un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Singurul lucru pe care-l vreau de la știrile din trafic

25 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

google_maps_trafic_live.2012 203224Nu cred c-am aflat niciodată ceva util de la “știrile din trafic” pe care diverse televiziuni le prezintă dimineața. Nici nu știu de ce o fac, probabil doar pentru că așa vine moda de la americani.

Picătura care a umplut paharul necesar scrierii acestui articol a fost o transmisiune live, văzută recent, în care o reporteriță spunea senină că “traficul în Piața Victoriei este destul de aglomerat și ar fi recomandat să ocoliți zona”

No shit! Este vreo zi în care Piața Victoriei nu este aglomerată? Este cineva care n-ar ocoli zona dacă ar avea o alternativă, iar oricum acele câteva alternative sunt la fel de aglomerate? Acea transmisiune nu avea nici o utilitate pentru șoferi, ci spunea un truism pe care orice bucureștean îl cunoaște deja. Ce urmează să aflăm, că și la Leu, că pe Ștefan cel Mare, că la Tribunal și la Răzoare e aglomerat? Bine că mi-ați spus, o să zbor astăzi!

Știrile din trafic trebuie să raporteze un singur lucru: situațiile anormale din stradă. Nu unde este de obicei aglomerat, că asta știm cu toții, ci unde sunt situații excepționale. Vreau să știu dacă pe Eminescu se asfaltează o groapă și deci merge totul mai greu; vreau să știu că la Apaca nu merg semafoarele, ca să ocolesc pe Timișoara; vreau să aflu că un tramvai a lovit o mașină la Timpuri Noi și deci se va bloca totul acolo vreo 2 ore cu descarcerarea.

O astfel de știre îmi poate economisi o oră din viață și 3 litri de benzină, mă poate duce la timp la o întâlnire, mă ajută să planific altfel ziua. Asta contează. Piața Victoriei nu.

Nu știu de ce televiziunile nu înțeles asta. Sau poate doar aleg calea ușoară a reportajului făcut în fața sediului, doar ca să bifeze că au și acea rubrică.

    4 comentarii

  1. ei na, eu nu vreau sa aflu de gropile si semafoarele din Bucuresti ci de cele din Galati , eu astept ca televiziunile sa fie intradevar nationale si sa nu ma mai innebuneasca cu traficul de pe A2 si DN1 ( parca) … platesc la fel pentru tv deci se presupune ca am aceleasi drepturi

      (Citează)

  2. Acum că Google a cumpărat Waze cred că o să avem şi mai puţină nevoie de ştiri.

      (Citează)

  3. bai, corect. Stau in masina si ascult zi de zi “pe victoriei e aglomeratie”. Stire (adica un caracter de nou si de interes) ar fi “Victoriei e goala”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus