un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce să puneți pe net în 2014

20 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Ce să faceți, ce să dați mai mult pe net șamd.

1. MAI MULTE GÂNDURI PERSONALE
Uitați cum mi se pare mie că stă treaba: știri avem destule și le primim rapid. Dacă-i vorba doar de informare, există chiar și bloguri de nișă pe diverse subiecte de interes, dacă bloguri vă doriți.

Ceea ce-mi doresc tot mai mult să citesc este părerea voastră personală despre un eveniment sau altul, fie că-i vorba despre politică sau despre vârstă, despre cărți sau despre ce patiserie bună ați găsit într-un oraș străin. Lucruri personale, în măsura în care aveți curajul să “dați din casă”, ca o mică întoarcere la blogging-ul clasic.

2. MAI MULTE FOTOGRAFII INEDITE
Se spune că fotografiile au cele mai multe share-uri pe net. Așa că de câte ori vedeți ceva interesant pe stradă, nu vă uitați doar voi; scoateți telefonul, faceți o poză și arătați-o și celorlalți. O imagine poate ajunge departe de tot.
insula_rhodos_anthony_quinn_04

3. MAI MULTE INFORMAȚII VERIFICATE
Așa cum vă spuneam aici, informațiile sunt tot mai ușor de verificat. Și nu-i vorba doar de microunde, dar câteva posturi despre Roșia Montană mi-au arătat că oamenii cred orbește orice văd sau aud de la alții și, mai rău, citesc pe net. Și când spui o prostie cuiva care știe mai bine decât tine, nu iese bine.

Prin urmare, priviți-o ca pe un manifest pentru o ajunge la un nivel mai bun. Mai multe informații reale, mai puține zvonuri și prostii. Sunt deja prea multe pe net.

4. MAI PUȚINE SELFIE-URI
Nu vă simțiți jigniți, dar n-am văzut niciodată un selfie în care persoana să arate bine. Distanța mică și mâna întinsă duc la o perspectivă nu tocmai bună. 2013 o fi fost anul selfie-urilor; lăsați-l așa și gata.

Vă propun eu o nouă perspectivă: din spate, contemplând ceva frumos, conducând privirea celorlalți spre locul la care priveați și voi.
feat_rhodos_mare_pozitie

5. MAI MULT FOODPORN
Știu că toată lumea spune că sunt prea multe fotografii cu mâncare pe net, dar mie îmi plac. Îmi place mâncarea bună. Îmi place să descopăr noi locuri unde se poate mânca bine și preparate interesante.

Așa că, din partea mea, faceți mai multe!
foodporn
(chiar am mâncat singur tot ce vedeți mai sus anul trecut în Barcelona; plus o prăjitură)

6. MAI MULTE DISCUȚII, MAI PUȚINE CERTURI
Sau altfel spus, mai puține comentarii de genul “ești prost, nu te mai citesc niciodată!”. Nu mă aștept să fiți întotdeauna de acord cu mine (sau cu orice găsiți scrie pe alte bloguri); poate nici măcar în cele mai multe cazuri. Asta găsiți pe net, diverse opinii cu care puteți să rezonați sau nu.

Totuși, consider că aici puteți oricând să mă contraziceți și să-mi spuneți de ce nu sunteți de acord cu mine, câtă vreme discuția se poartă pe un ton civilizat și cu respectarea punctului 3 de mai sus. Din acest motiv am lansat blogul acum aproape 8 ani, pentru a afla părerea celor din jur despre diverse subiecte. Doar pentru că-i pe Internet și fiecare este în spatele monitorului său nu înseamnă că trebuie să sărim direct la jugulară. Ne putem expune părerile și într-un mod elegant și logic.

    12 comentarii

  1. … se contorizeaza si parerile personale despre politica? :)

      (Citează)

  2. 7. Poze cu pisici.

      (Citează)

  3. Bianca Dragusanu

    20/01/2014 la 9:50 AM

    Buna, iti citesc blogul de cand ai facut un tutorial de ajuns la cursul de materiale din Poli. Dar, acum, ideile tale despre selfieuri ma fac sa nu te mai citesc vreodata. Esti prost!

      (Citează)

  4. Off-topic: mai tii minte restaurantul din Barcelona unde ai mancat minunatia aia de mai sus? Plec peste vreo luna si deja mi-ai facut pohta… :)

      (Citează)

  5. haha nashu_mare ai uitat sa schimbi poza din gravatar :))

      (Citează)

  6. Comentariul Biancai Dragusanu este total deplasat. In primul ca nu se cheama citit daca iti traduce sotul in cuvinte simple articole interesante de pe bloguri.

      (Citează)

  7. Degeaba, tot catelusi si pisicute o sa puna lumea pe net si in 2014

      (Citează)

  8. punctul 1 cred ca este cel mai important. aici vreau sa vad ca lumea misca pe bloguri

      (Citează)

  9. Ultima vorba: “Toata lumea se pricepe mai nou la fotbal si la…Rosia Montana!”

    Un proiect minier de nivelul celui de la Rosia Montana e greu de inteles fara o minima pregatire! Iar acesti opozanti NU au cum sa aiba o asemenea pregatire!

    Toti expertii adevarati sustin Proiectul de la Rosia Montana!

      (Citează)

  10. Pe instagram putem cu d’alde #selfies ? Click pe link pentru a vedea si unele reusite, cine stie la ce te-ai uitat tu, nu oricine stie cu selfie :)))

    Si lasand gluma la o parte, celalalte puncte sunt binevenite pentru mine as a blog reader.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus