un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O cafea parfumată: Tchibo Kopi Gayo

28 Dec 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

cafea_kopi_gayoDacă vreți o cafea cu un parfum foarte puternic mergeți în mall-ul Promenada la cafeneaua-magazin Tchibo și veți găsi acolo nu doar cafeaua lor clasică, deja ambalată, ci și câteva varietăți de cafea Tchibo vărsate, din care puteți lua câte grame vreți și vi le și macină pe loc (să specificați dacă pentru espressor sau ibric sau alt aparat).

Alegeți varianta Kopi Gayo, cea mai scumpă la 7,79 lei/100 grame. Am văzut că o și ambalează într-o pungă frumos etichetată cu numele ei.

promenada_mall_17Miroase demențial. Veți simți parfumul încă din momentul când vă este înmânată punga. Eu am lăsat-o în portbagaj vreo 3 ore și apoi mirosea atât de frumos în mașină a cafea bună încât mâ gândesc serios să caut un odorizant cu parfum de cafea sau să iau vreo 100 de grame de cafea și să le las permanent în mașină, că tot acolo ajung ca bani.

La gust este ceva mai banală, parcă nu iese așa mult în evidență. Are o aromă plăcută, nu este acidă și nici nu-ți rămâne în gură acea senzație de cafea tare. N-am încercat celelalte variante.

    6 comentarii

  1. De unde ai luat tamperul din poza? Am tot cautat prin mai multe magazine speciale de cafea si nu am gasit.

      (Citează)

  2. nu-ți rămâne în gură acea senzație de cafea tare.

    Corecta observatia, nu ramai cu senzatia aceea în gură ptr ca e arabica, nu robusta care, apropo, a cam disparut de pe piata din .ro.
    Oare de ce?

      (Citează)

  3. Kopi Gayo prea seamana la nume cu Kopi Luwak ca sa nu fie vreo legatura. Kopi Luwak este evident mai scumpa, am luat de la Whittard acum vreun an si nu m-a impresionat in mod deosebit. A fost o cafea buna, tare, dar fara vreo aroma exceptionala.
    Costa Rican pe de alta parte, preferata mea, e o cafea matasoasa si proaspata si tare. Iar cu sirop de caramel, absolut demential de buna.

      (Citează)

    • @Gaelex: Kopi Luwak găsești la Florescu (au și în Diverta din Băneasa un punct de desfacere), dar costă 1000 de lei suta de grame.

        (Citează)

  4. Cea de la Whittard a fost mai putin de 50 lei / 100gr, aveau foarte putina oricum si Whittard e totusi un brand mai serios decat Tchibo. Si chiar am intrebat de ce era atat de scumpa fata de alte sortimente, atunci am aflat povestea cu boabele partial digerate de nu stiu ce animalut.

    O alta cafea care mi-a placut, dar foarte scumpa, Blue Mountain Jamaican de la Whittard. Nici nu am mai vazut sa fi adus in ultimul an, dar era la acelasi nivel de pret cu Kopi Luwak.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus