un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Televizorul Samsung 4K de 35.000 de euro

6 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

samsung_ultra_hd_4k_06
Televizorul Samsung Ultra HD de 85 de inchi, adus pentru prima oară și în România, are un design interesant: ecranul este susținut de un cadru special, ce se așează direct pe podea, cadrul în care sunt integrate toate difuzoarele televizorului.

Ecranul de 215 cm în diagonală, mare cât un pat dublu, stă astfel ca o ramă foto de mari dimensiuni. Culmea, toată electronica de control, toată partea de procesare, se găsește într-o cutie de mici dimensiuni, separată de ecran, fiind la o adica ușor de upgradat ca hardware. Pe termen lung și având în vedere că 4K este o tehnologie nouă, acest lucru s-ar putea să fie un mare avantaj.

Despre calitatea imaginii nu pot vorbi în cuvinte și nici nu o pot prezenta în fotografii. Trebuie să o vedeți cu ochii voștri, iar televizorul va fi expus în mall-ul din Băneasa. Am văzut un clip demonstrativ cu mâncare și dulciuri pentru care curgeau dulceață și ciocolată… ce mai, nebunie mare.

Costă 35.000 de euro, în preț fiind inclusă consilierea pentru instalare, transportul și toate cele necesare montării de către specialiștii Samsung. E mult? E puțin? Mi-e greu să judec asta pentru că nu mă pot pune în pielea celor cărora li se adresează acest model în prezent.

În paralel cu aces uriaș model numit 85s9 s-au lansat și două televizoare 4K mai mici, cu prețuri ceva mai acceptabile: 7000 de euro pentru 65 de inchi și 5000 de euro pentru 55 de inchi.

    5 comentarii

  1. fara probleme stocul va fi epuizat foarte repede, lucrurile scumpe prind foarte bine la romani, imi amintesc cat de repede sau epuizat primele 10 Ferrari…

      (Citează)

  2. Cine crezi ca ar putea fi in segmentul de piata pentru monstrul asta? Vorbesc de clienti normali, nu de cei care vor sa epateze.

      (Citează)

    • Ehm… am comentat greșit. Reiau:

      Nu știu care ar putea fi segmentul. 4-5 oameni în toată țara se găsesc să-l cumpere și e suficient. Peste 10 ani poate vom avea cu toții 4K, acum sunt doar demo-uri tehnologice.

        (Citează)

  3. Clipul demonstrativ de care ziceai: http://www.youtube.com/watch?v=GExKftzKoD0

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus