un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai utilizați Twitter?

14 Oct 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Se vorbește de mai multă vreme despre moartea Twitter-ului în România. Personal îi dau dreptate lui Cristi Manafu cu ce scrie aici; la străini se bat pe Twitter aproape toate vedetele și oamenii importanți din societate, pe când la noi nu.

Iar recent am auzit de la tot mai mulți oameni că abandonează această rețea. De la simple “n-am mai intrat de mult” la “serios, dai poza și pe Twitter?” la “eu mă las” la nivelul mult mai scăzut al fluxului de mesaje; îl văd cu ochiul liber, nu mai curg posturile ca înainte.

Așa că vă întreb și pe voi, cei de aici. Mai folosiți Twitter? Răspundeți în poll-ul de mai jos.

Mai utilizați Twitter?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    30 comentarii

  1. E cea mai rapida cale sa ajung la tine :)
    Sau sa ajunga cineva la mine.

      (Citează)

  2. Nu, e mort. Nu mai intrati!

      (Citează)

  3. Il folosesc des. De fapt e singura retea pe care stau. :)
    Oricum nu intru ca sa urmaresc de vedeta X de la noi. Nu ma intereseaza. Intru sa port conversatii scurte sau sa mai mai aflu cite ceva. De fapt twitter este un loc misto unde poti conversa cu diverse persoane de pe internet cu care nu ai avea ocazia sa o faci altfel.
    Ca intru mai rar citeodata, asta e.

      (Citează)

  4. @nashu adica sa te lasam pe tine singur cu #buci si #tzite :)) Neah!

      (Citează)

    • Mă uitam totuși zilele trecute ce slabe au fost hashtag-urile pentru Vocea Romaniei si X-Factor. În alți ani era mai mare plăcerea să urmărești ce se zice acolo, acum au fost doar câteva mesaje pe toată durata emisiunii.

        (Citează)

  5. @jules

    Aici e vorba de engagement si de ce inseamna social media. Daca la bloguri audienta generala se masoara in vizualizari, intotdeauna va exista crestere. Daca s-ar masura in numarul de comentarii, atunci ar fi tristete mare si am vedea de fapt cat de influensari sunt unii si altii si ar aparea posturi “bloggingul e pe moarte”. Ah, de fapt publicul iti vine prin SEO…

    Plus ca pe twitter trebuie sa iti faci cont etc. Cei mai multi si-au facut cont atunci cand a fost o moda, poate de curiozitate. Si-au facut si a iesit o varza. Nu mi-ar face placere sa apara alti curiosi acum, deci nu intrati, twitter e naspa.

      (Citează)

  6. Pentru ca Vocea Romaniei e simbata si lumea se cam care la bere. Nu sta aiurea in casa :)
    Cred ca decizia de a muta emisiunea a fost cam neinspirata. Plus ca poate lumea s-a saturat de figurile lui Brenciu. Prea e maimutoi degeaba.

      (Citează)

  7. @nwradu:

    Vocea Romaniei e din ce in ce mai rasuflata. Nu mai zbarnaie nimic acolo. X factor e rasuflat din principiu. Ia vezi cum arata twitterul in timpul unui meci!

      (Citează)

  8. Mai mult cred ca urmaresc persone din afara decat din Romania. Iar daca sunt de la noi, mai mult is branduri. Si pentru conversatii rapide cu oameni pe care-i urmaresc sau sa raspund la intrebari ce mi le adreseaza cei care ma urmaresc. O vad mai mult ca o metoda super simpla de a lua contact cu mine.

      (Citează)

  9. Eu ma gandesc sa renunt la Facebook.

      (Citează)

  10. @gabor: de ce?

      (Citează)

  11. Da, in draci. Nu stiu cat ma incadrez eu la “in Romania” in conditiile in care nu prea ma intereseaza ce se intampla in Romania, nu urmaresc multi romani, nu sunt urmarita de multi romani, nu ciripesc in romana decat rar…

    De fapt, mi-e greu sa inteleg conceptul de twitter/ orice altceva de gen intr-o anumita tara. Pentru mine, daca e pe internet, e global…

    Dar da, pentru mine a devenit foarte important in ultimii doi ani. Am pescuit o tona de chestii faine de pe twitter. Si pot sa numar pe degete oamenii cu care ma intereseaza sa comunic si nu au cont de twitter.

      (Citează)

  12. In fiecare zi intru pe twitter sunt un utilizator fidel sa zic asa…

      (Citează)

  13. Poate ca unul din motive este faptul ca nu au mai invitat bloggeri la inregistrari #doarzic …tin minte ca atunci cand erau in public, twitter-ul era inundat de mesaje.

      (Citează)

  14. @nashu_mare asa ma enervezi citeodata cind vii cu explicatii savante si serioase. :))
    Dar na, cred ca stii tu ce zici acolo.

      (Citează)

  15. @jules

    Ma bucur ca ai incredere oarba in mine. Crede si nu cerceta!

      (Citează)

  16. Nu, şi e păcat. Twitterul la noi a fost de la început sufocat de bloggeri anonimi dornici de afirmare, companii mici / startup-uri dornice de afirmare, editori la site-uri dornice de afirmare, etc. Pe lângă toate astea era şi o comunitate mică de oameni care chiar urmăreau chestii pe Twitter şi contribuiau la conversaţie, dar pe măsură ce-a trecut timpul ei s-au împuţinat şi toţi ăia mici dornici de atenţie s-au înmulţit.

    Caz concret: eu am 1236 followeri. Dacă scriu ceva primesc 2, maxim 3 răspunsuri concrete. În rest mă urmăresc sute şi sute de conturi de pomană.

      (Citează)

  17. @Andrei

    De aia zic ca e mai bine sa fie oficial pe moarte, sa mai dispara din astia cu spamul sau aia care folosesc contul doar pentru a avea unde trimite notificari de Youtube sau 4sq sau pentru a publica tuituri cu hashtagul #peblog.

      (Citează)

  18. Un @zgonea am avut ai noi, si uite ce-am facut cu el!

      (Citează)

  19. Dupa parerea mea Twitter nu merge in Romania din acelasi motiv pentru care Facebook infloreste in Romania.

      (Citează)

  20. Twitter este reteaua sociala in care cred cel mai mult, pentru ca lucrurile simple si esentele concentrate fac diferenta.

      (Citează)

  21. Nu l-am folosit niciodată, mi se pare o prostie.

      (Citează)

    • @@aiurea: tu și @nashu_mare ziceți așa, dar voi sunteți toată ziua acolo, e normal să vă placă în continuare. Statistic vorbind, se strâng mai multe voturi decât credeam pentru “am renunțat” și asta pe un blog pe care mulți folosesc Twitter chiar și acum.

        (Citează)

  22. @nwradu

    Tinand seama de cat de putini au votat, eu m-as uita la numarul comentariilor si la proportia de acolo. Altfel, stiam ca blogul tau e citit de oameni care au legatura cu piscotul.

      (Citează)

  23. n-am folosit niciodata… am un plugin care da share acolo articolul de la blog si atat… nu sunt activ in atfel…

      (Citează)

  24. Din tot ce au scris (cei pro) despre twitter aici deduc ca twitterul e un fel de IRC. #doarzic

      (Citează)

  25. Da, chiar daca romanii nu posteaza prea des, ii citesc pe ceilalti.

      (Citează)

  26. @florin Andrei

    Pe cine urmaresti? Sau, mai simplu, ce cont ai pe twitter? Caut eu acolo intre urmaritii tai…

      (Citează)

  27. @nashu https://twitter.com/florin__andrei/following

    Probabil as intra pe twitter doar cateva minute dimineata daca as urmari doar 11 oameni.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus