un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: apă și sifon la preț mic

25 Oct 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Primăria Sectorului 4 a instalat acum ceva vreme la Șincai un automat de apă și sifon. Costă 50 de bani / 2 litri și trebuie să te duci cu propria ta sticlă. Ideea este să mai micșoreze cantitatea de PET-uri cumpărate și apoi aruncate de populație.
apa_sifon_fantalen

Bănuiesc că aparatul este alimentat cu apă de la rețeaua publică și are filtre de purificare. Țin minte vremurile când existau centre de sifon, fiecare avea pe acasă unul de sticlă, eventual îmbrăcat în plasă metalică, la care ținea ca la ochii din cap pentru că era scump, iar apoi apăruseră acele “robinete” care transferau orice PET într-un sifon. Te duceai la reîncărcare, pierdeai acolo câteva minute la coadă și câteva minute vorbind cu angajatul respectiv, care practic făcea parte din comunitate. Și acum l-au înlocuit cu un robot. Așa ceva…

    12 comentarii

  1. Şi prin Militari e unul de câteva luni (de la începutul verii, cred). N-am văzut să fie folosit vreodată.

      (Citează)

  2. Și în Timișoara au apărut!

      (Citează)

  3. mai exista centre de sifoane. eu folosesc 2 din zona mea. cu sifoane cu peturi ceva mai groase cu capete normale.

      (Citează)

  4. Ti-e dor de epoca de aur, a? :))

      (Citează)

  5. @andreea: sifonul exista bine mersi si dupa `89. de fapt la mine in cartier (si in Bucuresti in general) au aparut chiar dupa 89 (buticul de la coltul blocului si initiativa privata nu erau puncte forte in comunism) si au tinut mult de tot dupa.

      (Citează)

  6. Interesanta ideea dlui Primar . Trebuie incurajati oamenii sa consume apa .

    In Issa market gasesti sifoane de-a gata umplute la rece . Cumperi prima data sticla speciala si apoi doar o pui in lada si iei una plina . Ca primarul nostru nu s-a gandit la automate de sifoane . Toate bune

      (Citează)

  7. Si in sectorul 6 la piata Crangasi am vazut asa ceva. Si erau doua persoane care isi umpleau sticlele. Am vazut ca e si apa plata si sifon la ele.

      (Citează)

  8. @Andrei, unde în Militari este automatul?

    Şi eu am două sifonării în preajmă, încă se poartă sifonarii.

      (Citează)

  9. mai este unul si la bracoveanu la metrou, langa mcdonalds.

      (Citează)

  10. Daca mai ai un sifon pe acasa iti vand eu un pont unde sa il incarci. Nu e departe de tine, prin berceni pe langa stadionul IRA daca stii unde era ;)

      (Citează)

  11. Spritul o sa fie mereu mai bun cu sifon decat cu apa minerala !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus