un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Gravity

14 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

gravityS-a făcut atâta reclama la Gravity încât am zis să-l văd. Ca să fie experiența completă, am mers la IMAX, că se promiteau efecte bune în 3D.

Filmul este foarte bun. Este dovada că se poate face un film care să te țină cu sufletul la gură, deși în el joacă un singur actor, Sandra Bullock. Este filmul ei. Apare și Clooney, dar n-aș spune că “joacă” în film, ci doar că este și el în distribuție.

Povestea este simplă, niște resturi de la un satelit distrus lovesc și pe astronauții care reparau telescopul Hubble, le strică naveta, îi lasă părăsiți în spațiu. Ca să supraviețuiască, sunt nevoiți să meargă spre Stația Spațială Internațională pentru a lua modulul de salvare care să-i readucă la sol. Nu-i ceva SF, e realist făcut, cu excepția unor faze cam prea trase de păr.

Efectele speciale sunt bune, e foarte bine filmat și pare foarte credibil, zici că a fost turnat în spațiu. Mi s-a părut că transmite foarte bine lupta pentru supraviețuire, disperarea de a nu eșua. E reconfortant să te uiți la un astfel de film fără împușcături, urmăriri, crime, întorsături de situații și suspans creat artificial și totuși să ieși mulțumit din sala de cinema.

3D-ul nu-i așa crucial. N-am simțit că IMAX-ul oferă altceva în plus decât un sonor asurzitor. IMDb, trailer pe YouTube și program pe Cinemagia.

    13 comentarii

  1. pe mine m-a impresionat fix partea de 3D, el in sine nu e cine stie ce scula de film, dar experienta de la IMAX…

      (Citează)

  2. SPOILER ALERT

    L-am vazut, mi-a placut. Acum depinde si cu ce asteptari mergi la film.
    Cea mai nerealista faza cred ca a fost in naveta chineza cand gaseste butoanele facand analogia cu naveta Soiuz.

      (Citează)

    • @Rio: hai să zicem că acolo te mai descurci, dar cea mai nerealistă este că respectiva capsulă întră în atmosferă prăbușindu-se. De fapt, capsulele de retur micșorează treptat orbita, la un unghi foarte mic, nu pică precum o piatră spre pământ, ca să reziste reintrării.

        (Citează)

  3. L-am vazut si eu sambata, tot la imax. Mie mi s-a parut reusit si intr-adevar o gura de aer fata de filmele obisnuite.

      (Citează)

  4. La faza cand il scapa Bullock pe Clooney, nu inteleg ce il tragea. Nu exista gravitatie, n-avea ce sa-l traga incolo.

      (Citează)

    • Nici eu, dar să presupunem că sfoara respectivă era elastică și impulsul său mecanic o solicita mai mult decât ar fi putut duce. În fond, era o sfoară care ținea doar o capsulă spațială legată de o parașută de aterizare :P

        (Citează)

  5. Adaugat in watchlist. Uitasem de el.

      (Citează)

  6. discutia de aici e fix ca asta http://www.youtube.com/watch?v=JgPvAlhaqlI

      (Citează)

  7. Salut,

    Radu, ai uitat sa zici “spoiler alert” ! :)

    Da, un film bun, mi-a placut. As putea sa zic ca este fizica la greu, am gustat cu placere toate efectele, atat de imponderabilitate cat si de actine si reactiune.
    Desi, in stil Hollywood, au incalcat pe alocuri legile fizicii ca sa fie mai fantastic:

    1. pe aceeasi orbita 2 corpuri pot orbita numai cu aceeasi viteza. Altfel ar schimba orbita. Deci resturile de satelit care ii izbeau cu viteza mai mare la intervale regulate de timp puteau sa existe numai in filme.
    2. cand Sandra il sapa pe Goerge… hmm de ce il scapa? cel il trage pe el, avand in vedere ca au ajuns la viteza egala impreuna? (se tineau de mana)
    3. asa este, capsula nu cade asa ca piatra pe Pamant, e treaba serioasa cu calculele de unghi, viteza si timp, ca lucrurile sa se intample bine pentru materialul organic cu viata din interior.

      (Citează)

    • @vladutz: de aia cu orbita la viteză constantă nu sunt sigur. Nu văd de ce nu ar putea orbita două corpuri cu viteze diferite la aceeași altitudine.

      Cu scăpatul lui George… nu știu, poate că sfoara era elastică, poate că amândoi nu s-ar fi putut trage pe ea, poate că din poziția în care îl ținea urma să piardă sfoara. Poate îl trăgea curentul în larg :P

        (Citează)

  8. Inca nu am vazut filmul, asa ca imi dau doar cu presupusul. mai stiti, poate ca George Clooney mai tragea niste aere in spatiu si asta e principalul motiv pt care avea viteza mai mare ca Bullock :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus