un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Portieră de Ford

23 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

portiera_ford_f150_raptorO camionetă Ford văzută în București avea portiera din imagine. Sub mâner sunt butoane cu cifrele de la 0 la 9, câte două pe buton. Wtf is that?

Așa cum mă așteptam, este un sistem de descuiere a mașinii fără cheie, doar pe bază de parolă formată din 5 cifre. Nu-i rea ideea, nu?

Apropo de asta, mașina era un Ford F150 SVT Raptor, cea mai bune vândută camionetă din toate timpurile și în top chiar și acum. Dacă vi se pare că Ranger-ul este o mașină mare, trebuie să vedeți un astfel de F150 cu motor de 6 litri.
KeyCodeford_f150_raptor

    10 comentarii

  1. Sistemul e destul de popular la americani. Se gaseste si la masini mai vechi/ieftine.

      (Citează)

  2. Nu-mi vine sa cred ca e prima data cand vezi sistemul asta de deblocare a usilor, e pe toate salupele aduse din America. Si o mica precizare: intreaga gama F-150 e cea mai vanduta camioneta, nu SVT Raptor.

      (Citează)

  3. Problema vine de la faptul ca, dupa ce bagi parola si tragi de maner, este actionata o parghie care deblocheaza usa.

    Hotul n-are nevioie de parola, amprenta sau cheie, trebuie doar sa actioneze parghia aia, care in majoritatea cazurilor este o tija de otel subtire care se indoaie imediat ce o agati cu un carlig bagat pe langa geam.

      (Citează)

  4. Lol – aveau chiar din 96 pe Lincoln Towncar (americanii sunt ceva mai avansati ca noi – chiar daca nu au sasiuri si suspensii sport , macar sunt confortabile) era dotare serie . Aveam unul in Pitesti al directorului Ford Royal .sunt in acelasi grup Ford / Lincoln

      (Citează)

  5. Cred că e mai tare “keyless access” și mai sigur cel de la Mazda și Toyota, unde ții doar cheia în buzunar și te aproprii de mașină.

      (Citează)

  6. LOL nu e doar la Mazda si Toyota, e o optiune disponibilia pe mai toate marcile auto.

    ON: Frumos e Raptorul, mie imi place pe negru.

      (Citează)

  7. mircea, un invidios

    24/06/2013 la 12:19 PM

    hillbilly car

      (Citează)

  8. mircea, un invidios

    24/06/2013 la 12:20 PM

    a, era sa uit. astept ca mediocrii de la ford sa puna si pe tractoru asta agricol grila de la aston.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus