un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O domnișoară care are nevoie de SMS-uri nelimitate

14 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

reclama_vodafone_smsCând am primit anunțul că Vodafone oferă celor ce reîncarcă o cartelă cu 6 euro SMS-uri nelimitate (plus 2000 minute în rețea, 100 naționale și 150 MB trafic, ca să fiu riguros), primul gând a fost “cine are totuși nevoie de SMS-uri nelimitate?”. Adică înțeleg să mai trimiți câte un SMS. Și eu o fac, mai trimit câte unul cu “scuze, întârzii 15 minute… traficu'” sau “nu ne-am prăbușit, sunt în Innsbruck acum” către familie și prieteni, dar nelimitat?

Evident, eu sunt un utilizator axat pe traficul de date. Totuși, mi-am reamintit că nu trebuie să generalizez și să consider că toți ceilalți 10 milioane au aceleași obiceiuri și nevoi ca și mine. O discuție de ieri de la metrou mi-a confirmat asta.

Eram în stația de metrou Iancului. Aveam de ales între a mă așeza lângă o babă sau o domnișoară și evident că m-am așezat lângă aceasta din urmă. Era îmbrăcată sexy, cu niște pantaloni tăiați în atâtea locuri de zici că tocmai scăpase din prinsoarea unui urs sărind un gard cu sârmă ghimpată, iar în picioare avea sandale cu talpă “platformă” ce o făceau cu 15 cm mai înaltă decât era.

Dar discuția telefonică pe care n-am avut cum să nu o ascult, având în vedere că stăteam lângă ea și mai ales pentru că trăgeam în mod activ cu urechea (hai, să arunce primul piatra ăla care…), era despre aventurile amoroase ale domnișoarei sau mai bine zis eșecul lor. Îi povestea, bănuiesc, unei prietene despre cum s-a certat ea cu unul, cum i-a trimis acum trei zile mai mult de 50 de mesaje într-o seară, spunându-i că e cazul să lămurească ce situație au ei exact. Că dacă ăla umblă și cu altele, că nu se poate abține, ok, dar să-i spună și ei, să nu-l aștepte ca proasta. Că și ea poate ar vrea atunci să iasă cu alții, că na, poate este “fată rea”. “Și na, chiar sunt fată rea”, a adăugat râzând către prietenă, în timp ce eu, lângă ea, dădeam ochii peste cap.

Apoi îi dăduse un mesaj chiar în acea zi. Și el i-a răspuns tot cu un mesaj spunându-i că nu poate vorbi, pentru că este… undeva, n-am înțeles. Și ea i-a scris iarăși câteva SMS-uri despre cum el trebuie să se decidă ce se întâmplă cu relația lor. Apoi, într-un final și după ceva timp, l-a sunat, el a răspuns, au discutat un pic “și fii atentă tu fato”, la un moment dat el a apăsat probabil ceva greșit pe telefon și a trecut pe speaker, iar ea și-a dat seama că el era în mașină, nu acasă cum îi spusese, și mai erau și alte voci acolo în mașină, dintre care una de femeie!

Moment în care metroul a intrat în stație și n-am mai auzit continuarea pentru că ea s-a ridicat spre vagon, ocazie cu care am observat platformele de care spuneam. Dar frate, tragedii mari în dragostea asta!

Anyway, după ce ea a spus cât se poate de serios că i-a trimis peste 50 de mesaje într-o singură discuție, mi-am dat seama că da, unii oameni probabil chiar au nevoie de SMS-uri nelimitate.

Vodafone are până pe 30 iunie câteva oferte bune pentru cei cu cartelă. Dacă activezi o cartelă cu 6 euro, mai primești bonus alți 6. Iar cu 6 euro poți activa extraopțiunea de SMS-uri nelimitate, 2000 de minute în rețea, 100 naționale și 150 MB trafic. Cu 8 euro, ai chiar 300 de MB. Sau cel puțin așa am înțeles eu din pagina ofertei.

Clipul reclamei probabil că-l știți deja, este cel cu multă pipăială în locuri “îndrăznețe”.

    33 comentarii

  1. in dimineata asta, am citit articole pe aceeasi tema la arhi, la zoso si acum la tine :)platesc bine rosii? :)

      (Citează)

  2. Serios, măcar publicaţi şi voi în zile diferite…

      (Citează)

    • @AdrianG: eu așa aș face, dar de obicei companiile vor ca totul să se întâmple simultan, tocmai pentru a face și mai observabilă campania. Or fi studii care zic că e mai bine așa, nu mă bag eu.

        (Citează)

  3. @DePlictis, @AdrianG, la fel a fost si cu IOS7. Cred ca citim noi prea mult (sau prea multi) ori social media s-a dus pe copca, daca si oamenii astia, de la care avem pretentii, o maltrateaza in halu’ asta…

      (Citează)

  4. Nu cred ca dati voi bani de HTC One sau SGS4, asa ca lasati-l sa scrie. Nu va convine, cititi-l pe Chirila.

      (Citează)

  5. Sa nu cumva sa ramana NESEMESUITA :))

      (Citează)

  6. Ce-mi plac povestile cu bagaboante! Just kidding! :D
    Macar daca ti-ar iesi si tie niste credit vodafone….

      (Citează)

  7. @Radu, nu pot sa cred ca nu ai citit aceleasi informatii (uneori usor reformulate) despre IOS7 in 2-3 zile pe 90% din blogurile mari din Ro.

      (Citează)

    • @Andi: păi dacă a fost în seara anterioară prezentarea noii versiuni, nu mă miră, că e un subiect de interes mare, genul despre care toți (inclusiv eu), își dau cu părerea.

        (Citează)

  8. Scrisul la kilogram se simte imediat. Nu zice nimeni să nu faci bani din blog dar mai bine dai doar comunicatul de presă decât articole din astea forțate. Zic eu …

      (Citează)

    • @nea_caisă: de ce să dau doar comunicatul dacă toată treaba mi-a adus aminte și de faza distractivă din metrou? De comunicate seci consider că nu e nevoie, alea sunt în ziare și pe site-ul oficial.

        (Citează)

  9. Macar altii mai pun si un (P) ca sa fie clar ca e publicitate.

      (Citează)

  10. @Radu, drumul spre Iad e pavat cu intentii bune :)
    Sunt atat de multi care inventeaza povesti penibile ca sa creeze un context pentru un post publicitar, incat cei care chiar traiesc anumite faze si le leaga de cate o campanie, ca sa nu fie comunicatu’ sec, se pierd in padurea de povestitori de ocazie.

      (Citează)

    • Ar fi ciudat să zic că am și poze cu domnișoara, plus înregistrare audio cu ea vorbind? Cred că aș părea prea stalker, așa că mai bine nu o fac.

      Dar treaba cu poveștile adevărate sau false este relativă. E ca la un roman bun, câtă vreme îl citești cu plăcere, mai contează că e ficțiune sau nu?

        (Citează)

  11. @nwradu esti ultimul om daca ai poze si inregistrari si nu le faci publice :)

      (Citează)

  12. Mie acest articol imi pare post platit, dar cred ca sunt eu prea paranoic…

      (Citează)

  13. Din articolul asta am ramas cu o idee, ca tu ai gusturi proaste la femei. :))
    Toate fufele pe Instagram, pe Facebook, pe la metrou… :)) Pisica ta e de acord?

      (Citează)

    • @Andreea: păi nu mi-a plăcut de respectiva, ci din contră, m-a distrat cum era îmbrăcată și încălțată. Am vrut să-i fac poze nu pentu că era marfă, ci ca să arăt un “așa nu”. Din păcate, foarte multe arată fix la fel și au segmentul lor mare de admiratori, așa că este un fenomen ce nu se va opri prea curând.

        (Citează)

  14. Bai, ma distreaza domnii astia de la Vodafone. Deci toata populatia intra pe smartphones si pe net, ei dau SMS-uri cu nemiluita. De parca mai foloseste careva, in loc de un mic procent. Las’ ca in rest, plateste omu’ zeci de euro pe net, ca doar la ala ai trafic limitat. SMS-uri frate, ca in 2001.

      (Citează)

  15. Au scris cu totii articole despre noua oferta vodafone, care oricum nu ma intereseaza ca nu locuiesc in Romania, dar cu siguranta articolul tau a fost singurul pe care nu doar ca l-am citit, dar l-am si citit cu placere.

      (Citează)

  16. Vara asta sunt la moda roscatele . Vad prea multe prin oras si prin recleme si culmea ca sunt bune . Anul trecut vedeam numai grase emo cu parul rosu vara asta incepe sezonul de vanat !

      (Citează)

  17. din pdv strict tehnic un sms îl costă mai puțin pe operator decît orice fracțiune de convorbire, deci de ce să nu ofere sms-uri gîrlă dacă există un segment de utilizatori care folosesc serviciul ăsta?

    dacă tipa aia din metrou ar fi zis că a stat pe chat/mess/im timp de 50 minute, cu ce era diferit ca fond de faptul că a dar 50 smt ? un text e un text, userul atîta vede, nu-i pasă prin ce protocol se transmite.

      (Citează)

  18. Omul scrie uneori si daca este platit ce aveti cu el? voi daca a-ti fi platiti nu a-ti scrie? cata invidie…amestecata cu prostie la cei care nu vor sa inteleaga.

      (Citează)

  19. Deşi am net nelimitat pe telefon, am destui prieteni fără Whatsapp, Facebook ori Viber, aşa că trimit multe SMS-uri. Oferta îmi place mult de tot.

      (Citează)

  20. Bucur, inainte sa zici de altii ca sunt prosti, uita-te in propria ograda (hint: gramatica !)

      (Citează)

  21. Nu stiu ce aveti cu omul. Un blog se intretine cu bani, deplasarile pe care le face costa si mai mult (pentru a aduce printre primii stirile), munca depusa necesita ceva stradanie, asa ca nu e cazul sa-i scoatem ochii ca a transformat publicitatea in articol cotidian. Din contra, intentia a fost una buna, credeti ca ii era greu sa tranteasca un (P) si sa dea copy paste comunicatului de presa? Asta era treaba de 10 secunde.
    S-ar putea sa nu vi se para corect lipsa (P)-ului, dar odata ce intrati pe blogul lui inseamna ca va place cum scrie si ca sunteti dispusi sa il sustineti, iar critica trebuie sa fie constructiva, nu la misto, din moment ce respecti un om.

      (Citează)

  22. @nwradu Italia

      (Citează)

  23. Aceste oferte, dupa cum ati vazut clar, sunt pentru rebuturile societatii, anume pentru pitipoance si cocalari.

    Vodafone, Orange si Cosmote stiu foarte bine ca Romania are 99 % dintre tineri in aceasta categorie, si atunci e de inteles…

      (Citează)

  24. Hotzafone nu are 10 milioane , ci doar vreo 7 , din care 4 sunt cartelari care ar putea beneficia de acele sms-uri nelimitate . Intradevar mari povesti de dragoste se intampla sa auzi fara sa vrei prin metroul bucurestean (mai ales cand drumul e mai lung) , iar daca te si “implici” pasiv in discutie afli detalii sumare !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus