un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Înghețată turcească

9 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Când am fost la Calif Iancului să văd bucătăria, am filmat și cum servesc înghețată la chioșcul din fața restaurantului. Este show mare, inspirat direct de la turci.

Înghețata turcească are o poveste interesantă. Se numește dondurma și se întinde foarte mult pentru că este făcută cu o pastă/făină produsă din tulpina unei orhidee ce crește pe la ei. Se folosește și lapte de capră, iar aromele de la Calif sunt ciocolată, vanilie, fistic și pepene galben. Fisticul este mega-genial. Costă 10 lei, iar după cum puteți observa din show-ul atașat, cel mai bine se vor distra copiii și fetele ce nu știu ce le așteaptă.

    12 comentarii

  1. Si eu m-am amuzat teribil cand am fost sa-mi iau pt prima data inghetata de la ei. N-am mai ras asa de mult in a while. :)

      (Citează)

  2. pe mine m-a enervat circul si drept urmare nu am luat inghetata desi fisticul e preferatul meu. Ar tb sa intrebe daca vrei “distractia”

      (Citează)

  3. @ioana: foarte probabil si eu as fi reactionat fix la fel

      (Citează)

  4. Am văzut un show identic in Istanbul :) Au băgat ceva scoală în ei.

      (Citează)

  5. Eu mi-am luat din centrul vechi dar sincer am ramas dezamagita de gustuilei…mi s-a parut fada si parca era facuta cu muulta apa….la partea de show m-am distrat, recunosc ca le-am mai si stricat din spectacol pt ca am fost iute si prindeam glumele, doar prietenul meu a ramas cu un gust amar si nu i-a convenit, concluzionand ca la asa ceva numai copii pun botul :P

      (Citează)

  6. După ce vezi spectacolul ăsta de 5 ori, te cam plictiseşti. Iar tipul de la chioşc nu cred că o să bage de seamă că n-ai chef de aşa ceva, ci doar de o îngheţată servită rapid.

      (Citează)

    • @Ciprian: ba da, că eu când am luat i-am zis să-mi dea doar îngheÈ›ata, că mă grăbesc. Nu vor să-È™i alunge clienÈ›ii È™i să le forÈ›eze un show. Dar e bun pentru copii, fete etc.

        (Citează)

  7. AcelaÅŸi show este servit ÅŸi în Centrul Vechi. Sincer să fiu mie pe mine chiar nu mă impresionează ÅŸi nici nu-mi place. Poate nu înÅ£eleg ideea, poate sunt de modă veche, dar mie îmi place să spun “vreau o îngheÅ£ată cu….”, să plătesc ÅŸi să plec.

      (Citează)

  8. uite o chestie ca asta merita bacsis :))

      (Citează)

  9. Normal. Dacă îţi oferă doar îngheţata când eşti grăbit e bine. Acolo o să-mi duc şi eu fratele când vin în capitală. Doar să nu închidă!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus