un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O simplă și eficientă pompă de aer

28 Nov 2013  ·

AUTO  ·

14 comentarii

lukoil_pompa_aerLukoil a introdus în benzinării (cel puțin în toate cele în care am fost eu în ultimele luni) un sistem foarte bun de umflare a pneurilor. Este un aparat cu ecran și butoane, alegi presiunea pe care o dorești (în bari sau psi), conectezi furtunul de aer la roata mașinii și începe automat umflarea. Se oprește automat când a ajuns la preșiunea reglată de tine.

S-a terminat cu mers la casă după furtun, murdărit, apăsat de 3 ori pe butonul de aer, descifrat manometrul de multe ori inscripționat în cine șție de mărimi fizice atipice nouă șamd.

    14 comentarii

  1. cine plm merge la lukoil?

      (Citează)

  2. Radu merge :)

      (Citează)

    • @Mihai: da, de acolo bag de vreo doi ani. Lukoil e nr 3 în ROmânia ca număr de stații, după Petrom/OMV și Rompetrol, deci bănuiesc că merg mulți.

        (Citează)

  3. Chestiile astea sunt de mult in unele benzinarii Petrom.

    Si da, benzinarii Lukoil sunt multe dar mai toate sunt goale. Deci imaginati-va cum sunt rezervoarele lor. Dupa aia rezervoarele norocosilor care alimenteaza acolo.

      (Citează)

  4. Am folosit si eu sistemul asta de cateva ori. Pentru un incepator ca mine e FOARTE util. Am mai folosit si de la Rompetrol pe autostrada A2 parca un sistem pentru care trebuia sa ma duc sa las buletinul la casa pentru manometru or something, care ma cam depasea.

    Cat despre `cine merge la Lukoil?`, singura benzinarie apropiata de casa mea e un Lukoil, so din comoditate, cand plec la drum, opresc acolo. Daca aveau altii benzinarie langa mine, alimentam la ei.

      (Citează)

  5. Până să renunț la MOL, știu că aveau ceva similar, doar că manometrul era analog; Băgai/scoteai aer cât timp țineai apăsat un buton.

    Prin țară, LUKoil-urile mi se par cele mai jegoase și prost întreținute spații de servicii. Nu le folosesc decât în caz de nevoie absolută.

      (Citează)

  6. La MOL si Rompetrol am tot intalnit sistemul asta.

      (Citează)

  7. @Ariel

    Eu nu ma opresc acolo nici pentru pishulică.

      (Citează)

  8. Mereu le-am vazut noi si stralucitoare la inceput.Intrebarea este: cat or sa reziste?

      (Citează)

  9. Motorina de la Lukoilu de langa mine are ceva cu injectoarele produse de VAG. Asa ca alimentez de vis a vis. Plus ca nu trebuie sa mai traversez autostrada. Si cafeaua e mai buna.

      (Citează)

  10. Eu mai bag de la Lukoil. Injectoarele dau semne aiuristice pentru moment. Tot VAG.
    Au motorina decenta si oricum nu alimentez decit de pe Vacarescu sau Baneasa.
    In rest Agip Tancabesti.

      (Citează)

  11. Eu fug de Lukoil ca de dracu, oare de ce au benzina cea mai ieftina? Bine, sunt discutii intregi pe net cu pareri si “am auzit eu”, le zic si eu pe ale mele. Patania unui prieten: foc pentru un gratar, niste lemne uscate, juma de l de benzina de la lukoil peste lemne, aruncat chibritul, benzina toata a facut o mini flacara si in 3 secunde a disparut si evident ca focul nu a luat-o. Tot un prieten care a fost mecanic schimba in draci injectoarele iarna, ii intreba pe toti de unde pun benzina – absolut toti de la lukoil. E vorba de 2 prieteni foarte buni deci nu sunt simple povesti culese. Pana una alta daca tie iti merge totul bine, e perfect, or fi fost doar exceptiile de la regula. Sper.

      (Citează)

  12. Deci care firma e cea mai sigura ? Petrom, Mol ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus