un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O problemă mare cu noul Google Maps Beta

9 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Eu înțeleg că noul Google Maps este beta și că nu are toate funcționalitățile versiunii clasice. Totuși, aleg să-l folosesc pentru că spațiul de pe ecran este mult mai bine gestionat și îmi place accentul pus pe locații și puncte de interes pe hartă. Am început să găsesc pe Google Maps cam orice firmă, restaurant sau altă afacere.

Beta, beta, dar cum să-l prezinți tocmai fără o funcție de bază? Nu pot da nimănui link-uri din noul Google Maps. URL-ul browserului meu nu-i duce pe alții acolo unde vreau eu să-i trimit, iar o opțiune de send link lipsește complet. Ce bună era cea din varianta clasică, unde puteai inclusiv să scurtezi link-ul!

Mai multe, linkurile primite de mine de la alții nu mă duc nicăieri în noul Maps. Trist și ineficient.

Apropo, așa arată Maps pe un monitor 21:9 cu rezoluție 2560 x 1080 pixeli.
google_maps_mare
Și așa arată traseul meu de pe 27 iunie, prins automat de Location History.
location_history

    17 comentarii

  1. Ai un buton pe undeva care-ți permite să te întoarci la versiunea clasică.

      (Citează)

  2. Si mai e problema ca nu poti sa adaugi mai multe adrese cand iti faci un traseu.

      (Citează)

    • @sya.android: cum spune Alexandru Savu, te poți întoarce temporar la versiunea anterioară și să faci acolo trasee complexe. Eu așa am făcut pentru articolele cu Lisabona.
      Problema este ca nici în versiunea anterioară nu mai merg bine linkurile. Odată ce ai activat Beta asta, sunt compromise de tot.

        (Citează)

  3. Lipsesc mai multe functii din versiunea Beta, cum ar fi masurarea distantei. Sunt destule probleme postate pe productforums.google.com/forum/#!forum/maps-engine si o versiune finala nu cred ca va fi lansata prea curand.

      (Citează)

  4. Pe mine ma enerveaza ca nu imi tine minte locatia si ma spawneaza mereu in USA. Patiti si voi asa ?

      (Citează)

  5. @revo

    da, eu patesc asa. Pana acum am crezut ca e din cauza unui plugin care imi permite sa vad hulu.

      (Citează)

  6. numai la mine (am impresia ca) merg bine link-urile din bara de adrese, care se modifica “in timp real” in momentul in care se schimba ceva la compozitia hartii? de exemplu la link-ul asta eu vad asta.
    Voi ce vedeti?

    Cat despre functii lipsa, cel mai mult imi lipseste ruleta…

      (Citează)

    • @seba18: eu văd Timișoara, dar posibil să fie așa deoarece avem amândoi Beta-ul activat. Chiar și așa, linkurile sunt lungi și greu de transmis altora.

        (Citează)

  7. Si pe google maps-ul clasic (deschis in internet explorer, fara a fi logat in google acolo) se incarca la fel de bine link-ul…

      (Citează)

  8. Nu ar trebui sa fie nici din cauza browserului (Chrome) si nici din cauza ISP-ului. Am dat roll back la versiunea veche si ma pozitiona ok. Am trecut la cea noua, aceeasi problema. O sa citesc mai bine linkul ala de support.

      (Citează)

  9. Mie situatia cu link-urile mi se pare mai buna acum. Poti copia direct din bara browser-ului, fara sa mai apesi pe butoane.

    Nu vad care ar fi diferenta dintre un link lung si unul scurt si de ce cel lung ar fi mai greu de transmis. Mult mai scurt nu ar putea fi, trebuie transmise coordonatele.

    Pe langa asta, asa poti genera automat mai usor un link catre Google Maps avand doar coordonatele.

      (Citează)

    • @Rares: cel lung, transmis pe twitter, yahoo etc se trunchează sau programele îl văd ca link până la cine știe ce caracter ciudat din URL. Se întâmpla cu cele vechi.

        (Citează)

  10. Credeam ca in majoritatea serviciilor sunt scurtate automat. Oricum, greu sa le faci mai scurte direct, dar da, un buton de scurtare ar prinde bine.

      (Citează)

  11. Buton de scurtare, pentru Chrome: http://goo.gl/UGXdE

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus