un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutățile Orange pentru 2014

7 Nov 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

orange_ceo_stephane_richard

Sunt la o prezentare Orange ce are loc anual și anunța multe dintre planurile de viitor ale operatorului francez la nivel mondial. Rapid așa, până ajung înapoi ca să detaliez cum trebuie lucrurile, vă spun ce s-a transmis aici, mai ales în legătură cu România.

Cea mai importantă știre este că Orange ca aduce Joyn în România în Q2 2014. Joyn este un nou sistem de comunicație, unul modern, definit chiar de către GSM Alliance. Gândițî-vă la un fel de Skype/WhatsApp integrat ca tehnologie de bază în telefon.

Cu Joyn vezi lista contactelor tale, vezi care sunt active, le poți trimite fotografii și mesaje ca prin WhatsApp, îi poți apela audio sau video, faci conferințe șamd.

Cum spuneam, e o modernizare masivă a conceptelor de agendă și conectivitate cu prietenii. Bănuiesc ca la început va funcționa doar în rețeaua Orange, urmând ca interoperabilitatea să funcționeze când și ceilalți operatori vor introduce Joyn. Am scris mai multe când am aflat prima oară de Joyn, centrala viitorului.

orange_le_blocProiectorul Le Bloc este un proiector mobil. Arată ca un cub cu mâner, are boxe și îți permite să faci streaming direct din telefon către el, proiectând astfel pentru cei din jur fotografii sau filme. Prețul este mare, în jur de 400 de euro “la liber”, dar are posibilități mari de vânzare pe piață business, pentru cei ce țin prezentări în față clienților.

Smart Home este un nou domeniu pentru Orange. Din telefon îți vei putea controla și securiza direct casa, cu tot felul de accesorii precum prize inteligente, camere video, senzori de prezență și restul soluțiilor normale de securitate și smart house. Nu e ceva nou, tot ce promite Orange o fac deja alții de mulți ani, dar Orange vine cu soluția la cheie și are o rețea mare de desfacere, cum s-ar spune. Personal nu cred foarte mult în Smart Home, vă zic ulterior de ce.

LG G Flex, smartphone-ul cu telefon curb, va fi în exclusivitate în oferta Orange Franța.

Cloud-ul lor trece la următorul nivel, vei avea video on demand și diverse alte servicii accesibile acolo.

Orange intră și în domeniul serviciilor medicale, oferind pentru medici o infrastructură în care datele pacienților vor fi disponibile oricând, chestie foarte utilă în situații critice. Atenție, vorbim de Orange Franța aici.

Orange Cash reprezintă o soluție de plăți cu mobilul, dezvoltată în colaborare cu Visa. Vei putea plăti cu telefonul și la POS-uri și pe Internet, aplicația lor generându-ți un card virtual cu care să faci plata. E o discuție lungă aici, întâi avem nevoie de o masă critică de telefoane cu NFC și susținere de la comercianți. În Franța va fi activ în curând în Strasbourg și Caen, iar din 2014 la nivel național.

Probabil că Edward Snowden i-a speriat, deoarece Orange Franță anunță că vor arăta clienților toate datele personale pe care le stochează despre ei. Gândiți-vă la un fel de Google Account Activity Report.

Pentru Liga 1 franceză aplicația Orange devine mult mai complexă. Poți vedea meciurile în HD, reluări, informații, știri. Despre România nu s-a zis nimic, dar și Orange România are o aplicație foarte utilă pentru liga noastră de fotbal și poate că în viitor va avea parte de un upgrade.

Au mai spus și despre o aplicație care alege automat rețeaua cea mai bună pentru nevoile tale de moment, comutându-te între 3G, 4G și Wifi după caz. Să văd cum vor rezolva asta, având în vedere că trebuie acces la funcții de bază ale sistemului de operare.

IMPLEMENTARE ÎN ROMÂNIA

  • Joyn – Q2 2014
  • Cloud Pro – Q2 2014
  • Smart Home – Q3 2014
  • TV Lite – Q3 și Q4 2014
  • Consumer Cloud Evolution – Q1 2014
  • Fixed Wireless Access – Q1 2014
  • Libon pentru Joyn – Q4 2014
  • Orange Cash – nu se știe, depinde de câte telefoane NFC vor fi pe piață și tendințele de plăți.

    4 comentarii

  1. Au dat si termene pentru urmatoarele activitati, mult mai importante zic eu?
    1. extindere acoperire 4G
    2. imbunatatire acoperire 2G/3G (in special in indoor)
    3. fibra optica prin site-uri (macar cele din orasele mari), nu microunde ca acum, poate merge atunci si net-ul asa cum ar trebui
    4. abonamente cu mai mult trafic de date (vad ca aplicatii pentru se lanseaza de zor)
    5. tarife mai bune la roaming

    In rest s-auzim de bine…

      (Citează)

  2. @George si eu tot asta speram sa vad. 4G si tarife pentru roaming.

      (Citează)

  3. Am prieteni care se plang de serviciile Orange, ca sa nu mai zic de preturi. Si mai au si o politica ciudata , nu poti sa cumperi telefon fara abonament(la liber).

      (Citează)

  4. @PcParts, ba potzi sa cumperi telefon fara abonament, doar ca e blocat in reteaua lor (!) si trebuie sa te duci la ceva magazine Orange Shop mai “speciale” (am inteles ca ar fi trei in Buc) sau la service sa ti-l deblocheze. Evident, te costa doar deplasarea in acest caz. A, si adaosul comercial mare de tot pe care il au.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus