? Cât or fi fost de disperate după o relaţie, ar fi trebuit să devină cel puţin suspicioase la o astfel de cerinţă.

    Eu cred că ştirea este incompletă şi că, de fapt, ăia 1.000 de euro erau pentru altceva. Poate că plăteau pentru sex.

      (Citează)

  9. “Până aici este oarecum normal. Și eu am făcut asta de multe ori. ” – Hai nu ma-nebuni :))))

      (Citează)

  10. NastratinHogea

    24/01/2014 la 4:04 PM

    @Radu : pe langa metoda asta,mai e metoda cu N lovely nigerians,de stau la panda pe fb/tagged si au targetul 50Up,pe langa asta mai sunt N metode functionale,trebuie sa intelegi,ca exista o piata Mare,in care fiecare isi alege un Segment:)
    Intrebai de ce fac escrocherii marunte si nu isi folosesc mintea altfel?because it pays,si poate…ala e nivelul lor.

      (Citează)

  11. ” ….Pe scurt, el se dădea drept pilot sau avocat sau medic, om înstărit. Își dădea întâlnire cu diverse femei și, sub pretenția că vrea o dovadă că ele au deja bani și nu sunt interesate de averea lui, le punea să aducă la ele o sumă de bani.

    Până aici este oarecum normal. Și eu am făcut asta de multe ori. ”

    They see me trollin` they hatin` sau cum? :D

      (Citează)

  12. Nu-mi vine să cred că 4 comentatori n-au prins gluma :))

      (Citează)

  13. Trebuie sa faci un post separat in care sa detaliezi partea cu “Și eu am făcut asta de multe ori”

      (Citează)

  14. Aia de la banca e o vita. Nu putea sa-i arate pe online banking un extras, direct de pe smartphone ca sa-l dea pe spate la propriu si sa se astepte apoi la aceeasi favoare?

      (Citează)

  15. Carnet de notite, pix, ne asezam comod si…cum zici ca faceai? :))) lumineaza-ne !!!!

      (Citează)

  16. @Radu, eu doar perpetuez niste stereotipuri din popor, pe principiul ala cu automobile sau care era… :)) N-am zis ca e si valid ce zic eu acolo :D

      (Citează)

  17. Ma, da’ voi va prindeti greu?
    Asta faceam si eu = ma dadeam drept “pilot sau avocat sau medic, om înstărit”

      (Citează)

  18. Eu inca nu am inteles ce e cu acel “propriii” din titlu, fara a dori sa fiu vreun grammar nazi :)

      (Citează)

    • Cică asa este corect. N-am înțeles prea bine nici eu, sunt sigur că este corect cu trei când este articulat hotărât, dar eu intentionam să fie nehotărât. Dar asta este.

        (Citează)

  19. Propriu – (pl) proprii – (art. hot.) propriii.
    Fără articol hotărât nu are sens titlul. Poți vedea înlocuind cu alt adverb: “Trimite-ți frumoșii bani prin poștă”. Nu ar merge “Trimite-ți frumoși bani”.

      (Citează)

  20. Femeile din Romania… Chiar te asteptai la altceva de la o tara plina de asa ceva…. :

    https://www.facebook.com/anna.nina.520/photos

      (Citează)

  21. Pe de alta parte, si pe aici s-au ratacit cativa prosti gramada. Cam cat de retard sa fi, sa nu pricepi ca aia cu “si eu am facut asta” era o fucking gluma ?! Cretinilor !!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus