un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Închirierea unei mașini în Portugalia prin Europcar

19 Jul 2013  ·

AUTO, TURISM  ·

18 comentarii

mini_la_volanDupă ce anul trecut am închiriat o mașină în Franța și am văzut că a fost bine, am prins gustul libertății pe care mi-o oferă această opțiune și am repetat-o în Lisabona.

Două zile am avut mașina. Prima am mers prin Sintra și Cascais, traseul prezentat aici, iar în a doua am mers până la Porto și înapoi. Ca să fie experiența și mai frumoasă, am închiriat o decapotabilă, un Mini Cooper, ceea ce a făcut plimbarea prin orașe și pe coasta oceanului cu atât mai frumoasă.

Dacă mergeți în Lisabona, vă recomand Europcar pentru închiriere. Eu i-am ales pentru că aveau mai multe sedii, inclusiv în centrul orașului, și o ofertă foarte bună. I-am comparat cu Hertz și Avis și am preferat Europcar.

Mini Cooper-ul a costat 184 de euro pentru două zile. Altfel, dacă vreți o mașină precum Seat Leon, costa 120 de euro, iar dacă vreți una și mai mică, de doar două persoane (gen Ford Ka, precum am avut în Franța), sunt sigur că va fi și mai ieftin. Puteți încerca toate simulările posibile pe site-ul Europcar.

Alte sfaturi:
1. obligatoriu luați și opțiunea Super Loss Damage Waiver, care reduce la zero penalizările pe care le-ați avea de plătit în caz de orice incident nefericit. Adică mașina oricum este asigurată, dar voi ați plăti franșiza în caz de eveniment, care poate fi de câteva sute de euro. Activând SLDW eliminați și acea franșiză.

Pentru două zile, SLDW a fost în jur de 35 de euro. Când am zis că m-a costat 184 de euro mașina, includea și această extra-opțiune.

2. cereți dispozitivul de plată pentru sistemul Via Verde sau acceptați-l când vi se oferă. A fost 1,5 euro pe zi.

Via Verde este un mic aparat cu RFID care se lipește în parbrizul mașinii, iar la stațiile de taxare de pe autostrăzi treceți direct, fără a opri să plătiți pe loc. Banii vor fi luați direct din cardul cu care plătiți la Europcar, că fac ei conexiunea în sistem.

Am văzut Via Verde inclusiv într-o parcare subterană, ceea ce este super-cool.

3. majoritatea parcărilor cu plata din Lisabona sunt gratuite după ora 21 și până la 7 dimineața, așa că n-am avut de plătit nimic în cele două nopți cânt am ținut mașina.

Totuși, în rest respectați avertizările de radare și parcați doar unde este permis. Nu vă stricați concediul cu vreo amendă sau cu aventuri pricinuite de ridicarea mașinii. Sunt destule parcări în Portugalia.

4. Am condus 600 km până la Porto și înapoi și nu am văzut nici un radar pe autostradă. Limita oficială este de 120 km/h la ei, dar unii o călcau mai tare.

5. Înainte de a rezerva mașina online, căutați un cod de reducere pe net. Eu am folosit pentru Europcar unul “44571243”, care oferă 10% discount, așa că am plătit vreo 165 de euro pe mașină, de fapt.

6. Dacă nu vă deranjează prețul mai mare, luați o decapotabilă. Probabil nu-i ceva ce conduceți pe aici, iar dacă nici în concediu, prin stațiuni de litoral și orașe pitorești nu o faceți, când atunci? Peste 60-70 km/h devine obositoare din cauza curentului de aer și a zgomotului din jurul tău, dar prin orașe te simți perfect în ea.

Costuri totale:

  • 165 euro închirierea mașinii, cu tot cu SLDW inclus
  • 76 euro motorina, cam 1,5 euro/litru, după 862 kilometri parcurși
  • aproape 80 euro taxele de autostradă pentru cele două zile. Un drum Lisabona-Porto te taxează cam 35 de euro.

Vreți să citiți și un review la Mini Cooper decapotabil?
mini_cooper

    18 comentarii

  1. 80 euro taxele de autostrada ? Wow ! Este imens … mai mult decat combustibilul …

      (Citează)

  2. Mi-ar placea sa fie si si Romania autostrazi macar platite. Cati insa si-ar permite sa plateasca 35 euro de la Arad la Constanta ?

      (Citează)

  3. As platii la orice ora taxa … mai ales Brasov – Nadlac care ma preocupa pe mine mai mult (caci daca nu fac si bucata Arad – Nadlac e degeaba). Dar suntem putin oftopic …

      (Citează)

  4. Ai avut cumva vreo oferta, reducere, ceva? Pentru ca mie la simulare imi iese un tarif de aproape 900 de euro pentru un Mini Cooper Cabrio, pe 2 zile, fara SLDW…

      (Citează)

    • @Bogdan: Nu, dar văd că e ceva ciudat pe acolo. Eu am închiriat Megane Cabrio (mi-au dat Mini, de fapt, bănuiesc că nu mai era Megane-ul disponibil) cu banii ăia, acum apare la 560 de euro. Poate contează că-i altă lună acum. Văd că s-au scumpit enorm toate.

        (Citează)

    • Mda, incredibile prețurile. Poate au probleme sau acum o fi sezonul de vârf și le-au scumpit de 4 ori.
      Eu am dat ca mai jos, care e emailul de confirmare. Am rezervat mașina de pe 3 mai, un Megane, acolo mi-au dat Mini, că nu garantează modelul, ci doar tipul.

      eurocar

        (Citează)

  5. @Radu, am facut o simulare si eu, imediat ce ne-ai povestit prima oara ca pleci si ai inchiriat masina.
    In primele zile era cam la acelasi pret cu a ta, un pic mai scumpa, pentru inceputul lui august.
    La o saptamana pretul era dublu. Acum nici nu ma mai uit.
    E drept, suntem deja in plin sezon, oferte nu mai gasesti. Astea sunt tarifele.
    Anul trecut am inchiriat un Opel Insignia de la Bugdet, in Spania, pentru 11 zile a costat 300€ cu pachet asigurare de baza, iar cu asigurare completa 400€. Cand am ridicat-o de la aeroport, am aflat ca era de la Sixt (se pare ca au un parteneriat in Spania). Rezervarea am facut la inceputul lui mai pentru inceputul lui iulie.

      (Citează)

    • Acum le arăt și eu celor cu care am fost cât s-au modificat tarifele. Nu-mi vine să cred ce diferențe. Eu nu știam că sunt așa mai variații, chiar am întârziat vreo lună închiriatul după ce am avut avionul tocmai pentru că știam că tarifele sunt standard, oarecum.

      Mini nu era atunci în ofertă. Inițial aveau în secțiunea Speciality un Beetle decapotabil la același preț, apoi a dispărut Beetle și au avut Megane. Am rezervat Megane. I-am întrebat dacă îmi garantează că-mi dau decapotabilă (ei garantează că-ți dau ceva din secțiunea Speciality, dar acolo sunt și dube, la o adică) și mi-au zis că nu, dar vor face tot posibilul. Acolo mi-au dat Mini, până la urmă. Am bănuit că cineva o fi trosnit Megane-ul sau l-au dus la revizie sau în alt centru.

        (Citează)

  6. Completare la ce am scris mai sus
    Inainte sa plec am verificat pretul la Insignia, era dublu. Mi-am invatat lectia atunci. Vrei masina acolo unde pleci ? O rezervi dupa ce ti-ai luat biletele de avion. :)

      (Citează)

  7. Cristi Serban

    19/07/2013 la 2:08 PM

    Cum a fost cu garantia? Ultima oara cand am incercat asta mi au solicitat doua carduri de credit ( embosate ), nu de debit.

      (Citează)

    • @Cristi: dacă pe mine mă întrebi, n-au fost discuții pe tema asta. Am rezervat cu Mastercard de credit, embosat. Acolo s-au uitat la permisul meu și la card, să fie aceleași serii cu ce declarasem la rezervare.
      Ca idee, am mai zis pe aici că pentru astfel de operațiuni de obicei ai nevoie de credit si embosat, că așa cer ei.

        (Citează)

  8. Cred ca te-ar fi… băgat în Uniunea Europeană cei cu care ai mers dacă din cauza ca ai întârziat tu cu rezervarea ar fi plătit atat. Ai scăpat cu viață, zic

      (Citează)

  9. eu vreau review-ul la mini decapotabil :)
    europcar dp meu dv, sunt cei mai buni.
    restul sunt scumpi, au diverse limitari.

      (Citează)

  10. chivulescu paul andrei

    20/07/2013 la 8:46 AM

    preturile pot sa difere in functie de perioada, in functie de cat de devreme ai facut rezervarea, in functie de varsta soferului, sau de tara unde rezervi; de ex in spania, valencia, am inchiriat 17 zile un focus si m-a costat 300 euro cu super collision damage waiver – excess 0, in barcelona 171 euro, 10 zile si nu mi s-a cerut nici un depozit, iar in catania 7 zile, un fiat 600 large, super tare masina, m-a costat 300 euro si 400 euro depozit, cu super collision damage waiver – excess 0. de fiecare data am inchiriat in iunie. recomand scdw pentru linistea voastra, cei de la inchiriere nici nu se uita la masina cand le-o aduci inapoi. sa ii rugati sa scrie totusi ca la predare totul a fost in regula cu masina, no damage. in spania am inchiriat cu rent spain si in italia cu europcar. verificati ca biroul sa fie in incinta terminalului, ca sa nu va carati cu bagaje prin parcare. :) toate bune

      (Citează)

  11. Cum ai facut cu acel cod de reducere? Ai rezervat prin alt site? Daca ai putea sa oferi cateva detalii ar fi bine de stiut.

      (Citează)

    • @andrei: codul l-am cautat si gasit prin Google. Pe site la Europcar il introduci cand alegi datele si orele, in meniul de cautare. E acolo o bifa cu “i have a promo code”.
      Posibil sa fie si coduri mai bune, de 20%, dar nu le-am gasit la o cautare simpla.

        (Citează)

  12. Tot Europcar am folosit in Franta si nu am avut nici un fel de probleme cu ei. Totul a functionat perfect. Am luat masina de la aeroport (cu rezervare online) si am avut un Peugeot cu 4000 km la bord (inca mirosea a masina noua).

      (Citează)

  13. cardurile embosate nu au legatura cu securitatea ci cu posibilitatea de a face tranzactii “off line”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus