un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Philips lansează noi smartphone-uri cu baterie mare

13 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

philips_xenium_w6500_w8510_08Au trecut 8 ani de când n-am mai văzut un telefon Philips. Pe vremea aceea nici nu era un smartphone, deși avea o interfață frumoasă cu pictograme și chiar și un stylus simplu de plastic atașat cumva pe lateralul său.

Opt ani mai târziu am participat la prezentarea a doua smartphone-uri Philips cu Android ce tocmai își fac intrarea pe piața românească. Sunt din seria Xenium, au o autonomie peste media celor de pe piață (W8510 are baterie de 3300 mAh, de exemplu) și următoarele specificații:

  • Philips W6500 – ecran de 4,3 inchi, cameră de 8 megapixeli, carcase colorate (am văzut galben, verde, portocaliu), baterie de 2400 mAh, rezoluție qHD, dual-SIM 2G+3G. Preț: 999 lei.
  • Philips W8510 – ecran de 4,7 inchi la rezoluție HD, cameră de 8 megapixeli, baterie de 3300 mAh, dual-SIM 2G+3G. Preț: 1199 lei.

Ambele modele au un buton fizic pe lateral care activează un mod Power Saver, care economisește suplimentar bateria. Este gândit pentru a activa și dezactiva rapid anumite funcții (alegi tu care) atunci când știi că oricum nu vei utiliza telefonul un timp sau, din contră, când îl scoți din buzunar și vrei să activezi sincronizările și datele.

Ambele au procesor quad-core la 1,2 GHz și ofera și funcții de conectare la televizoarele Philips smart TV, inclusiv ca “second screen”, adică vezi pe telefon transmisiunea TV, funcție utilă când ai de stat în bucătărie sau în baie și nu vrei să pierzi momentele importante ale meciului sau emisiunii.

Primul model se adresează tinerilor, mai ales cu acele carcase colorate. În opinia mea, este cam scump. Al doilea model, W8510, pare o afacere foarte bună la 1.199 lei pentru un telefon cu baterie atât de mare. Rămâne doar de văzut la un review dacă nu s-au făcut compromisuri prea mari pentru a ajunge la acest preț.

    9 comentarii

  1. Ce culori de neam prost!

      (Citează)

  2. Chiar sunt curios daca le-a butonat cineva. Pretul e interesant, nu ar strica sa mai apara competitori pt. Samsung.

      (Citează)

  3. sunt dual sim active?

      (Citează)

  4. De cand cu Motorola Moto G orice device mi se pare overpriced :P Am unul, bateria tine 2 zile cu 3g-ul pornit si frecat la nivel mediu spre mult :) rezolutie buna, se vede super ok in soare, n-am ce-i reprosa, mai ales ca eu nu am nevoie de 120 gb liberi pt 533 de albume de muzica. Singurul drawback in momentul de fata este ca nu gasesc accesorii de comandat :)) am gasit o folie dar era 40 de lei .. mai astept sa apara si pe okazii cu 10-15 lei :) oricum, am citit articolul tau si e interesant, buuuut, overpriced, la fel cum ai spus si tu plus que .. QHD<HD

      (Citează)

  5. De unde ai luat Motorola G si la ce bani ? ( Amazon Uk, Expansys sau Okazii )?

    1. Cam prea colorat si prea gros modelul cu baterie de 2,4Ah.
    2. Modelului negru i s-a murdarit/sters deja inscriptia de pe spate ?

      (Citează)

  6. Philips nu mai face telefoane de mult. Acum e doar un brand folosit de o companie chineza care plateste licenta Philips.

    “Royal Philips Electronics (NYSE:PHG, AEX:PHI) and China Electronics Corporation (CEC) today have signed a definitive agreement to transfer Philips’ remaining Mobile Phone activities to CEC. CEC will take over the responsibility for Philips’ Mobile Phones business, which had 2006 sales of approximately EUR 320 million and has approximately 240 employees, mainly in Asia Pacific and Eastern Europe.”

    http://www.newscenter.philips.com/main/standard/about/news/press/article-15720.wpd

      (Citează)

  7. De fapt, Philips nu a facut telefoane mobile niciodata. Pana in 2006, telefoanele Philips au fost facute de Sang Fei Shenzhen, un joint venture intre CEC (75%) si Philips (25%). Din 2007, CEC a cumparat restul.

      (Citează)

  8. Philips a vandut de mult si divizia de LCD-uri si cea de telefoane mobile si au ramas cred doar cu becurile. Cam cum a vandut IBM divizia de laptopuri la Lenovo.

    De ce as lua o chinezarie pe care scrie Philps cand la aceeasi bani sau mai ieftin pot sa iau Xperia SP sau Moto G, ambele telefoane superbe care sterg pe jos cu concurenta?

    Moto G mai ales, quad core Qualcomm din seria lor medie – care oricum este 2 clase peste MTK6589 folosit de “Philips”. Si Moto G e facut de Motorola si vandut la pret ~900 de lei livrat de Amazon UK.

      (Citează)

  9. Din ce-mi amintesc in Black Friday Emag bagase asta Philips Xenium W832 la oferta. Am vazut unul cumparat si culorile nu-s chiar de neam prost. Si se misca chiar destul de bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus