un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vin noile iPhone-uri în același timp la toți operatorii!

11 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

iphone_5sAstăzi au venit trei email-uri în succesiune rapidă: Vodafone, Orange și Cosmote vor vinde noile iPhone 5s și 5c începând cu 25 octombrie. Este data oficială convenită cu Apple.

Nu s-au spus prețuri. Orange are și o pagină de prezentare a noilor modele pe orange.ro/iphone, iar Vodafone plusează cu posibilitatea de a fi notificat când telefonul apare în magazinul online (hint: pe 25 octombrie) pe vodafone.ro/iphone.

Dacă vreți un telefon încă de acum sau măcar o referință a prețurilor actuale, oferta din magazinele online arată cam așa:

  • iPhone 5s 16 GB – 3.599 lei la eMAG, 3.699 lei la Evomag, 3.799 lei la PC Garage. Evomag, apropo, își mută din 14 octombrie sediul în Mihai Bravu 251-253, pe la Piața Muncii, cam în dreptul intrării dinspre Dristor în pasajul subteran.
  • iPhone 5c 16 GB – 2.799 lei la eMAG, 2.649 lei la Evomag, 2.698 la PC Garage.


Vodafone a anunțat pe 3 octombrie extinderea rețelei 4G la 89% din capitală, iar reacția nu a întârziat să apară. Orange a anunțat creșterea acoperirii 4G la întreg orașul București, iar Cosmote la 90% din capitală, alături de Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi, Sinaia, Buşteni şi Predeal, permițând serviciul 4G și pe telefoanele mobile (până acum se putea utiliza doar pe tablete).

Și, pentru interactivitate, plănuiți să achiziționați un astfel de iPhone în ziua lansării? De unde?

    18 comentarii

  1. Telefoanele ajung la niste preturi pe care efectiv nu le merita, indiferent cat de bune ar fi. Pana la urma doar daca esti mare amator de gadgeturi sa dai 800-900 EUR pe un mobil.

      (Citează)

    • @Coffee: la operatori poți face niște prelungiri, niște abonamente noi. Dacă oricum urma să fii abonatul lor, de ce să nu profiți și cu un telefon bun?

        (Citează)

  2. Eu am un iphone 5 si chiar nu vad de ce-as cumpara un S … Cu atat mai putin 5c care e acelasi. Dar nici daca n-as avea nu as cumpara unul de la vreun operator avand in vedere preturile astronomice pe care le cer chiar si cu un abonament. Probabil un 5s va fi in jur de 400 euro cu un abonament de 30 de euro pe luna, ceea ce mi se pare bataie de joc. Pe de alta parte e bine ca apare la operatori pentru ca se vor umple site-urile de vanzari online cu 5s uri vandute de cei care l-au luat de la vreun operator cu 400 euro si vor sa-l vanda cu 600, tragand teapa operatorului cu privire la abonament. Asa mi-am luat si 5-ul in noiembrie anul trecut.

      (Citează)

    • @Andrei: nu-i așa, adică nu se dau țepe operatorului. De multe ori respectivii le iau pe prețuri de nimic pentru că achiziționează abonamente scumpe, dar nu folosesc telefoanele – sunt fani Android etc. Și le vând.

        (Citează)

  3. mnu. 5-ul isi face datoria momentan. poate un 6 sau un 6s cand vor aparea. oricum 5s nu vizeaza in principal pe cei cu 4s sau 5, mai degraba pe cei cu 3g, 3gs (care nu sint compatibile cu ios7) si pe cei cu 4 (model inferior 5s-ului).

      (Citează)

  4. Vestea buna ar fi sa deschida Apple un Store la Bucuresti sau macar magazinul on-line oficial pentru Romania.

      (Citează)

  5. Poti sa dai teapa operatorului, iei telefonul cu abonament si, cu un avocat bun, poti renunta la abonament fara plata penalitatilor.

      (Citează)

  6. Radu, crede-ma ca se dau mii de tepe la nivel national operatorilor. Si nu, nu persoane fizice ci juridice. Si se dau cu ajutorul agentilor de vanzari ai operatorului :) Crezi ca pe angajatii operatorului ii intereseaza ca firma x nu va mai plati abonamentul? Nu. Au target si il fac de cele mai multe ori cu anutorul firmelor fantoma. De aici ies cele mai multe smartphone-uri noi codate in retea si sigilate de pe Okazii. Majoritatea vanzatorilor aia sunt angajati Orange/ Vodafone.

      (Citează)

  7. As vrea sa cumpar, un Nexus 4, de la evomag. Nu am mai luat de la ei si ma intreb daca sunt ok.
    Am un amic care ma sfatuieste sa-i evit.
    Nu vreau surprize.
    Help!
    In cea ce priveste 5s-ul, astept Craciunul.

      (Citează)

  8. Nu mai merita sa cumperi N4 daca nai facut pana acuma ca se lanseaza N5

      (Citează)

  9. Am observat ca in magazinele companiilor telefonice lipseste iPhone 5, sa inteleg ca este un joc de piata?

      (Citează)

  10. HeavyD : normal bro’, G2 chiar e interesant
    Pentru mine o sa-mi iau de serbatori.
    Trebuie sa ma decid intre: Z1, 5s, G2/N5, S4.
    Peace.

      (Citează)

  11. Tzeapa operatorului…
    Se mai intreaba lumea,de ce plata in avans si garantie. :)

      (Citează)

  12. @HeavyD. Ba chiar se merita sa cumperi acum un Nexus 4. Este la jumatate din pretul initial si este cel mai echilibrat smartphone pentru buzunarele romamului. Nexus 5 initial va avea pret exorbitant in magazinele romanesti. Doar cumparat din Gplay se mai merita si asta avand cunostinte si eventual fara garantie.

      (Citează)

  13. @raducu iti vand un Nexus 4 din state, te intereseaza?

      (Citează)

  14. @Stefan: nu.
    Mersi.

      (Citează)

  15. Yay, evoMAG mai aproape de mine, foarte bine. De cand s-au mutat PC Garage eram trist ca n-am aproape sediu de magazin online.

    Nu iau iPhone, telefoanele Apple sunt o gluma proasta la specificatii si performante tehnice.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus