un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Hobbitul 2 Dezolarea lui Smaug

12 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Știți cum este cu trilogiile: primul film este mereu bun pentru că te introduce într-un univers nou și inedit, ultimul este la fel de bun deoarece rezolvă toată povestea după câțiva ani de așteptare. Al doilea film arată de obicei drumul dintre primul și ultimul act, așează piesele pe tablă și le duce în poziția strategică, dar nu dă și atacul final.

Cam așa și Hobbitul: Dezolarea lui Smaug. Un film bun, dar care pune de fapt lucrurile în mișcare pentru ultima parte, pe care o vom vedea la anul pe vremea aceasta. Dwarfii ajung în muntele singuratic, după multe aventuri, și dau ochii cu dragonul ce-și apără comoara. Gandalf se luptă prin Dol Guldur, apar Legolas și Tauriel, apare și Bard, un om din ținutul lacurilor, iar orcii îi vânează pe toți. Nu-i ca în carte? Nu contează, 3 filme nu ar fi putut-o urmări întocmai și știam asta de la început.

Hobbitul 2 mi-a plăcut în special în scenele cu dragonul, care sunt excelent făcute. În plus, Bilbo e mai curajos, glumele cu dwarfii sunt mult mai puține, iar elfii sunt un fel de supereroi ninja. Atenție dacă mergeți cu copiii la film: e o scenă de vreo 10 minute cu păianjeni uriași, destul de fioroși și scârboși, pe care poate n-ar trebui să-i lăsați să o vadă.

Altfel spus, dacă ați văzut primul film oricum nu-l puteți rata pe acesta, fiind spectaculos și necesar pentru poveste. L-am văzut în 3D, iar la Cinema City din AFI va rula începând de pe 13 decembrie, fiind anunțat inclusiv în format High Frame Rate și în IMAX.

    6 comentarii

  1. Eu la primul film am adormit… deci sper din tot sufletul sa nu fiu tarata la partea a doua. Mie nu mi-a placut niciodata Hobbitul (cartea), si cu toate astea ma enerveaza in continuare faptul ca au scos 3 (!) filme dintr-o carte de cateva sute de pagini.

      (Citează)

  2. M-am inscris deja pentru saptamana viitoare la IMAX AFI. Prima parte mi-a placut mult, trilogia LOTR mi-a placut mult. Deci imi va placea si acesta.

      (Citează)

  3. Distanta mare de la LOTR la trilogia asta…

      (Citează)

  4. daca n-ar fi la moda sa vezi acest film ce bine ar fi.

      (Citează)

  5. prima trilogie a fost fantastica. din pacate a doua este doar o vaca de muls

      (Citează)

  6. interesant e ca producatorii au fost dati in judecata pentru ca au impartit filmul in 3 desi cartea are 2 parti. din cauza asta s-a ajuns si la ce spui tu la inceputul articolului: partea a doua e doar de legatura.

    o intrebare: daca premiera e azi, unde ai vazut tu filmul 3d? :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus