un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Plec într-o aventură de weekend

20 Sep 2013  ·

TURISM  ·

20 comentarii

În dimineața aceasta am decolat către Paris cu o cursă AirFrance-KLM. Timp de 3 zile voi vizita două orașe, deși nu știu încă spre ce destinație mergem după capitala Franței. Organizatorii nu mi-au spus, iar eu nu am insistat să aflu, plăcându-mi ideea că este o întrecere ca-n Amazing Race, emisiune la care m-am uitat mereu cu plăcere.

Sunt parte dintr-un grup de bloggeri (majoritatea cu site-uri de turism, abia aștept să le demonstrez că eu pot umbla mai mult decât ei) trimiși în #AventuraVivolis de către AirFrance, KLM și Orange România. Vivolis.ro este site-ul agenției de turism Ovi Travel și va reprezenta un portal pentru a găsi oferte bune pentru bilete de avion, city break-uri și excursii clasice. Puteți câștiga și voi o astfel de aventură dacă vă înscrieți în aplicația lor de Facebook.

În rest, urmăriți-ne pe #AventuraVivolis și pe Facebook. Și eu sunt curios pe unde vom ajunge în Paris și în ce alte orașe ne va purta weekendul.

2012_09_09_turn_eiffel_sena

A patra oară în Paris, ocazie cu care devine cel mai vizitat oraș al meu, și al 45-lea meu zbor.

    20 comentarii

  1. 45 de zboruri in cati ani? Si cati km?

      (Citează)

  2. In condițiile în care există un procent atât de mare de posturi plătite, cum mai pot fi de incredere opiniile tale?

      (Citează)

    • @Raiiar: păi cam cât de mare crezi că este acest procent? Ce înțelegi prin mare?

      De exemplu în ultimii 4 ani de blog scriu de 4-5 ori pe zi. Articole, zic eu, în care am ceva de spus, nu clipuri amuzante cu pisici și nici “uite ultima melodie a Andrei”, decât poate în weekend, când vrem să ne destindem. Cam cât crezi că durează treaba asta? Cam cât e procentul acela “mare”? Unu la sută? Poți să-mi spui care sunt, în opinia ta, ultimele 10 posturi plătite de pe acest blog?

      Dacă lumea vrea să te plătească pentru a anunța ceva nou lansat sau vreun concurs, tu i-ai refuza? Ai spune că e ok, preferi să muncești vreo 5 ore pe zi la blog doar din plăcerea de a face asta? Înseamnă că ești mai bun ca mine atunci, jos pălăria.

      De exemplu la început de august, când am dat 1700 de lei pe un GoPro și niște accesorii pentru cele 2 minute de filmare cu niște mașini, crezi că am fost plătit de respectivele firme? Sau când merg prin toate părțile orașului pentru a vedea diverse produse și lansări, crezi că mă plătesc alții să fac asta? În Turul Burgerilor am dat până acum 600 de lei pe notele de plată, doar pentru a avea niște subiecte interesante (zic eu) pe blog. https://www.nwradu.ro/tag/turul-burgerilor/ În august am donat toți banii câștigați din afiliere la UNICEF – tu ai fi făcut asta?

      Să spui “bă, tu trebuie să faci treabă bună complet pe gratis și să-i refuzi pe cei ce vor să te plătească pentru anumite campanii” e un non-sens.

      Ca să-ți răspund direct la întrebarea ta, chiar și în campaniile plătite am prezentat ceva. Ce-au lansat oamenii aceia, ce-au zis, cum arată un produs. Tu decizi singur dacă e bun sau nu. Publicitatea se face pentru ca mai mulți oameni să afle de o noutate, nu să le-o și forțezi pe gât. Îmi este imposibil, prin internet, să-ți iau bani din buzunar pentru a cumpăra ceva sau să te oblig să faci ceva.

      Iar apoi e vorba de încredere în opiniile mele. O ai sau nu o ai, e atât de simplu. Indiferent că vorbesc de un restaurant, telefon, concediu, software, whisky, motor sau ce vrei tu, pentru că am avut eu acces la ele sau pentru că m-au plătit alții, e vorba doar dacă ai tu încredere sau nu că ce prezint este cât pot eu de obiectiv să o fac.

        (Citează)

  3. pana cand stai la Paris? poate ne vedem pe undeva?

      (Citează)

    • @stefan: nu, sorry, nu ți-am mai spus dinainte că vin pentru că eram sigur că vom avea un program prestabilit și că nu va fi timp. Iar la 8 seara eram deja la CDG din nou.

        (Citează)

  4. Nu comentam, dar genul de persoane ca Raiiar nu-i pot lasa netaxati.
    @Raiiar – ia zi mastre unde a laudat Radu vreun produs sau o companie sau orice fara sa aduca argumente?
    Cand da bani de la el din buzunar pentru a prezenta anumite lucruri pe blog nu se pune, nu? Doar atunci cand ia bani si hop, repede apari tu, aparatorul dreptatii, comentatorul care crede ca e nevoie de putina mustrare parinteasca, pei ce e aici, iei bani pentru munca ta? Rusine sa-ti fie!
    Am un sentiment ciudat despre oameni ca tine si nu prea stiu cum sa-l descriu.

      (Citează)

  5. Dragos Bunea:zi-le simplu,hateri.

      (Citează)

  6. Comentariul lui Raiiar e aiurea de tot – omul pleaca trimis de AirFrance, KLM și Orange România. Produce vreunul tablete, telefoane sau aparate foto? Din contra, apreciez ca Radu a spus mereu unde merge si cine e organizatorul, a fost extrem de transparent.

      (Citează)

  7. @raiiar: treaba e simpla. Nu îți place sau nu ești de acord cu ceea ce scrie Radu, nu îl mai citești. Nu te obliga nimeni sa faci asta.

      (Citează)

  8. Ce sariti ma asa ca tigrii pe raiiar? Si-a spus punctul lui de vedere.

      (Citează)

  9. al doilea oras sa fie Amsterdam?

      (Citează)

    • @ioana: a fost Bordeaux, după cum am aflat în drum spre aeroport în seara respectivă. Mai bine, că acolo nu fusesem până acum.

        (Citează)

  10. Gata, blogger ma fac!

      (Citează)

    • @Cip: zona de turism e luată deja de mulți care toată ziua călătoresc mai mult sau mai puțin pe banii diverselor agenții și companii.

        (Citează)

  11. Nu ti-e frica sa zbori asa mult?
    Stii tu treaba cu probabilitatile…

      (Citează)

    • @gogu: ba da, îmi este un pic, dar să știi că nu zbor mult. Sunt foarte mulți oameni care zboară de 45 de ori pe an. Mai ales în mediul business, dacă lucrezi cu străini, se pleacă foarte des.
      Am mers cu Cezar de la http://www.imperatortravel.ro/ acum și îmi arăta statisticile lui: este la zborul cu numărul 777.

      În plus, știi cum e cu probabilitățile: mii de avioane în aer deasupra Europei, n-o păți ceva tocmai al meu.

        (Citează)

    • Am uitat să zic că în procentul acela “mare” de posturi plătite, pe total am refuzat mai multe campanii decât am acceptat.

        (Citează)

  12. Sper ca incerci specialitatea frantuzeasca “langues de chat”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus