un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Falimentul Flamingo Tours: mi-a trecut glonțul pe la ureche

12 Aug 2013  ·

TURISM  ·

36 comentarii

lisabona_11_santa_justaVăd în weekend o știre la Digi24: agenția de turism Flamingo Tours a intrat în insolvență, la sedii nu mai este nimeni, iar sute de oameni cu concediile deja achitate au rămas fără acestea și fără posibilitatea de a-și recupera banii.

Cei de la agenție au dispărut cu banii, cum s-ar zice, doar un afiș pe o hârtie A4 lipită de poartă spunând de insolvență.

Ce mi-a trecut glonțul pe la ureche. Cu Flamingo Tours am fost în Lisabona, voucher cumpărat prin martie pentru cazare și avion în luna iunie. A fost totul ok, dar noroc că au ales perioada aceea din iunie, că voucherul mi-ar fi permis să merg oricând până prin septembrie. Dacă-l plăteam de atunci și alegeam să plec acum, probabil pierdeam totul.

Sfat: după ce plătiți un sejur, scrieți-le celor de la hotelul respectiv, în engleză, cu rugămintea de a vă confirma că au camerele rezervate pentru voi și cereți să vi se genereze biletele de avion. Nu-i nici o garanție că, deși există rezervările, agenția care vă dă țeapă nu le anulează ulterior; ei probabil nu fac plata din momentul rezervării, ci mult mai târziu, banii fiind încă în conturile agenției.

sursa: Digi24.ro

    36 comentarii

  1. Sau mergi cu Neckermann, TUI and so on. .DE!
    PS: Uniunea Europeana a dat cu ceva timp in urma o lege care obliga operatorii de turism sa returneze banii in conditii de faliment. Sunt convins ca firmele de mai sus si similare ar respecta-o.

      (Citează)

  2. Când e cazul să achizitionez ceva prin intermediul unei agenții, le cer să-mi indice polița de asigurare în copie. Dacă vor bine, dacă nu cu siguranță găsesc alții care îmi pot oferi așa ceva.
    Știu, poate ies mai scump cu vreo 20-30 EUR / pers, dar măcar dorm liniștit.

      (Citează)

    • @Ariel: nu rezolvi nimic. Polița aceea asigură câțiva clienți, nu pe toți. În plus, primești banii înapoi după luni de procese, cercetări, poliție etc. Concediul l-ai ratat, zilele le-ai consumat, ai rămas fără bani etc.
      De exemplu, în cazul meu nu cei 1200 lei dați către Flamingo ar fi fost pierderea adevărată.

        (Citează)

  3. In ultimii 5 ani am plecat in concediu fără a apela la agentii de turism, e adevarat ca pierzi mai mult timp cautând bilete de avion si cazare dar eviti astfel de probleme.

      (Citează)

  4. Pai ce te mai complici cu agentia, e mai sigur, si cel mai adesea mai ieftin, sa-ti iei sigur bilete de avion si cazare de pe booking.com, venere.com etc.! Bineninteles cu cateva luni mai devreme.

      (Citează)

  5. eu recomand vacantele pe cont propriu sau cu agentii din Germania (Ltur.de) dupa experienta neplacuta cu o agentie mare de la noi acum cativa ani: am achitat pentru ceva si am primit altceva (mult mai nasol)

      (Citează)

  6. Se pare că în spatele firmei se află tot Cătălin Sulugiu – administratorul de la Dreams Travel.
    neplacut pt imaginea agentiilor in piata!
    Insa orice problema poate fi transformata si intr-o OPORTUNITATE: iata cat de important este sa ai un agent/consultant de turism al tau. Un expert/specialist in care sa AI INCREDERE!
    Daca fugi mereu la cel mai mic pret (chiar daca nu pare sustenabil) si daca cauti cele mai mari discounturi acordate dupa alte reduceri… risti sa ai surprize ca aceasta!
    Exista solutii si exista agenti si consultanti de incredere!
    Nu trebuie sa cumperi neaparat numai de pe Bulevard sau de la cele mai mari si vechi agentii din tara. Insa poti sa te bazezi pe unul sau doi consultanti de incredere. Caci increderea se castiga si se pastreaza in timp cu greu, cu munca, cu implicare si dedicare!

    citez pe Cristian C. Francu

      (Citează)

  7. Pentru cine nu stie Dreams Travel a disparut la fel precum si Flamingo Travel. google it.

      (Citează)

  8. Ultima data cand am luat concediu printr-o agentie am mimerit in alta perioada, in alta tara. M-am lecuit.

    Booking.com si abonat la newslettere la companii aeriene.

      (Citează)

  9. ha ha, ce tare, flamingo tours este asigurata la geroma, aceaasi firma de asigurare ca si dreams travel… pagubitilor le spun de pe acum: luati-va gandul de la bani, treceti-i la pierderi.

      (Citează)

  10. Acest faliment nu ar trebui sa mire pe nimeni. Atat timp cat ai o prezenta aproape exclusiv online iar pe online ai o groaza de reviewuri panicate relatand despre alte firme cu care exista legaturi, care au dat faliment in trecut, insolventa e o chestiune de timp. E un cerc vicios.

      (Citează)

  11. @ nwradu Mare curaj ai avut sa pleci la Lisabona cu o firma de turism infiintata in noiembrie 2012. Ar trebui sa faci o discutie si pe tema agentiilor de turism care ofera una pe hartie si alta in realitate…vad ca si aici se regasesc cei care au cel putin o patanie din domeniul asta.

      (Citează)

    • @denisa1999: privit acum, da. Privit la momentul achiziției, am plătit destul de putin, oferta fiind suficient de buna pentru a risca. Si noua ne-a fost teama, am cerut confirmările, voucherele, am verificat independent la hotel și la Blue Air șamd. Te păzești cum poți.

        (Citează)

  12. Se creeaza o imagine nasoala si pt astia cu voucherele de vacanta. Eu una nu o sa ma mai incumet sa iau asa ceva. Am stat cu emotii ca falimenteaza blue air, apoi ca nu ne platesc bagajele de cala, apoi ca dau cu totul faliment. Cred ca pot trai si fara adrenalina asta.

      (Citează)

  13. pe langa booking.com va recomand https://www.airbnb.com mai ales daca sunteti mai multi si doriti sa inchiriati un apartament

      (Citează)

  14. Eu recomand homelidays.co.uk . Spre deosebire de airbnb, apartamentele de aici sunt verificate de catre cei din spatele site-ului inainte de a fi listate.

      (Citează)

    • @Andrei: cu Homelidays.co.uk am stat excelent în Paris anul trecut, în garsoniera din centru a unuia. Recomand și eu, dar închiriați din timp.

        (Citează)

  15. Expedia, Orbitz, Kayak. Si Google hotel finder/travel
    Daca doar prețul contează, e clar ca joci la un fel de Caritas cand iti cumperi vacanța prin tot felul de agenții dubioase. :D Dar eu cred ca romanii nu se vor învață minte niciodată. Mereu optimiști: eh, nu mi se poate intampla mie una ca asta! :))))

      (Citează)

    • @Diana: alea nici nu cred că merg pe aici. Poți face prin Booking.com și TripAdvisor, dar uneori agentiile au oferte mult mai bune.

        (Citează)

  16. eu nu inteleg ce e asa de greu sa iti faci singur o rezervare pe booking.com si sa iti iei niste bilete de avion.
    rocket science frate…

      (Citează)

  17. dar de ce sa nu dau eu ceva (nu mult) in plus ss sa imi aleg exact unde sa stau, dupa ce citesc review-uri pe booking, plus ca nu risc sa plang prin fata agentiei dupa bani.

      (Citează)

    • @gogu: m-am uitat eu acum pe review-uri pentru Grecia și e mare haos. Unii sunt mulțumiți, alții nu, unii au fost anterior în Hawaii și au o altă părere despre ce înseamnă 5 stele.
      În plus, nu știu dinainte unde vreau să stau. Dacă-mi place un pachet complet oferit de o agenție, să facă ei treaba pentru mine și gata. Repet, nu cred că-mi găseam avion dus-întors și cazare 5 nopți cu sub 300 de euro.

        (Citează)

  18. @gogu:

    Pentru ca in general nu zici “vreau sa merg in Lisabona sa stau la hotelul X”. In general zici “vreau sa merg in Lisabona. Daca e un hotel in standardele mele, merg acolo”. La reviewuri te uiti in cazuri de astea doar sa nu aiba gandaci in baie sau sobolani in ciorba.

      (Citează)

  19. @nwradu

    Stai sa vezi ca acum va veni cineva sa zica: “pai nu ti se pare ca era prea ieftin?” “Hotelurile si companiile aeriene nu dau discount”.

      (Citează)

  20. Booking.com si siturile operatorilor de zbor sunt suficiente. Nu am dat gres cu niciunele, am prins mereu locatii misto, preturi decente si am facut vacante bune. Nu inteleg de ce as apela la o agentie, daca stiu si eu sa citesc o recenzie pe booking.com sau sa caut un zbor. Singura data cand chiar am avut curiozitati din astea, ne-au scos niste zboruri cu 40% mai scump decat le-am gasit noi pe net. Exact aceeasi companie aeriana, aceleasi avioane. Doar ca la ei plateam cele 5 minute petrecute de femeia de acolo pentru a cauta zborul in cauza. Ne-am facut noi cautarile (in 10 minute max. aveam 5 variante cu escale si 2-3 variante de zile de plecat/venit) la un pret mai mic :D

      (Citează)

  21. Flamingo Tours nu a mai dat faliment de vreo doua ori pina acum? Sau era o alta tot cu Flamingo ceva. Ca tare imi suna cunoscut.
    Booking.com plus @tedoo pe twitter pentru ofertele de bilete de avion, totul cu vreo doua luni inainte si iesi foarte frumos.

      (Citează)

  22. Din pacate nu este singura agentie care a dat faliment si cu siguranta nu este ultima. Nu este greu sa-ti faci rezervare pe booking.com sau alte site-uri asemanatoare si sa-ti cauti bilete de avion… personal din 2009 nu am mai apelat la o agentie – am fost in Spania, Grecia si o saptamana in Romania ( in fiecare zi alta locatie/cazare ) , dar conteaza foarte mult unde vrei sa mergi , de exemplu daca vrei un hotel “ultra all inclusive” in Antalya sau un circuit cu autocarul prin Europa ,cred ca e mai bine sa mergi la o agentie. Sunt de acord ca e mai sigur sa te ocupi personal de organizarea vacantei , dar sa nu uitam ca nu toti stiu sa caute o cazare si zbor in nu stiu ce tara ,poate nu stiu engleza sau poate pur si simplu nu au timp :)

      (Citează)

  23. nashu, pai tocmai asta te obliga o agentie, sa stai la hotelul x, hai poate ai de ales intre vreo 3-4 maxim. cand vezi pe booking ca un hotel are excelent din vreo cateva sute de review-uri, deja stii ca mergi la sigur.
    cu biletele de avion e usor, daca le iei din timp sunt chiar ieftine.

      (Citează)

  24. Cand platesti pentru un lucru mai putin decat face, trebuie sa te astepti la probleme, ca nimeni nu face caritate cu tine. Nimanui nu-i convine sa aduca bani de-acasa ca sa beneficiezi tu de marfa la juma de pret.

    Asta nu intelege lumea care cumpara vouchere, si sincer, uneori si-o merita.

      (Citează)

  25. facem pariu, firma nouă când o să dispară, înainte de Crăciun 2013 / Revelion sau Paște 2014 ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus