un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Logica după care primăria izolează blocuri

11 Sep 2013  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Nu înțeleg mare lucru din logica renovării și izolării blocurilor de la bulevarde. Adică mulți spun “e pentru ca oamenii să vadă că primarul muncește, de asta se izolează blocurile cele mai vizibile”.

Păi stai un pic. Cine voteaza un primar de sector? Oamenii în tranzit pe bulevardele mari, care poate locuiesc în Pipera și lucrează în Berceni, străbătând deci cartiere ce nu-i interesează, sau eu care locuiesc în acest sector și, locuind deci aici, sunt perfect conștient că doar blocurile de la stradă arată bine și au gardul poleit, iar în interiorul cartierelor nu se face nimic?

În alte știri, Dimitrie Cantemir va fi un bulevard verde, dar nu datorită copacilor, ci vopselei. Îi place lui Piedone culoarea :P

    23 comentarii

  1. Am citit mai demult un pliant de-al lui Piedone in care spunea ca se aplica regula FIFO. Acum nu stiu daca asa e. Blocul meu care e pe bulevard pe Brancoveanu nu a fost izolat.

      (Citează)

  2. cea mai tare culoare e blocul de la coborarea pasajului Basarab.

      (Citează)

  3. un alt truc e sa le faca pe sarite. “ca sa se vada ca s-a facut ceva”

      (Citează)

  4. Nu. Logica din spatele izolarii este foarte simpla:
    – se aproba proiectul doar daca faci cu firma agreata de primarie
    – daca ai noroc nu esti obligat sa faci si contract afisat banner publicitar cu alta firma agreata de primarie.

    Doar nu credeai ca se face treaba pe bune, cu bani europeni si ce firma a oferit asociatiei preturi mai bune, nu?

      (Citează)

  5. Oare se face asta pentru că blocurile de la bulevarde sunt cele mai văzute de turiști și că pe acestea mai scoți un ban cinstit punând bannere mari ale oricărei firme doritoare?!? Eu cred că asta-i logica…

      (Citează)

  6. Tu iti dai seama ce soc am avut prima data cand am vazut ca-mi vopsesc astia blocul verde?! Probabil a fost ca sa compenseze copacii rupti la ultima furtuna. :))

      (Citează)

  7. “…mai vopsite la sosea ca să nu se vadă foamea”

      (Citează)

  8. Stau in sector 1, intr-un bloc care este departe de bulevard sau vreo strada principala si a fost renovat inaintea altor blocuri mai “vizibile”.

      (Citează)

  9. Cine naiba alege si aproba culorile astea?

      (Citează)

  10. niste “inside tips”

    1. logica sunt banii, mai exact banii intrati in banii primarilor, consilierilor, etc.
    in general lucrarile costa X, din care maxim X/2 este costul real al constructiei. ghiciti unde se duc restul de bani.

    2. exista proiecte facute de arhitecti/ingineri pentru blocuri, pentru ca asa cere legea. 99% nu sunt respectate pentru a face economii, pentru ca firmele de constructii un stiu sa execute cum trebuie si pentru ca “asa vrem”.

    3. 90% din lucrarile de termoizolare sunt intre mediocru si foarte prost realizate. si asta se vede cu ochiul liber, plimbandu-te pe bulevard.
    asteptati-va in cativa ani la igrasie, mirosuri placute prin casa si bucati de fatada care se prabusesc pe strada.

    4. pe langa problemele citate la punctul3 astept cu nerabdare primul incendiu de proportii.

    PS: daca vreti sa intelegeti de ce cam totul e realizat prost, mini-ghid:

    BINE: se face un calcul pentru a determina grosimea izolantului si daca ai sau nu nevoie de filtru de vapori sau alte straturi suplimentare. se curata finisajul existent (tencuiala, placaj, orice) pana la structura. se fixeaza placile de izolant cu adezivul specific + fixare mecanica. se adauga toate straturile necesare pentru tencuiala (plase, mai multe straturi de suport, etc) si apoi se pune tencuiala, dupa niste reguli foarte clare (de exemplu pentru a evita fisurile ulterioare,etc).

    PROST: nu se face niciun calcul. se pune izolantul direct pe finisaj, lasand multe goluri de aer si loc unde sa se stranga apa si alte mizerii. uneori se fixeaza cum trebuie dar de cele mai multe ori cum vrea gigelul de pe santier. se pune tencuiala cat mai repede si in cat mai putine treceri, sa fie ieftin. de multe ori nu se pune plasa. ca sa fie totul perfect nu se protejeaza partea de sus a fatadei, astfel incat apa sa intre bine de tot intre fatada si izolant.

      (Citează)

  11. 5. de obicei culorile sunt decise de primari sau orice alt gigel din primarie. de multe ori se pune “ce era pe stoc”.

    6. de multe ori termoizolarea e insotita de montarea de tamplarii noi (“termopane”). sunt bineinteles montate in graba si prost. protectile exterioare (stickerele de plastic de pe tamplarii) nu sunt scoase niciodata si vor ramane acolo pentru zeci de ani, fluturand in vant.

      (Citează)

  12. Chiar azi am trecut pe acolo si nu arata deloc rau.

      (Citează)

  13. Imi place culoarea, da viata orasului :)

      (Citează)

  14. @stefan

    Prost e putin spus pentru tamplarie. Cateodata bate vantul pe langa cheder. Mai mult, sistemele sunt cele mai simple. Se cer bani in plus pentru montarea unui sistem oscilobatant optional ca pentru un sistem nou si, probabil pentru a preveni modificarea cu alte firme sau pur si simplu sa nu pice, se monteaza la mijlocul inaltimii geamului balamale auxiliare care sunt destinate baracilor (din alea exterioare din tabla ambutisata si cui de se monteaza pe la magaziile de la tara).

      (Citează)

  15. N-ar fi tocmai rău ca în 2030 să avem o capitală a culorilor.

      (Citează)

  16. cum zice si @stefan, sa vedeti peste cativa ani ce “minunatii” au facut astia: vor arata chiar mai deplorabil ca inainte. Cat despre aspect, e jalnic si de prost gust, lucrurile astea ar fi trebuit sa se desfasoare fara abatere pe baza unui plan arhitectural bine pus la punct

      (Citează)

  17. Radu, tu ce parere ai?

      (Citează)

  18. Astia baga culoriile alea mai turbate ca in timp se vor decolora de la radiatia UV. Restul e sifonare de bani.

      (Citează)

  19. Reabilitarile se fac in “dorul lelii” , la blocul de vis-a-vis terminat de cateva luni i-a zburat o mare parte din tabla de pe acoperis la prima furtuna mai serioasa in timp ce blocurile din jur n-au avut nici o problema.

      (Citează)

  20. @Stefan: Atata vreme cat in contractele de reabilitare nu exista un termen de garantie decent (zic eu +10 ani) de ce s-ar stresa executantul sa faca o lucrare trainica?

    Atata vreme cat peste 10 ani 99.99% din firmele care au izolat azi nu o sa mai existe deci nu nu ai pe cine sa tragi la raspundere, de ce s-ar stresa executantul sa faca o lucrare trainica?

    Asta-i modul de lucru la noi: sa fie bine acum, mai incolo facem noi din nou sa fie bine.

      (Citează)

  21. Eu nu inteleg o chestie. De ce statul face la privat? Pe ce criterii? De ce un blog sa fie reabilitat si unul nu? Poate in blocul ala este o firma de apartament care are buget de 5 mil $, de ce sa aiba ei nevoie de astfel de reabilitare?

      (Citează)

  22. Daca se pune termopan, se ofera cel mai jegos model cu maxim 3 camere de la cea mai proasta firma, dar se taxeaza de parca e ultima generatie cu 5 camere si argon.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus