un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a scumpit alcoolul!

10 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

BalvenieDe la 1 septembrie au crescut accizele la băuturi alcoolice și asta înseamnă că inclusiv cele din import se scumpesc. Acciza crește de la 750 la 1000 de euro pe suta de litri, adică vreo 33%, ceea ce înseamnă că și prețurile de la raft se vor mări cu aproape același procent.

Dacă luați un whisky normal, prețul său crește cam de la 60 de lei la 80 de lei. Dacă vă plac chestii mai fine, un single malt, un 12 ani, așteptați-vă ca de la 140 de lei să ajungă la un preț de 180 de lei. Cei care au avut stoc încă nu au crescut prețurile, așa că poate aveți noroc să mai găsiți prin magazine la prețul vechi, dar ar trebui să le căutați acum.

Apropo, aud de tot mai multe magazine de băuturi. Mi-a plăcut cum arată SmartDrinks.ro, iar recent WineAndCompany.ro a intrat chiar în sistemul eMAG Profitshare. Ambele vând diverse băuturi cu livrare direct acasă.

    6 comentarii

  1. Nu la toate bauturile pretul la raft trebuie sa creasca proportional. Acciza e o taxa in cuantum fix, asa cum ai scris, deci ponderea ei in pretul final depinde de cat de scumpa sau ieftina e licoarea.

      (Citează)

  2. Asa cum spune si IPO, cresterea ar trebui sa fie doar de 2.5 Eur/litru + TVA. La un whiskey de calitate e aproape insesizabila.

      (Citează)

  3. De fapt am impresia ca e vorba de litri de alcool pur, deci cresterea la whiskey e de 1 Eur/sticla 1 litru.

      (Citează)

  4. Unul dintre magazinele Mega Image de la mine din cartier scumpise whiskeyul inainte de 1 septembrie, ca sa ne pregateasca. Ajunsese la 80 de lei JB-ul la 750ml.

      (Citează)

  5. recomand din proprie experiență Indianu’ Talpă Iute în București după ora 22 și beicevrei.ro pentru cantități mai mari :D

      (Citează)

  6. Suntem cea mai saraca tara din Europa, dar alcool tot ne trebe, nu ?!

    BETIVILOR CE SUNTETI !!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus