un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Nexus 7 2013, butonat de mine

9 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Am văzut ieri cu mâna mea, cum ar spune vorba, noua tabletă Asus/Google Nexus 7, sosită în 2-3 bucăți și prin România. O vedeți în clipul de mai jos:

Prețuri: 1.199 lei pentru varianta 16 GB cu WiFi și până la 1.749 lei pentru 32 GB și LTE.
Mi se pare un preț excelent. Vechiul Nexus 7 poate fi găsit acum la aproximativ 1000 lei. Pentru doar 200 de lei în plus, primești ecran Full HD, o carcasă mai subțire, cameră foto pe spate, dublul memoriei RAM (are 2 GB acum) și restul micilor îmbunătățiri, precum difuzor dublu pe spate.
Disponibilitate: în septembrie.

Ecranul e un pic glossy (seamănă cu Sony Xperia Tablet Z), dar în rest nu i-am putut reproșa nimic rău la o primă vedere. E o tabletă care ar trebui să coste mai mult, dar norocul nostru că Google ține prețurile jos pentru a încuraja dezvoltarea pieței de tablete Android.

Prin urmare, în acest moment nu mai sfătuiesc pe nimeni să cumpere vechiul Nexus 7 (nume de cod ME370). Diferența prea mică de preț în favoarea noii generații (nume de cod ME571) îmi spune că este o idee bună să-i așteptați lansarea. Nu m-ar mira ca în următoarele luni și poate și la Black Friday să vedem oferte bune la vechea generație, pentru a lichida stocul.

    10 comentarii

  1. din ce grafice am vazut anul trecut, nu are sens sa astepti black friday, preturile vor creste simtitor pana atunci, ca pe urma sa scada fix de black friday si sa para un deal excelent :) In rest da, e cea mai ok tableta cu Android la ora actuala (calitate/pret)

      (Citează)

    • @Andrei M.: asta pentru cei care nu știu cât costa înainte, dar nu văd de ce n-ai ști, te poți uita chiar și atunci pe oferta altor magazine.

        (Citează)

  2. Ai idee daca este deja disponibila pe undeva prin Romania? Sunt tentat sa rog un amic care pleaca duminica in Canada sa-mi aduca de acolo noul model, eu fiind un posesor extrem de multumit al variantei de 32 GB WiFi only 2012. Intreb de disponibilitate chiar daca stiu de povestea cu jumatatea lui septembrie pentru ca modelul 2012 cumparat de mine de aici, din Romania, de la Evomag, a venit cu charger de State.

      (Citează)

    • @Băra: nu cred, nu. Data oficială este jumătatea lui septembrie, adusă de Asus România, deci probabil cu charger normal. Până atunci s-ar putea să o aducă mai repede câteva magazine, ai putea întreba la Quickmobile sau Evomag.

        (Citează)

  3. De unde ai auzit de prețul de 1.199 ron, asa au declarat reprezentații Asus Romania ? varianta de 16Gb este 229$ in America.

    Varianta 2012 a apărut in SUA pe 13 iulie 2012 iar în Europa (Franta, Germania, UK) pe 26 August iar varianta 2013 a fost lansata pe 26 iulie asa ca probabil pe la sfârșitul lui August – inceputul de Septembrie va fi disponibila pe amazon.uk sau .fr.

      (Citează)

    • @tiby: comunicatul oficial de la Asus, da. Și cred că va fi jumătatea lui septembrie, Google face un roll-out treptat, întâi SUA și apoi restul.

        (Citează)

  4. Salut.

    Citisem ca variante LTE nu poate initia apeluri, poti sa ne confirmi acest lucru?

      (Citează)

    • @Andrei: s-ar putea să aibă doar modem de date, da. Puține tablete 3G sau 4G au și dialer și modem de voce incorporat. Asta însă nu o pot confirma acum, n-am avut cu să testez așa ceva.

        (Citează)

  5. @tiby: 229$ inmultit cu paritatea dolar leu, adauga si TVA-ul si vezi cat iti da…

      (Citează)

  6. Se pare ca in UK va fi disponibila din 28 august la pretul de 200 lire respeciv 240 lire in Play Store.

    http://blog.gsmarena.com/new-nexus-7-arriving-in-uk-on-august-27/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus