un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung creează un hibrid smartphone – cameră foto 10x

14 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

V-am zis că Samsung pregătește diverse variante de Galaxy S4. Ei bine, le-a pregătit de-am rămas uimit.

GALAXY S4 ZOOM este un telefon care va face istorie. Smartphone pe o parte, cameră foto compactă pe cealaltă, dar nu orice cameră, ci cu zoom optic 10x și senzor de 16 megapixeli și stabilizare optică de imagine.

Da, e ca și cum ai ține camera foto la ureche și ai vorbi la ea. Dar trecând peste asta, grosimea totală este de doar 15 mm și ai permanent la tine un aparat cu 10x, ceea ce este un avantaj imens pentru oricine știe că face destul de des fotografii cu telefonul.

Cu S4 Zoom Samsung a răsucit puternic cuțitul în rana Nokia. Până acum Nokia putea să spună că ei au tehnologia PureView, senzorul de 40 de megapixeli pe care poți face zoom digital pentru a vedea detalii bune. Ei bine, un zoom optic bate oricând un senzor mare, mai ales un zoom optic 10x. Și dacă ar fi pus doar 5x și aș fi fost la fel de entuziasmat.

Partea nasoală este că S4 Zoom este impropriu numit Galaxy S4. Nu prea are specificații comune cu modelul de vârf Samsung, ci hardware-ul său este:

  • ecran 4,3 inci AMOLED 960 x 540 pixeli
  • procesor 1,5 GHz dual-core
  • 3G, nu și LTE
  • memorie internă 8 GB plus slot de card
  • 1,5 GB memorie RAM
  • baterie 2330 mAh
  • partea foto: 16 Mpx, zoom optic 10x, echivalent 24-240 mm, F3.1, 4fps, filmare Full HD

Acum, hardware-ul principal nu sună rău deloc, chiar dacă nu e de nivelul lui S4 normal, dar baterie de doar 2.330 mAh îmi dă un pic de gândit. Cu ditamai aparatul foto integrat și motoare de zoom care consumă ceva curent, mă întreb cât este autonomia ei în condiții normale de utilizare, când poate faci și vreo 30 de fotografii pe zi. Este un model pe care cu siguranță sunt interesat să-l testez, ar putea fi un “smartphone de blogger” perfect.

GALAXY S4 ACTIVE este varianta rugged a lui S4 normal. Imaginile de presă primite pe email nu mi-au spus nimic, dar le-am găsit pe cele de mai jos pe Engadget, unde a fost un mic hands-on, și îmi place ce am văzut. Carcasa este finuță, dar totuși are rezistență la praf și apă de nivel IP67. Din păcate, nu pare a fi rezistentă la șocuri, dar cele trei butoane sunt toate fizice, ceea ce pentru mine este un plus.
s4_active_1s4_active_2

Hardware-ul este foarte asemănător cu S4 normal:

  • ecran 5 inci Full HD, dar LCD, nu AMOLED, ceea ce pentru mine nu mai este un minus
  • procesor quad-core 1,9 GHz
  • baterie 2600 mAh
  • camera are 8 Mpx, nu 13

În rest toate celelalte sunt ca pe Galaxy S4. Nu rezistă la șocuri, dar măcar faci fotografii în piscină și la mare și în parcul acvativ pe tobogan. Apare la vară și eu mi l-aș cumpăra.

    10 comentarii

  1. eu mi-am luat un xcover2 dar tare cred ca la vara iau active-ul :)

      (Citează)

  2. Abia astept sa-l achizitionez…

      (Citează)

  3. Doar 15 mm grosime pentru S4 Zoom? Excelent, telefonul meu are 13 mm.

      (Citează)

  4. @nwradu: Nup. Doar praf și apă până la 1m adâncime, 30 min.

      (Citează)

  5. Nokia a avut in 2006 modelul N93 cu zoom optic 3X. Acum sunstine ca tehnologia PureView e mai buna si se pare ca pregateste EOS cu Windows Phone 8 si senzor de 41MP.

      (Citează)

  6. Primul gand care mi-a trecut prin cap a fost “de ce?”. Dupa mi-am dat seama, ca oricum telefonul il cari dupa tine mereu. De ce nu ai avea si o camera foto buna dupa tine mereu?

      (Citează)

  7. Nu are motoare de zoom , ci doar pentru “lansare” obiectiv / on – off – mai castigi putin timp pe baterie :D . Sa o vedem in viata reala si daca pretul va fi corect , poate fi best buy or just another fail .

      (Citează)

    • Asa este, am discutat azi cu cineva care s-a jucat cu acest telefon și zoom-ul este pe obiectiv, ca la DSLR-uri, deci măcar nu consumă baterie în acele momente.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus