un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video pe Instagram de ce nu sunt încântat de idee

21 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

instagram_videoClipuri cu pisici, nu doar poze! Copilul tău, acum dând și din mânuțe sau plângând! Nu doar o imagine de pe autostradă, ci vreo 200 de metri la rând! Să fotografiez burgerul pe care-l mănânc din lateral sau de sus? Mai bine îl filmez pe toate părțile.

Nu sunt entuziasmat de anunțul că pe Instagram vom putea pune și vedea și clipuri video de maxim 15 secunde. Nu cred că aici în România avem traficul de date necesar încărcării și vizualizării acestor clipuri, mai ales dacă aplicația le va trage direct, nu doar când vrem noi.

Update: un clip descărcat de mine are 1,8 MB! Să vezi acum trafic de date!
Instagram are opțiune, în Settings, dacă să ruleze automat sau nu clipurile.
instagram_auto_play_video

Mashable vă învață cum să faceți embed la un clip de pe Instagram. Să așteptăm însă conectivitatea cu YouTube.

Vine, ceva asemănător de la Twitter, le încarcă direct, din ce am văzut. Iar Vine este limitat la 6 secunde, nu la 15, și nici nu are așa mulți utilizatori precum Instagram. Dacă prinde lumea gustul clipurilor, cred că voi selecta mult mai atent pe cine urmăresc.

Am făcut și eu unul, de test. O omletă.

Cred că nu sunt entuziasmat de noua opțiune și pentru că nu sunt un fan al video-ului. Îmi place fotografia, momentul încremenit în timp care te face să te întrebi ce s-o întâmpla acolo în secundele precedente și următoare. Clipurile video risipesc acest mister și nu mă pot adapta ușor la ele.

În plus, ce-ar trebui să filmez? Mâncarea? Femeile? Apusul de soare? Vitrina? Pisica? Nu sunt deloc atras de idee, dincolo de inconvenientul traficului consumat suplimentar.

Aveți nevoie de Android 4.1 sau iOS pentru a urca filme, dar le puteți vedea de pe orice telefon. E posibil ca treaba asta sa meargă doar dacă folosiți camera din Instagram, nu un clip deja filmat cu telefonul; înca nu pot verifica.

detalii pe blogul oficial, via The Guardian și Engadget.

    12 comentarii

  1. Mie mi se pare foarte fain conceput. In loc de clipuri cu pisici, mancare, femei si vitrine, pe care daca nu vrei sa le vezi nu le urmaresti, poti incarca materiale gen Tur video prin Varsovia doar ca mai specifice. Sau felul in care prepari o mancare. Sunt multe idei, iar 15 secunde e mult mai bine decat 6.

      (Citează)

    • @Paul: păi din Varșovia nu voi încărca direct, pentru că-i un consum mare de date (nu pe roaming, că acolo nu plătesc în plus, dar în total lunar). Iar dacă revin acasă… le fac direct compilație și gata.
      Sunt sigur că sunt situații în care aș putea filma ceva mișto, dar prea puține.

        (Citează)

  2. poti filma cand bei coca-cola cu o tipa sexy :)

      (Citează)

  3. Foarte neinspiraţi, dacă tot au impus limita de 15 secunde mai lipsea doar salvarea by default ca si gif şi era meniul complet…

      (Citează)

    • Este cum mă temeam, clipurile rulează automat, sunt încărcate în momentul în care te uiți prin feed și ajungi la ele. Poți să apeși să pui pauză, dar traficul l-ai făcut.
      Ehm nu, este opțiune în Settings pentru a deactiva Auto Play.
      Tocmai am descărcat un clip, are 1,8 MB mărime! 640×640 px, 29,97 fps, format MP4 codat cu AVC-1.

        (Citează)

  4. @radu nu ne-ai spus si cand il vor lansa pe noul instagram.

      (Citează)

  5. @radu abia acum mi-a venit si mie update-ul, mai devreme nu mergea. thanks.

      (Citează)

  6. Eh, nu e ca si cum au inlocuit photosharing-ul cu videosharing. Au adaugat un feature in plus, tocmai pentru momentele alea cand te simti inspirat si vrei sa faci ceva misto in format video. E adevarat ca foarte multi vor publica mizerii de pana la 15 secunde, dar eu zic ca merita compromisul.

      (Citează)

  7. Și mai genial ar fi fost să scoată o funcție pentru cinemagraphs. Și să le și facă GIF cum a spus mai sus Seba.

      (Citează)

    • Un GIF cred ca ar fi mult mai mare decat o compresie video AVC-1 pentru 15 secunde. GIF-urile nu sunt comprimate decât run-length, din câte știu eu (adică dacă în fisier ai 3 pixeli verzi unul după altul, nu scrie “verde-verde-verde”, ci “verde x 3”, care ocupă mai puține caractere în cod), plus că suportă maxim 256 culori. Sper că nu mă înșel.

        (Citează)

  8. E ok, doar ca functia de autoplay trebuie sa fie default pe off, si trebuie selectat un cadru potrivit pentru imagine. Iti spune cineva care nu foloseste Instagram :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus