un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Print 3.0 de la Brother, plus imprimanta de 100 ppm

20 Sep 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Am fost la o prezentare a soluțiilor de imprimare și scanare Brother, producătorul japonez care intră de acum și pe segmentul consumatorilor casnici, nu doar al celor business.

Până să vă spun de cele consumer, uitați-vă mai jos la modelul HL-S7000DN, o imprimantă cu jet de cerneală care printează 100 pagini/minut. În film se printa manualul ei de utilizare de 110 pagini. Este modulară și îi poți adăuga tăvi de intrare de până la 2100 de coli și ieșire 1000 de coli, are un cartuș de cerneală pentru 30.000 de pagini, securitate Enterprise, rețea wireless și tot ce-i trebuie pentru a activa în medii business de volum foarte mare.



Scannerul de la final este un model ADS-2600W și se adresează in principal arhivării de documente. Are un senzor optic dublu și deci scanează ambele fețe ale unui pagini în același timp pentru o viteza de 24 pagini față-verso pe minut. 2500 de lei la PC Garage.

Multifuncționalele de mai jos nu sunt nici cu cerneală și nici cu laser, ci cu LED-uri. Adică tehnologia este foarte asemănătoare cu cea laser, dar pentru arderea tonerului pe hârtie se folosește o iluminare cu LED-uri, care sunt mai ieftine. E modelul DCP-9020CDW, color, wireless și cu touchscreen pentru control facil.

brother_led

Multifuncționalele mai mici, pentru acasă, sunt cele de mai jos.

  • DCP-J4110DW: color, jet de cerneală, 3 ani garanție, scanner și copiator, printează și pe A3, are și cititor de carduri, conexiune USB, rețea cablu și wireless.
  • HL-1110E: alb-negru, laser, doar USB, toner de 1000 de pagini
  • DCP-1510E: alb-negru, laser, scanner și copiator, doar USB, toner 1000 pagini
  • MFC-1810E: are și fax.

    4 comentarii

  1. Nu înțeleg de ce și-ar lua cineva o imprimantă “pentru acasă”.

    E atât de scumpă, dă atâtea bătăi de cap și ocupă atât de mult spațiu încât, chiar și 20 de minute de mers până la cel mai apropiat print-center sunt o investiție mai bună.

      (Citează)

  2. Pentru că licenţa mea ar fi costat peste 100 de lei s-o printez color / faţă-verso la un centru. Aşa am rezolvat cu imprimanta mea duplex şi maxim 15 lei (costul de reîncărcare al cartuşului).

      (Citează)

  3. @revo – imprimanta a fost pe gratis, nu-i asa? sau costul initial nu se pune la calcule?

      (Citează)

    • @Andrei: pentru confort, scanner, copiator, muncă (nu degeaba segmentul se cheamă Home Office/Small Office de cele mai multe ori).
      Problema adevărată a imprimantei acasă este că ocupă loc. Ideal ar fi să o ascunzi undeva și să o conectezi prin wireless la rețea.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus