un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În showroom-ul HD Zone – paradisul echipamentelor audio hi-fi

4 Dec 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

V-am spus că magazinul HD Zone a avut reduceri de Black Friday la tot felul de amplificatoare și difuzoare hifi. M-am dus ulterior în showroom-ul lor din mall-ul Băneasa și am fotografiat cam tot ce e acolo. M-am simțit ca în vremurile când mergeam la expoziția Hi-Fi Arena și ascultam muzică pe niște sisteme audio atât de scumpe încât rămâneam uimit – asta până când pornea muzica și rămâneam și mai uimit de calitatea lor.

Și cam așa a fost și în magazinul HD Zone, unde am avut ocazia să ascult un Money for Nothing de la Dire Straits perfect redat pe un amplificator Denon și două boxe nemțești Canton, unde chiar și în cele mai “agresive” momente ale piesei urechile mele sesizau și descopereau noi sunete, unele pe care nu le-am mai auzit niciodată din căștile sau boxele mele.

Până acolo, uitați-vă la boxele înalte de mai jos și estimați cam cât costă. Vă spun mai târziu prețul lor. Acum precizez doar că sunt marca McIntosh.
hdzone_audio_hifi_34

Pentru cei ce preferă sunetul discurilor de pick-up, puteți găsi aici nu doar echipamente noi, ci și viniluri. Aparate sunt de la Marantz, Denon, Pro-Ject, McIntosh cu prețuri între 799 și 50.000 de lei.
hdzone_audio_hifi_01hdzone_audio_hifi_20

Iată un amplificator cu lămpi McIntosh. Costa 44.800 de lei la ofertă. Știu că s-ar putea organiza multe dezbateri pe subiectul celor mai bune amplificatoare pentru sunet între fanii celor cu tranzistoare și cei ai lămpilor. Personal zic că diferă puțin sunetul final, dar e chestie de gust privind varianta care-ți place. Tot acolo în baterie era și unul mai ieftin, pe la 29.000 de lei.
hdzone_audio_hifi_03hdzone_audio_hifi_04

Un radio TEAC cu aspect retro, ce-mi aduce aminte de mașinile americane din anii 60, și apoi un alt radio TEAC portabil, mai pentru hipsteri.
hdzone_audio_hifi_14
hdzone_audio_hifi_15

CD-uri cu muzică, bănuiesc că toate din surse de calitate. În caz că nu știați, cei care au investit măcar 4.000 de lei într-un sistem de CD-player, amplificator și boxe au o problemă cu găsirea unor CD-uri audio de calitate bună, trase așa cum trebuie. Am găsit și filme la HD Zone, mai exact Avatar 3D și câteva altele.

Boxe de podea, perete, unități centrale șamd. Observați ce cabluri groase erau la una dintre ele. Mărci precum Yamaha, JBL, Boston Acoustics, Canton, Klipsch șamd.

Aici avem o secțiune întreagă de tunere, amplificatoare, playere, sisteme multi-room și playere de rețea de la Marantz, Denon, Teac, Pioneer, Quadral, Yamaha și alții. Mi-a plăcut mult un Denon AVR-X1000, care are 5 intrări HDMI, se poate conecta și la rețea și poate fi inima unui sistem multimedia în casă, trecând prin el și Blu-Ray playere și console de jocuri și muzică de la vreun server sau radio online, asigurând practic conexiunea între orice intrare și ieșire audio-video.


Prin galeria de mai sus este chiar și un amplificator pentru căști.

Căști, accesorii, cabluri, boombox-uri.

Mi-a plăcut “obiectul” de mai jos, un Yamaha TSX-140 ceas integrat într-un difuzor de podea și la care puteai conecta un iPhone, avea CD player și conector USB pentru muzică din alte surse. Trebuie să ai și design-ul casei tale gândit pentru ca așa ceva să arate bine pe podea, altfel te uiți pe celelalte docking-uri.
hdzone_audio_hifi_07hdzone_audio_hifi_08

Le găsiți pe toate și chiar mult mai multe pe site-ul HDzone.ro, dar dacă sunteți în Băneasa intrați și în acest magazin doar ca să admirați calitatea construcției acestor aparate. Cereți să ascultați o melodie, o baladă rock de preferință sau poate muzică clasică, și veți sesiza imediat diferența. E ca și cum până acum n-ați fi ascultat aceeași muzică.

    9 comentarii

  1. Legat de CD-uri de calitate, știe cineva care e faza cu „Universal Music Romania & Bulgaria”? Am observat că pe albumul soundtrack al celor de la Metallica – Through the Never – apare sigla aia și scrie că e pentru România și Bulgaria. De ce nu ar fi albumul original, care se vinde peste tot? De ce trebuie să își lase amprenta alții asupra lui (sper că nu asupra discului sau înregistrării)?
    Când o să fac rost de o imagine mai ok, o să postez aici dacă e nevoie. Până atunci: http://img01.mercador.ro/images_mercadorro/17417229_1_644x461_metallica-through-the-never-2013-nou-sigilat-bucuresti_rev001.jpg

    Cred că un audiofil, ar cumpra CD-ul direct de pe Amazon, în condițiile astea.

      (Citează)

  2. Am fost acum cativa ani intr-un magazin de profil cand sotul meu isi cauta un sistem de boxe si un receiver si acum imi aduc aminte ziua aia, cand am ascultat o bucata dintr-un concert la un sistem 2.1 ( o boxa costa cat tot sistemul 5.1 Jamo pe care l-a cumparat ulterior ) si am ramas masca, instant goosebumps…cate sunete :)) Am vazut atunci pt prima oara amplificatoare cu lampi Harman Kardon, niste bijuterii …in fine, ai dreptate, pana nu asculti muzica la niste echipamente profesionale – fie si ele entry-level nu realizezi ce diferenta e .

      (Citează)

  3. Treceam odată prin Băneasa cu un prieten și am intrat la HDZone. Am stat 10-15 minute pe canapea și am asculat muzică la linia McIntosh (amplificatorul pe lămpi + boxele). A fost magic :)

      (Citează)

  4. Ce nu inteleg eu e cum sa dai 50 000 pe un pick-up, care e un aparat de facut muzica foarte prost dupa toate standardele?

    Daca pentru amplificatoarele cu lampi exista argumente (desi nu mai e cazul la tehnologia de azi) sa cumperi pick-up e un snobism ordinar.

      (Citează)

    • @add: pick-up-ul de 50.000 de lei este oarecum exagerat, dar așa este brandul McIntosh. Văd că nu a încercat nimeni să ghicească prețul boxelor.

      Dar cu sunetul ce ai? E sunet analogic și are propria lui tonalitate pe care foarte mulți o consideră ca fiind cea perfectă pentru muzică. Piața de viniluri are cumpărătorii ei care toată ziua caută prin cataloage, caută anumite albume șamd.

        (Citează)

  5. Sa zic 120.000 lei perechea ? Mai mult? Mai putin? :)

    Totusi, alea par a fi boxe de “acasa” cine da atatia bani pe ele si de ce? Adica pretul ala e foarte mare nu numai pentru Romania.

      (Citează)

  6. Eu vroiam să zic 10.000 perechea, close shot :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus