un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy NX, mirrorless cu Android

11 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Galaxy NX de la Samsung este o nouă premieră în clasa aparatelor foto: este un mirrorless cu Android.

Altfel spus, după Galaxy Camera, care era o compactă cu Android destul de reușită, a venit momentul să combine tehnologia mirrorless cu acest sistem de operare. Aparatul are senzor APS-C de 20 Mpx, obiective interschimbabile șamd, dar ruleaza Android, poți instala aplicații, juca jocuri, trimite fotografii direct pe Facebook sau Instagram, mai ales că are și 4G.

Ideea este mișto. Se vede că producătorii simt nevoia clienților de a transmite mai departe fotografiile pe care aceștia le realizează și de aceea tot mai multe aparate includ WiFi pentru conectarea ușoară la vreun smartphone sau tabletă. Samsung, prin Galaxy NX și Camera, le-a integrat într-un singur aparat.



L-am butonat un pic (vorba vine, are un singur buton), am făcut câteva fotografii și mi s-a părut reușit ca aparat, rapid în focalizare și cu o calitate superioară a imaginilor, cu un vizor electronic de înaltă rezoluție, iar acumulatorul de 4360 mAh ar trebui să-i ofere o autonomie bună (mai ales că nu mai exista motoare de zoom care să consume putere, ci îl faci manual din inelul obiectivului). Cu toate acestea am identificat și niște probleme:

  • nu există decât un singur buton, de fapt o rotiță multifuncțională, în rest totul se face din meniurile de pe ecranul tactil. Asta era ok la o compactă precum Galaxy Camera, dar un mirrorless se adresează și celor care umblă mult mai des la setări, iar lipsa butoanelor cu siguranță se face simțită.
  • ecranul este prea mare. Pe bune, e uriaș și nu prea ai unde să rezemi degetul mare fără să-l atingi.
  • prețul e uriaș. La banii aceia îți iei NX300 și un SGS 4. Sau cel mai bun mirrorless de pe piață.

Galaxy NX costă 6.499 lei la F64. Mai interesant este că un Galaxy Camera cu 3G a ajuns la 1538 lei, e o ofertă bună acum.

Sample-urile de mai jos sunt făcute rapid pe setări automate, fără mare grijă. Am apreciat zgomotul redus, chiar și la ISO 1600.

    2 comentarii

  1. cum era cu mirrorless-urile mici de tot? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus