un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un nou aspect pentru blog

19 Jan 2014  ·

GÂNDURI  ·

81 comentarii

Dacă citiți acest articol pe site, ați observat deja tema nouă. După doi ani, era momentul pentru o schimbare, una mai odihnitoare pentru ochi, eliminând acel fundal negru și revenind la culoarea mea preferată, albastrul.

“Conform unor studii”, imaginile comunică mai rapid mesaje către cititori, așa că noua temă include câte un “featured image” mare pentru fiecare articol (pentru cele viitoare, mai bine zis, deoarece să le modific și pe cele din urmă este prea complicat). Design-ul este mai bine legat și responsive (adică se adaptează la lățimea ferestrei, puteți observa asta micșorând fereastra browserului; în curând intră și pe mobil, pentru un test), dar mai sunt câteva lucruri de îmbunătățit: niște traduceri pe la comentarii, un nou logo, o problemă cu overlay-ul la butonul de facebook share de la fiecare articol, tag-urile, search-ul șamd.

Fiind un “beta”, vă rog să-mi spuneți aici sau pe email sau cum vreți voi dacă observați probleme pe undeva. Dar probleme, nu chestii de gust precum “îmi plăcea cea veche mai mult” sau “fă fonturile mai mari” (pe aia o rezolvați cu CTRL + =, CTRL + – și CTRL + 0). Momentan rulăm în modul “rezumat”, adică pe pagina principală vedeți doar începutul articolelor, fără linkuri; modul clasic de blog va fi gata mai târziu.

Elemente de corectat:

  • alt aspect pentru titlul blogului
  • aspect pagină Despre/Contact
  • banner-ul se afișează aiurea pe rezoluții mici
  • buton +/-1 la comentarii
  • imagine lipsă în logo-ul blogului
  • link la comentarii sub titlul articolului
  • zoom disabled
  • logo nou
  • data și oră la comentarii

    81 comentarii

  1. tema trecuta te reprezenta, aceasta este prea simpla. parca e un blog oarecare…

      (Citează)

    • @Yamasha: era doar o altă temă luată de pe un site și modificată de mine. Te-ai obișnuit cu ea și de asta o asociezi cu mine, dar în timp se va întâmplă la fel și cu cea nouă.

        (Citează)

  2. Îmi plăcea mai mult ala dinainte. Asta are fontul prea mic.

      (Citează)

  3. Am observat schimbarea temei pentru mobil, care imi place. Era cazul sa treci la responsive.

      (Citează)

    • @Coffee: tema de mobil este momentan dată de un plugin. Dacă-l opresc, va intra această temă și pe mobil. Asta se va întâmpla în viitor și vedem care e mai bună.

        (Citează)

  4. Articolele arata mai bine acum pe pagina principala, dar culorile nu-s deloc bine alese. Si eu prefer albastrul, dar folosit numai in header nu e suficient. Iar reclama la Vodafone inrautateste lucrurile. Butoanele pentru social media mi se par prea “in your face”. Ma bucur ca te-ai gandit sa reimprospatezi aspectul blogului dar poate ca ai dat drumu la beta prea devreme :-/. Abia astept modul “clasic” si, poate, gasesti un font nou si pentru titlul blogului (unu mai subtire).

      (Citează)

  5. Tema e ok, atata timp cat ai un plug-in pentru poze ( si nu se deschid alte pagini pentru galerie ) e de bine

      (Citează)

  6. esti naspa oricum

      (Citează)

  7. Tocmai vroiam sa te intreb unde a disparut varianta mobila a site-ului. Te citesc cu placere de peste tot pe unde sunt insa doar de pe mobil sau tableta. Felicitarile mele si tine-o tot asa.
    P.S. Apropo, ai idee de ce nu mai vad diacriticile? Doar un spatiu destul de mare si e aproape imposibil de citit. La mine e setat pe Latin nustiu cum, insa pana in prezent se vedea ok.

      (Citează)

    • @Coco: ce folosești ca sistem de operare și rezoluție de nu-ți apar diacriticele? Eu le văd pe toate variantele posibile. E ceva în neregulă cu setările tale.

        (Citează)

  8. Stai linistit. Daca s-au obisnuit oamenii cu tema aia, se vor obisnui si cu asta :))
    E ok tema, si mi s-a parut si mie un pic ciudat ca doar header-ul e albastru, dar ar parea un pic copilaresc daca ai pune acelasi albastru ca background. Butoanele pentru retelele de socializare sunt ok, insa in partea dreapta parca e `Cauta` intr-un widget si campul de cautare in altul. Si poate ai vrea sa pui textul `Anunta-ma pe email cand apar noi comentarii` langa casuta.

      (Citează)

  9. Eu cred ca era mai ok inainte!!!

      (Citează)

  10. Fontul ales (pentru titlurile articolelor cel putin) nu are suport pentru diacritice. Daca apas pe comenteaza (cel din dreapta butoanelor de like/tweet/+1) nu se intampla nimic. Poate pui si in meniul principal un link catre toate review-urile? Ai putea chiar sa le pui in submeniuri gen telefoane si alte electronice.

    O fi design-ul responsive, dar doar pentru cei cu o rezolutie mica, pentru un full hd e o gramada de spatiu irosit, nu o zic ca pe un lucru negativ, ci doar sa ai in vedere.

    Si da, iti trebuie un logo, cat mai repede :)

      (Citează)

  11. Nu-i rau deloc, dar parca pozele featured de pe index sunt cam prea mari.

      (Citează)

  12. bgr-ul prea alb, fonturile prea subțiri. încearcă cu open sans de 500 și un număr mai mare.

      (Citează)

  13. E o problemă cu sidebar-ul la pagina Despre/Contact. Cred că poza de jos strică lucrurile pe acolo

      (Citează)

  14. Mi se pare mult mai dull decat cea veche. Ii lipseste un element diferentiator, care exista pe vechea tema. Macar un logo misto sau ceva. Mi se pare ca nu are personalitate in momentul asta. Si eu pregatesc o schimbare de genul asta, dar ma voi gandi bine de tot pana o fac si astept sa fie totul 100% gata.

      (Citează)

    • @hoinaru: în principiu e gata și aceasta, că de ceva vreme o adaptez. Micile traduceri și alte elemente pe care nu le pot sesiza eu vor fi rezolvate acum cu ajutorul celor care le raportează.

      Dar ca întotdeauna, trecerea de la ceva vechi la ceva nou vine cu mici inconveniente de adaptare. Eu nu văd ce avea diferențiator tema veche, chiar și “logo-ul” era tot un text, până la urmă.

        (Citează)

  15. In feedly arata la fel ca inainte :)
    Dar e prea alba si obositoare pentru ochi. Incearca sa-i dai marginile un pic mai gri.

      (Citează)

  16. Se fac niste cropuri la pozele alea de sa iti bati copiii cu pisica uda peste fata… Pe rezolutii mici e si mai aiurea, deci de unde “responsive”?

      (Citează)

    • @nashu_mare: la ce crop-uri te referi? Va fi responsive când va intra și pe tabletă/mobil tot această temă, până acum nu este cazul.

        (Citează)

  17. curat, aerisit, putin cam colorat pe desktop.

    pe mobil insa tema e cu totul alta si se vede cel putin aiurea. am incercat in Chorme pt iOS sa cer desktop site si imi arata tema asta, dar e defecta. meniurile nu merg si sidebar-ul nu exista.

      (Citează)

  18. nu imi place deloc, parca e un blog de pitipoance.
    plus ca deja sunt prea multe reclame: sus, pe dreapta.

      (Citează)

  19. Pentru cine vrea sa acceseze rapid articole mai vechi, recomand sa pui ceva mai sus casuta de cautare, cam pe unde e textul “Produse recomandate” (acum nu e vizibila fara scroll, este destul de stearsa si am crezut initial ca ai renuntat la ea)

      (Citează)

  20. Ar fi interesant și un buton de +1/-1 la comentarii.
    Reclama vdf acoperă jumătate din albastrul headerului.

      (Citează)

    • @Ionuț Hw: da, voi activa și acel plugin pentru comentarii. În rest, reclama e ca și până acum, un 728px standard, iar logo-ul meu are aceeași dimensiune.

      Pe total, noua temă este cu 10 pixeli mai îngustă decât vechea temă, dar asta e mai mult din margini și spațiere, deoarece zona de articole și sidebar-ul au aceeași dimensiune utilă.

        (Citează)

  21. Şoc, şoc, şoc! Am crezut că am greşit blogul. Radule, puteai şi tu să pui un preview, să ne iei uşor…

      (Citează)

  22. In header la mine apare o eroare exact unde scrie blog (folosesc Firefox si am incercat si cu, si fara AdBlock) – vezi poza http://i.imgur.com/L5jN7Nd.png

      (Citează)

  23. Tema pentru mobil este bestiala ! Una dintre cele mai bune pe care le-am vazut.

      (Citează)

  24. Tema actuala pentru mobil este perfecta, nu cred ca e nevoie sa o schimbi, sau eventual supunem la un vot.

      (Citează)

  25. Mie imi place tema, ca e aerisita. Poate doar fontul care pe tableta sau telefon arata ok dar pe dektop mi se pare cam ingramadit.
    Ca probleme ce am observat:
    – lipseste linkul catre sectiunea de comentarii acolo unde scrie cate comentarii sunt
    – zoomul e disabled pe dispozitivele mobile
    – meniul cu categoriile se suie peste reclama la dimensiuni mici in latime ale ferestrei
    – animatia primului meniu e ciudata (tot pentru dimensiuni mici ale ferestrei si dispozitive mobile)

      (Citează)

  26. eu am aerisit si mai mult pagina folosind AdBlock. si acum arata asa bine :)

      (Citează)

  27. No offence, dar e chiar naspa.

      (Citează)

  28. Pe Windows 8.1 + Internet Explorer 11 bara de meniu nu arata cum trebuie, se largeste prea mult in sus si se urca peste textul care banuiesc ca ar trebui sa apara sub NWRADU BLOG

    http://i44.tinypic.com/2n8c0g6.jpg

      (Citează)

    • @Ana: mulțumesc, voi testa. Cred că-i de la font, acel nwradu blog trebuia să fie pe o singură linie, dar asta se va rezolva atunci când va fi acolo o imagine, nu un text.

        (Citează)

  29. Ah, inca o chestie: nu mai apare data si ora comentariilor

      (Citează)

  30. Mie imi place noul design, iar fontul asta arata super bine, cum ii zice? Reclama aia din header cam strica aspectul, si as muta cateva chestii: search-ul sus de tot, deasupra reclamelor, iar chestia cu Instagram as mai jos, sub ultimele comentarii.

    Cateva mici buguri:
    * La pluginul de abonare pe mail la comentarii, pe Windows 8.1 si Chrome 32/IE11, check boxul apare pe un rand, iar textul “Anunță-mă pe email când apar noi comentarii.” apare pe altul.
    * Pe IE11 headerul nu se aliniaza cum trebuie (fontul e prea mare si apare “nwradu” pe un rand, “blog” pe urmatorul, si din tagline se vad doar cativa pixeli).
    * In sidebar, la Etichete, trebuia sa apara ceva?

    Si atat, sa-l stapanesti sanatos :D

      (Citează)

    • @Jen: am mutat search-ul cât mai sus în sidebar, voi încerca să-l pun chiar în bara bleu de deasupra.
      Aia cu IE11 este bizară, o consecință neașteptată de la fonturi.
      La etichete nu :P

        (Citează)

    • @Jen: nu cumva ai niște zoom dat în pagină? La anumite niveluri și mie îmi trece titlul blogului pe două rânduri, iar la zoom și mai mare se rezolvă. Se va rezolva complet când modific codul sau introduc o imagine acolo.

        (Citează)

  31. Cine mai foloseste IE?

      (Citează)

  32. @radu daca specifici font weight 500 în css ar trebui să modifice corespunzător, chiar dacă nea google zice că doar de 400 și 600.

      (Citează)

  33. Iar pe Chrome adineauri n-a vrut sa trimita comentariul pentru ca, zicea blogul, nu am completat toate campurile obligatorii… desi erau completate. Sa vedem daca la a doua incercare merge.

      (Citează)

  34. ești adorabil de căpos. doi ți-ai zis că e, tu o ții pe a ta.

      (Citează)

  35. pe bune? de unde il iei?

      (Citează)

  36. dacă arunci un ochi cu inspect element pe blogul tău, o să vezi că atunci când scrii font-weight îți apar o listă de presetări pentru asta: http://i.imgur.com/JsQZfoe.png

      (Citează)

  37. @Bogdan Popa: știu, dar ce încerc să spun este că Open Sans nu are și varianta de 500. O poți cere de la Google, cum face Vali, dar nu se întâmplă nimic. Dă-i cu inspect element pe rând la 400, 500 și 600 și vei vedea că la 500 nu se schimbă, deși acea “greutate” este acum inclusă în cererea fontului.

    Oricum, am trecut la 14px, sper că e toată lumea fericită acum.

      (Citează)

  38. Întrebare: butonul “Comentează” de lângă linkurile de social media ați vrea sa ducă la primul comentariu sau la caseta de comentarii? Că eu l-aș duce direct la caseta de comentarii, pentru primul comentariu e suficient să mai faci un rând de scroll în jos.

      (Citează)

  39. Featured image-ul este de acum un link la articol, că mulți apasă pe imagine, nu pe titlu. Este și mult mai simplu așa.

    Am rezolvat cu linkul la comentarii sub titlu și butonul Comentează.

      (Citează)

  40. Nu cred ca avea zoom, era a doua oara cand îl deschideam și nu am schimbat nimic (mi-e lene sa ma duc pana la calculator). Acum sunt pe tableta în Chrome și arata bine, în afara de header, unde apare ‘logo-ul’ pe un rand și reclama pe rândul urmator, aproape ascunsa. (Ceea ce e bine, ca oricum nu vroiam sa vad reclama :D)

    Și poți sa ștergi comentariul ala dublat, nu știu de unde a apărut.

      (Citează)

  41. Sper că comentariile sunt acum modificabile.

      (Citează)

  42. Se pare că nu …

      (Citează)

  43. Sectiunea “Cele mai noi review-uri” din sidebar arata ca un banner Google Adsense

      (Citează)

  44. Arata ca un site de ziare blogul acum.Cel putin headerul nu se afiseaza corect in chrome pe desktop si nici pe mobil.

      (Citează)

  45. Da, scuze, uite:http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/833/ixis.jpg
    E ciudat headerul afisat, banda aceea bleu nu stiu de ce apare asa.
    Pe mobil la fel imi arata.

      (Citează)

  46. Hmm, your blog, your rules… dar>
    – eu zic ca atâta alb nu e odihnitor la ochi (griul de background e mai mult alb decât gri).
    – Poza “featured” la articol o sa fie cropuita de wordpress automat sau ii dau tu o varianta manual ? Cropul automat ai sa vezi in timp ca nu-i asa de ok.
    – cum sunt afișate tag-urile, cu fundal galben, mie nu-mi place deloc. Mai bine numai text.
    – când completez text-box-ul cu comentariu, fontul implicit (win 7, Chrome) diacriticele apar un pic în format ciudat (mai mare).
    șșș sss dddd țțț ttt aăaâ îiii http://i.imgur.com/HNbTGU9.png

      (Citează)

  47. “nwradu” din header e aiurea. In rest du-te pe tabul “audit” din web dev tools in chrome si da un run, mai ai niste hint-uri p-acolo (mult css pus aiurea si degeaba aparent)

      (Citează)

  48. minimalist, imi place.

      (Citează)

  49. Tema de mobil are o (mica) problema la comentarii.
    La articolul cu accidentul apar cele mai noi x (25-50) comentarii, după care la “load More comments” următorul comentariu care apare e cel mai vechi.

      (Citează)

  50. Ah, și încă ceva, tot la tema de mobil (android, chrome):
    click pe header-ul cu nwradu e degeaba, la fel și pe nr de comentarii
    (asta dacă nu cumva a rămas ceva mai vechi prin cache la mine)

      (Citează)

  51. Au disparut categoriile din pacate. Turul Burgerilor si Mancare erau foarte interesante si utile.

      (Citează)

  52. ar fi mai ok să bagi altă formatare pe rândul cu rating al comentariilor
    Apreciază acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

      (Citează)

  53. Adică trebuie delimitat de conținutul scris de utilizator. Fie mai baga un break între rânduri, fie schimbă fontul sau dimensiunea fontului

      (Citează)

  54. Cum zicea si cineva mai sus, blogul baga mai multa lumina alba acum in ochii mei decat inainte. Logo-ul nou e cam sec…ala vechi era mai fain, mai profi. Asta parca e facut in paint. My 2 cents.

      (Citează)

  55. Din ce am mai observat între timp, eu aș mai adăuga:
    – modifică CSSul astfel încât pentru comentatorii care lasă URL să se schimbe în altă culoare. Mi-am dat seama că înainte eu personal dădeam mai mult click pe numele oamenilor, acum trebuie să fac hunting.
    – aranjarea datei/orei la fiecare comentariu e ciudată (uneori e oarecum aliniată la mijloc, alteori mai la dreapta)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus