un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lăsați umbrela, luați o pelerină de ploaie!

2 Oct 2013  ·

TURISM  ·

22 comentarii

pelerina_ploaieUn reportaj de ieri spunea că foarte multe umbrele s-au rupt în vântul puternic de afară. Cred că nu-i nimic mai nașpa decât să ai de mers pe jos și umbrela care trebuia să te protejeze să se rupă imediat, lăsându-te să te faci leoarcă în vijelie.

Dragii mei, umbrelele sunt instrumente anevoioase, învechite. E aiurea să te bazezi pe una (probabil ieftină) în vânt puternic. Este obositor să ai o mână permanent ocupată, ba chiar ținută în sus, și deranjant să te tot ferești de alți oameni cu umbrele sau de tot felul de obstacole stradale.

Vă rog eu, luați-vă o pelerină de ploaie. Este un fel de geacă foarte subțire, dar impermeabilă, cu glugă (care de obicei se poate împături și masca în guler), cu fermoar și mâneci complete. Nu o confundați cu un poncho sau un impermeabil larg, din acela transparent. Geaca de ploaie chiar îți ține de cald, pe când printr-un poncho te suflă vântul ca-n filme.

Eu am o astfel de geacă de ploaie. A mea e marca Slazenger, un brand de calitate, o pot împături de o pun în borsetă, are și glugă și, mai important, este foarte călduroasă. Face un fel de seră în jurul tău încât uneori o iau cu mine seara chiar și când nu plouă, doar pentru că-i ușoară și compactă, iar dacă mi-e frig o pun câteva minute pe mine.

Au fost momente, de obicei prin călătorii, când am pus-o pe mine și am umblat fără nici o problemă cu orele prin ploaie torențială, fără să mă simt ud. Dacă vreți să vă protejeze și picioarele, luați una mai lungă. Orice, dar nu umbrelă.

Exemple:

Sunt sigur că găsiți în multe mai multe magazine și de fapt online e mai greu de depistat.

    22 comentarii

  1. da, e ok o geaca de ploaie, am si eu, de la The North Face, foarte faina. dar nu te protejeaza la picioare, plus ca poate ai si tu ceva in mana, o servieta, geanta etc. si e naspa daca umbli si cu masina, daca te urci din ploaie uzi tot spatarul scaunului, trebuie sa o dai jos, pe urma cand cobori sa o imbraci iar…you get my point.
    in ceea ce priveste umbrelele, s-a creat o conceptie falsa despre ele. cum ca ar fi slabe si la prima adiere le rupe vantul. pai scuza-ma frate, dar ce vrei cand dai 5 lei pe o umbrela? zi mersi ca se deschide la banii astia.
    sunt umbrele pentru vant puternic pe la 100+ lei, excelente.

      (Citează)

    • @gogu: ai aceeași problemă și cu o umbrelă, trebuie închisă înainte să intri în mașină.
      Iar despre picioare eu am rezolvat mereu problema cu blugi și încălțări groase. Dacă te prinde o ploaie vara, măcar e cald, iar toamna bănuiesc că ai pe tine niște pantaloni. Și există pelerine până jos, le au cei care stau cam toată ziua în ploaie (paznici, lucrători publici etc)

        (Citează)

  2. Inca n-am vazut umbrela cu care sa nu te faci leoarca de la genunchi in jos pe o ploaie serioasa.

      (Citează)

  3. depinde de marimea umbrelei si de cat esti de atent de unde bate ploaia. trebuie sa o tii in directia de unde vine apa :)
    acuma, daca te prinde potopul lui Noe, poate stai si tu 5-10 minute intr-o scara de bloc sau magazin…totusi.

      (Citează)

  4. gogu, oricum ai face, dacă e vînt o umbrelă nu are cum să te protejeze ca lumea în partea de jos, pt. că vîntul schimbă direcţia ploii.

      (Citează)

  5. Slazenger numa’ marca de calitate nu e.
    Sunt la Decathlon haine de ploaie de calitate, la preturi decente.
    Daca ai ghiozdan in spate cel mai eficient e sa ai o pelerina de ploaie. Mai sunt pungile alea de ploaie de unica folosinta, le tragi pe tine, arata ca o geaca dar sunt doar o foita de plastic, exact ca o punga. Foarte populare la asiatici.
    Pelerina de ploaie normala are de obicei o mica husa, toata haina se pliaza si se impacheteaza pana ajunge de marimea unui portofel. Foarte usor de transportat.

      (Citează)

  6. da, ok, insa nu pot sa merg prin oras cu pelerina mea de munte Ferrino. e pana aproape de glezne, si are si “cocoasa” pentru rucsac. as fi superhaios cu ea pe bulevard.
    cat despre umbrela si masina, eu pur si simplu o inchid si o azvarl la picioare in drepta, iar daca am pe cineva, in spate jos.

      (Citează)

  7. o pelerina de ploaie lunga pana deasupra de glezna e ideala :D

      (Citează)

  8. n-am suportat niciodata umbrela, eu port pelerina de ploaie de cand sunt mic…. la inceput erau niste simple bucati de plastic croit dar de cand au aparut gecile astea moderne, contra ploii, vantului etc, chiar nu mai vad rostul unor accesorii imbatranite cum este umbrela. ma rog, fiecare poarta ce vrea dar pentru mine mereu a fost un chin sa am mainile ocupate…

      (Citează)

  9. da…umbrela e un accesoriu imbatranit. la fel de imbatranit ca un palton de lana de calitate sau ca o pereche de pantofi eleganti de piele.
    umbrela are locul ei si nu si-l va pierde prea curand. cand te imbraci elegant si daca mai ai si o servieta de piele sa zicem, umbrela e singurul accesoriu care te poate proteja de ploaie fara sa te faca complet ridicol.

      (Citează)

  10. pantofii si paltonul nu sunt accesorii, nu mai face comparatii tampe daca vrei sa te mai bag in seama si a doua oara…

      (Citează)

  11. cine a zis ca sunt accesorii?

    iar intarzie somajul?

      (Citează)

  12. Cei de la decathlon au site :-) si chiar de la ei mi-am luat o pelerina, dar acum mult timp. Am folosit-o doar la munte, dar zilele aceasta am tras-o pe mine.

      (Citează)

  13. in postul de mai sus compari pantofii/paltonul cu umbrela, ce nu ti-e clar? logica nu prea e punctul tau forte, nu-i asa?

      (Citează)

  14. @ danyzus
    Din cauza unor probleme tehnice, in acest moment, site-ul http://www.decathlon.ro este indisponibil.
    Lucram la crearea unui nou site care va fi disponibil in curand.
    Ne cerem scuze pentru inconvenient!
    Pentru a consulta oferta de produse Decathlon puteti vizita site-urile: http://www.decathlon.fr si http://www.decathlon.co.uk.

      (Citează)

  15. da. toate sunt lucruri clasice, la asta ma refeream. nu te supara pe mine, dar esti cam greu de cap, asta e realitatea.

      (Citează)

  16. :) esti haios, trebuie sa recunosc ca discutii de genul asta le am cu fii-mea de 5 ani, doar ei trebuie sa-i explic de ce inseamna ca a facut o comparatie atunci cand foloseste expresia “la fel”.
    in rest da, sunt cam greu de cap pentru cei ca tine…

      (Citează)

    • Bre, ușor! Vorbim de umbrele, nu vă certați.

      Ideea este că poți să arăți bine sau poți să te aperi bine de ploaie. În funcție de intensitatea ei, e posibil să nu observe nimeni paltonul și umbrela ta elegantă, ba chiar să te facă leoarcă vreo mașină pe ele.

        (Citează)

  17. si cateodata nici preturile …

      (Citează)

  18. eu am de la quechua, din deichmann, si e super! tine si de cald si ma apara de ploaie! a costat aprox. 160 ron. :)

      (Citează)

  19. Am geaca impermeabila Berghaus, brand specializat in echipament de mers pe munte. Prefer umbrela, chiar daca vantul asta nenorocit mi-a stricat Samsonite-ul vechi de 7~8 ani dandu-i peste cap spitele si indoindu-le cu un suflu venit din alt unghi tocmai cand eram mai fericit ca rezista.
    Urmatoarea umbrela va fi un Fulton.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus