un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hărțile offline din Google Maps apar cu okay maps

6 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Cea mai recentă versiune a aplicației Google Maps de Android nu mai include hărți offline, deși acestea erau foarte utile. Eu aveam în cache harta Bucureștiului și mai copiam în telefon hărți pentru diverse orașe, mai ales dacă plecam din țară.

Se pare că un update ulterior va readuce funcția Offline Maps, dar până atunci am profitat de sfatul citit pe nu-mai-țin-minte ce site pentru a face cache la o hartă: pui pe ecran harta pe care vrei să o copiezi în telefon (de exemplu cea cu tot orașul văzut de sus), scrii în caseta de search “okay maps” și apeși caută, chiar dacă aparent nu are nici un sens ceea ce faci.

Un mesaj cu “pre-loading map” va apărea pe ecran. Bizară treabă, sună a Easter Egg. Faceți asta dacă urmează să plecați în concediu peste hotare și vreo două hărți v-ar fi de ajutor.

    12 comentarii

  1. Sau cumperi un Nokia, care are harti offline si voice navigation gratis pentru 100 si ceva de tari.

      (Citează)

  2. la cateva zile dupa lansarea initiala, deci acu 2-3 sapt. au adaugat buton de make this map available offline
    dupa ce apesi search, jos de tot il gasesti.

      (Citează)

  3. Are dreptate Cristian. Cand apesi search, ai mai jos un buton pe care scrie “Faceti aceasta zona disponibila offline”.

      (Citează)

  4. Asta îmi lipseşte cel mai mult din G Maps, în afară de Location History şi afişarea unei amărâte de viteze pe GPS. Încet-încet poate apar toate opţiunile, totuşi.

    Offtopic: Ce-mi plac sfaturile astea româneşti. Cum să-ţi protejezi cauciucurile de vară iarna? Mai bine îţi iei patru apartamente în Piaţa Unirii, câte unul pentru fiecare cauciuc, nu?

      (Citează)

  5. Merge si pe iOS6, am testat acum. Dar nu Earthview, doar strazile apar. (???)

      (Citează)

  6. noul maps nu are nici my places, in caz ca vreau sa imi fac un traseu si sa-l vad, apoi, pe mobil. desi au adaugat buton de offline maps (e acolo, scroll down prin search…), nu le poti vedea, nu iti apar hartile salvate, ca inainte. asadar, downgrade la versiunea anterioara…

      (Citează)

  7. @Radu: https://app.box.com/s/hkjmepoquvobkgsr4y9w trebuie sa dai scroll pana jos prin toate celelalte optiuni
    @Cosmin: da, asa era si inainte, salveaza hartile in format vectorial pentru a ocupa mult mai putin spatiu decat daca le-ar salva sub forma de imagine
    @Bogdan: daca dai pe iconita cu persoana din bara de search te duce la ceva asemanator cu my places unde ai si locatiile salvate, dar nu e disponibil decat cu o conexiune de date, nu mai stiu inainte cum era.

      (Citează)

  8. Sau scroll până în capătul listei de la Search și apoi “Make this map area… ”

      (Citează)

  9. am cred ca noua interfata de maps
    nu mai seamana cu nimic dinc e stiam :)
    pe un nexus cu android 4.3

    faza cu easter-egg -ul foarte folositoare
    multam

      (Citează)

  10. E stupid, ai maps with me pe android mult mai ok decât asa ceva în utilizare.

      (Citează)

  11. zgarcitule, da drumul la date!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus