un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Location History – traseul tău pas cu pas

4 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Ştiţi de Google Location History? Este o opţiune din Google Maps / Android / Latitude care reţine pe unde te-ai deplasat. Datele nu sunt publice, dar tu poţi vedea unde ai fost în fiecare zi.

Iată câteva exemple de pe site-ul Google unde vezi istoricul deplasărilor, din contul meu. Funcţia nu necesită GPS activat și, din ce-mi dau seama, nu consumă nici trafic mult și nici baterie, pentru că trimite puţine date (nu te urmăreşte pas cu pas pe fiecare stradă), dar poate fi utilă în mai multe situaţii.

Eu am folosit-o ca să-mi aduc aminte în ce zi am mers până în Băneasa. Uneori e interesant să vezi pe harta alergătura prin staţiunile de la mare sau drumul de la munte. Un coleg de muncă a primit o amendă pentru ceva făcut cu vreo 5 luni în urmă, a folosit Location History ca să vadă unde a fost atunci şi a descoperit că el n-a ieşit din oraş în acea zi, aşa că şi-a adus aminte că a împrumutat maşina unui alt coleg, moment în care i-a înmânat şi amenda primită.

Doar să nu afle nevastă de această funcţie. Sau că o folosiţi pentru a o spiona.
Se activează de la adresa https://maps.google.com/locationhistory, iar în telefon sunt opţiuni în Maps sau Latitude pentru asta. Durează mult timp până încep să se adune date pe net.

  11 comentarii

 1. Radu cam ce abonament de date ai si cat costa ? Te incadrezi in el ? Momentan pentru mine din ce am vazut ma avantajeaza oferta la cartela avand in vedere ca abonamentele is cam scumpe .

    (Citează)

 2. Trebuie activat de pe telefon? Ca daca intru pe adresa si selectez o data, imi spune ca sunt informatii pentru acea data aleasa.

  Pe mine m-a speriat un pic Google Now pentru ca de multe ori cand plec de acasa, imi apare un carton cum ca mai am “x minute pana acasa”.

    (Citează)

 3. Exista ceva similar pt iPhone?

    (Citează)

 4. Vezi pe Google Play:
  – Goodev Latitude
  – Backitude for Google Latitude

    (Citează)

 5. Cineva intreba de internet: cel mai ieftin este la cartela orange cu extraoptiunea personalizata pe nelimiteaza-te.ro

  Mie mi-a iesit asa: 500 min/sms in orange, si 1 gb internet = 6 eur, la care poti sa mai adaugi ce vrei tu, sa scazi etc. Nu e reclama, doar ca mi s-a parut foarte tare treaba asta.

    (Citează)

 6. Eu folosesc Google My Tracks cand vreau sa vad pe ce ruta ajung mai repede acasa mergand pe jos. Doar ca ala trebuie activat manual mereu.

    (Citează)

 7. @Daniel: nu-i valabil doar pt Orange Young?

    (Citează)

 8. Se activeaza din Settings -> Location settings http://img853.imageshack.us/img853/6687/screenshot2012090509325.png

    (Citează)

 9. Eu am o problema.
  M-am mutat acum vreun an jumatate si de atunci telefonul a ramas cu wi-fi-ul pe locatia aceea. Cum actualizez locatia wireless-ului de acasa, nu stiti? :)
  De altfel in Latitude vezi, cred, pozitia celului de telecomunicatii in care te aflai. Nu ofera date prea exacte.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus