un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tehnologie incredibilă în noul Lenovo Yoga 2 Pro

9 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Ca să vedeți cât de departe au ajuns laptopurile de top, uitați-vă la nou-anunțatul model Lenovo Yoga 2 Pro:

  • ecran de 13,3 inchi cu rezoluția 3200 x 1800 pixeli, multi-touch cu 10 puncte

Știu oameni care spun că 1920 x 1080 pe un ecran de 13 inchi este foarte mult și că nu se pot adapta. Scriu chiar acum de pe un astfel de laptop și da, de multe ori fac zoom în site-uri pentru a le citi confortabil. Vă dați seama că blogul meu, făcut cam pe 1000 de pixeli lățime, va fi afișat pe un sfert de ecran Yoga 2 Pro?

Nu mă pot pronunța încă dacă e bine sau nu, dar tehnologia a ajuns departe de tot.

  • balama complexă pentru ecran, îl poți rabata pentru a forma o tabletă
  • 1,39 kilograme, grosime 15,5 mm
  • maxim procesoare Core i7 ULV, 8 GB memorie RAM, 512 GB SSD

adică e și performant, că așa o rezoluție nu o împerechezi cu performanță mediocră

  • tastatură iluminată, două porturi USB, două difuzoare

Nu se spune nimic despre autonomie (decât că ține 6 ore la rulare de film Full HD) și, sincer să fiu, mi-ar fi plăcut să-mi prezinte și câteva scenarii de utilizare pentru rezoluția de 3800 pixeli. Cele mai performante laptopuri de până acum ofereau 2560 px.

Nu știu prețul, probabil urcă spre 13.000 de lei pentru versiunea de top. Mă miră în schimb culorile: gri înțeleg, dar “Clementine Orange”? De la Lenovo?

    16 comentarii

  1. mă uitam zilele trecute pe site-urile din afară de vânzări de laptopuri și am văzut niște discount-uri absolut nesimițite pentru culorile neobișnuite.

    pe scurt: dacă nu ai o problemă în a avea un laptop roz, poți să-ți iei lejer un ultrabook cu i3 la 1500-1700 lei (echivalentul în moneda locală, de cele mai multe ori GBP).

    altfel, cred că se simte nevoia de culoare în piață pentru gadget-uri pentru a ieși în evidență. dunno what else to say…

      (Citează)

  2. da, lenovo are o serie de “laptopuri” care targeteaza tinerii (la preturi uneori chiar decente). nimic rau in asta. cine vrea sa-si ia ceva “business corporate” are la indemina the classic black :)

      (Citează)

  3. Orange-ul ala il au de niste ani buni. si arata foarte fain

      (Citează)

  4. @nwradu: ce treaba are garantia, eu am repara laptopul HP din Romania in Olanda….

      (Citează)

  5. @Robert, pe noi ne intereseaza daca se intampla si invers.

      (Citează)

  6. păi da, la prima vedere, e o idee proastă să cumperi din altă țară, dar dacă de exemplu iei un Sony Vaio de la emag.ro și ai nevoie de garanție, îl trimiți tu singurel în Franța pentru a fi rezolvat. evident, pe banii Sony, însă tu ești cel care operează returul la garanție.

    so, diferența de a cumpăra din UK sau din RO, în cazul ăsta, merită să cumperi din UK. mai ales că layout-ul de tastatură e standard.

    și după cum spuneam, să dai 300 de lire pe un laptop pe care în RO îl iei cu echivalentul în lei cca. 450-500 de lire, eu cred că merită. chiar dacă e roz :)

      (Citează)

    • Cum să fie tastatura standard în UK? Au liră și diverse alte taste puse invers.
      O soluție este sa cumperi o tastatură românească și să o montezi tu, dar pierzi garanția.

        (Citează)

  7. Ha, ha! Laptop-ul are rezolutia reala 1600×900 si fiecare pixel e dublat si pe orizontala si pe verticala ca la Retina Macbook Pro sau ca la Retina iPad.

      (Citează)

  8. De ce sa trimiti laptopul in UK? Eu am reparat laptopul si apoi la cateva luni si un HDD extern, ambele cumparate in Romania.
    Garantia e internationala….

      (Citează)

  9. Nu e o problema sa cumparati de afara, in general au garantie internationala, inclusiv in Romania. Nu toate chilipirurile de afara insa au… e bine sa verificati inainte sa cumparati ;)

      (Citează)

  10. economisești peste 500 de lei la un dispozitiv. cred că mă pot obișnui cu 2-3 taste invers.

      (Citează)

  11. Cum sa aibe taste diferite ca respecta standardul QWERTY, ca noi.

      (Citează)

    • @Robert: diferă caracterele celelalte, măcar unele din ele. Și tu setezi Windows pe română sau engleză și ce apare pe ecran nu corespunde cu ce-ai apăsat tu. Adică apeși shift+2 și în loc de ” cum e scrie pe tastatura engleză va apărea @.
      http://www.goodtyping.com/teclatUKok.png sau google images british keyboard layout

        (Citează)

  12. @mArius – daca au garantie universala (si lenovo are asa ceva) e ok – ti-l repara aici. problema e de increderea in tehnicii de la noi :D

      (Citează)

  13. Preturile pentru Yoga 2 Pro pornesc de la 1100 dolari in SUA. Va fi mai interesant modelul Yoga 11S cu procesor Haswell, tot maxim Core i7.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus