un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Telefoane și tablete noi de la Asus

5 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Noutăți multe de la Asus pentru viitorul apropiat în gama telefoanelor și tabletelor cu Android:

asus_fonepad-note-fhd6FONEPAD NOTE FHD6 – după cum îi spune numele, acest telefon este un concurent pentru Samsung Galaxy Note. Ca hardware se anunță foarte bine și cred că se va bucura de mult succes în zona asiatică și probabil și aici.

Specificații Fonepad Note: ecran de 6 inci, Full HD, super-luminos la 450 nits; chipset-ul este un Intel dual-core, model Z2560, ce rulează la 2 GHz (cumva primul telefon ce trece de această barieră?), are 2 GB de memorie RAM și cameră de 8 megapixeli.
Disponibilitate: la final de septembrie, la un preț în jur de 1700 lei, ceea ce sună excelent. Sper să-l găsim și prin operatorii telecom la prețuri bune.

Fonepad mai ieftin – și cu hardware-ul un pic actualizat. Procesorul este mai rapid, dar reducerea de preț vine și din faptul că s-a renunțat la aluminiul de pe spate. Modelul are în continuare funcții de telefonie, deși se recomandă să nu vorbiți cu o tabletă de 7 inci la ureche, ci să utilizați un handsfree.

Specificațiile modelului încă neanunțat oficial: ecran 7 inci la rezoluție 1280 x 800 px, procesor Intel Atom Z2560 ce rulează la 1,6 GHz, slot microSD.
Disponibilitate: încă nu am mai multe detalii despre acest model, dar va înlocui Fonepad-ul actual.

asus_memopad_hd7MEMOPAD HD 7, nume de cod ME173X, este o variantă mult îmbunătățită a tabletei lor ieftine de 7 inci. Primul MemoPad nu m-a impresionat și parcă nu o faci nici acum, când costă doar vreo 580 de lei, dar noul MemoPad HD7 beneficiază de un hardware mai bun și în special de un ecran de o calitate mult mai mare decât a primei generații.

Specificații Memopad HD7: ecran IPS de 7 inci, rezoluție 1280 x 800 px, chipset quad-core Mediatek MT8125, stocare 16 GB, card microSD, Android 4.2, cameră 5 Mpx.
Disponibilitate: deja în magazine, costă 698 lei la PC Garage. Cred că Asus a învățat că o tabletă prea slabă le strică brandul pe care l-au creat cu mult efort și atunci au ridicat nivelul calitativ pentru această generație. N-am testat-o, dar “pe hârtie” și la acest preț poate fi o alegere mai bună chiar și decât modelul de succes Nexus 7. Puteți citi un review detaliat pe giz.ro

MEMOPAD FHD10, nume de cod ME302C – este, ca și în cazul de mai sus, o varianță îmbunătățită a primei generații MemoPad de 10 inci. Aici e mai complicat, prima generație era o tabletă bună ca raport preț/calitate, își merita banii, iar acum devine și mai bună.

Specificații MemoPad FHD10: ecran IPS de 10 inci Full HD, chipset Z2560 la 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM, stocare 16 sau 32 GB, cameră foto 5 Mpx, slot microSD.
Disponibilitate: apare în curând la un preț de 1500 lei.
asus_memopad_fhd10

CONCLUZIILE MELE:

  • Se complică treaba cu atâtea MemoPad-uri. Avem așa: prima generație de MemoPad 7 inci (ME172V) nu mi-a plăcut, prima generație MemoPad de 10 inci (ME301T) a fost bună, a doua generație MemoPad 7 inci (ME173X) se anunță de bine, a doua generație MemoPad 10 inci (ME302C) la fel de bine.
  • Colac peste pupăză, scrierea oficială este “MeMO Pad”. Da, cu MeMO. Prefer sa o scriu MemoPad pentru că așa apare și pe majoritatea magazinelor online, dacă o căutați.
  • Asus merge puternic pe procesoarele Intel pentru tablete. Performanțele lor sunt bune, ar trebui însă ca și Google să mai lucreze un pic la optimizarea codului pentru arhitectura x86 pe care o folosesc acestea.
  • Fonepad Note, un concurent serios pentru Galaxy Note și cu un preț de doar 1700 lei, sună foarte bine. Rămâne de văzut în ce măsura Asus ca brand pentru telefoane va convinge clienții.

    4 comentarii

  1. Aşa şi eu îmi pot face overclock la telefon şi să am peste 2 GHz. Radu se referea la telefoane/tablete care vin stock cu o frecvenţă de peste 2 GHz.

      (Citează)

  2. Galaxy S4 LTE-A cu Snapdragon 800 (2.3ghz quad)
    http://www.gsmarena.com/samsung_e330s_galaxy_s4_lte_a-5542.php

      (Citează)

    • Să vedem și viitorul Samsung Galaxy Note III la ce frecventă rulează, că mă aștept să fie tot pe S800.
      Oricum, iarna nu mai ai nevoie de încălzire, te ții de telefon.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus