un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O declarație incredibil de proastă

20 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

basescu_17_iulieDin când în când zice Băsescu câte o tâmpenie de mă mir că nu se cutremură Cotroceniul:

“Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume.”
“O schimbare consistentă a structurii populaţiei pentru că avem minoritatea roma, care este extrem de productivă.”
“Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?”

Asta e ca și cum ai zice “noi nu reușim să integrăm minoritatea romă, așa că hai să ne înmulțim mai repede decât ei”.

Cum reușește femeia romă să țină 5-6 copii? Păi îi spun eu președintelui! O face cum am văzut azi într-o intersecție și puteți vedea și voi în multe altele de prin oraș, vreo 3 femei stând la umbră, tolănite la marginea drumului, supraveghiind vreo 10 copilași de-ai lor ce spălau parbrizele mașinilor de la semafor, cu japca, bătând agresiv în geamuri și cerând câte 1 leu. Harmălaie mare și mizerie.

Așa se țin 5-6 copii, din cerșit. Din neplata taxelor, din neplata curentului electric, din ocupat cu japca tot felul de imobile, din înregistrat mașini în Bulgaria, din prostituție, furt, vânzare de flori și brichete în stradă, fier vechi, instalații de cale ferată, cerșit din nou (că doar calculele le știți toți, se câștigă foarte bine), neaplicarea legilor, teamă, corupție și tot restul. În mizerie, în boli, în lipsă de educație (una utilă, că zilele trecute eram pe stradă și un puradel îi făcea din ochi semn mamei sale ce geantă foto frumoasă am pe umăr), în lipsă de interes.

Și probabil că toate mamele din lume ar putea ține câte 5-6 copii în aceste condiții, dar vrem asta? Vrem să trăim ca-n Evul Mediu?

România și-a luat angajamentul că va integra aceste minorități, că le va face să trăiască la fel ca societatea normală din această țară și zonă a Europei. Declarația președintelui este recunoașterea neputinței de a aplica legile și a insuccesului tuturor acelor programe plătite de restul societății și de programe UE și o mare jignire.

sursă citate: Mediafax.

    31 comentarii

  1. intr-o tara normala pentru genul asta de fraze iesea un scandal monstru care se termina ori cu mari scuze si pus cenusa in cap, ori cu demisii.
    de fapt, intr-o tara normala genul asta de declaratii erau imposibile.
    la noi s-au scandalizat 1-2, restul liniste.
    WTF? a spus niste lucruri sinistre. rasism si sexism crunt plus o doza pura de prostie in cateva cuvinte. exact ce trebuie pentru cateva voturi in plus.

      (Citează)

  2. Mie Basescu imi lasa impresia de om destept. Cateodata insa scoate niste prostii pe gura de ramai interzis

      (Citează)

  3. Eu mereu ma mir cum unii, atunci cand cineva le atrage atentia ca exista o problema (in cazul de fata una de natalitate, explicata destul de bine pe grupuri demografice), aleg sa isi puna fustele in cap. Bine, dupa aia imi dau seama ca, in cazul de fata, vorbim de femei carora le joaca hormonii macarena prin cap suficient de tare incat sa se organizeze in grupuri de… femei europene cu drepturi. Nu e de datoria conducatorilor sa ia decizii bazandu-se pe realitati demografice de genul asta? De unde si pana unde e discriminare cand se vorbeste despre realitati? Nu exista in statistici populatia impartita pe grupuri etnice? Nu e normal sa zica “ba, suntem in situatia asta, hai sa vedem, poate cuplurile dintr-un anumit grup nu depun suficient efort. Aparent, nu salariile mari sunt solutia”? Poate vine ca un soc pentru unii dar calitatea vietii a crescut dupa 1989 insa natalitatea a scazut (si, poate si mai socant, femeile cu mai multi bani nasc mai putini copii). Si vorbesc din perspectiva unuia care scade rapoartele de natalitate si care nu are de gand sa faca ceva in directia asta in viitorul apropiat si care, mai mult, se chinuie sa pastreze acest status quo prin diverse metode. Ba, dar mi se pare normal sa se vorbeasca despre asta pentru ca, la nivel national, este o problema.

    Sau poate nu e o problema? Caz in care, ok, inteleg ca exista alte modele de dezvoltare. Care sunt alea?

    Dar nu, hai sa ne punem poalele in cap! Bicoz pitong.

      (Citează)

  4. @nashu_mare: daca vrei sa cresti natalitatea o faci in modul urmator:

    – creezi conditii si avantaje pentru cei care fac copii. si vorbesc de ceva palpabil, nu 10 lei pe luna.
    – NU le spui “trebuie sa faceti copii”, acompaniat de un eventual “mars la cratita”.
    E frumos din partea lui ca a vazut chipurile problema, pasul urmator ar fi sa o rezolve.

    traiesc intr-o tara care reuseste sa fie total contra curentului actual european (adica are o super natalitate). si asta nu are nicio treaba cu emigrantii (toti, indiferent de origini, fac copii intr-o veselie) ci pentru ca le place sa faca copii si pentru ca au conditile necesare. asa am eu colegi (educati, cu facultate si tot ce vrei) care au deja doi puradei si nici nu au 25 de ani.

      (Citează)

  5. Cum ziceam mai sus, natalitatea cea mai mica se intalneste la cuplurile cu veniturile cele mai mari* deci pana la urma, statistic vorbind, nu ajutorul social in bani pare sa fie solutia.

    De ce sa nu spui “faceti copii!” si cine a zis “mars la cratita!”? Asta e atitudinea sensibiloasa de care vorbeam. De ce? Atat timp cat nu este intr-o lege, ca sa fie considerrata obligatie, imi pare o reactie excesiva, de pus poalele in cap.

    *Am citit-o pe undeva acum vreun an. Nu ma pune sa dau link.

      (Citează)

  6. Vroiam sa dau o replica dar mi-am dat seama ca n-ar fi cu folos, de acea prefer sa ma dezabonez de la aceste opinii obtuze.

      (Citează)

  7. Presedintele are dreptate… nu vad un neadevar in afirmatiile lui…

    cei care vor o societatea copy/paste a occidentului sa se mute dincolo.

    occidentul si-a aratat demult limitele si neajunsurile.

      (Citează)

  8. Mesajul e aiurea si denota o ipocrizie de care doar un politician de Romania este capabil.
    Romania a pierdut vre-o 4 milioane de cetateni activi din 89 pana acum. Daca aveam un razboi civil nu cred ca pierdeam atata! Si vine nea Caisa sa imi zica acuma: pai faceti copii! ca uite in Belgia conditiile sunt mai nasoale ca la noi…. au mai putine zile de concediu dar au uitat sa mentioneze ca bietul copil belgian primeste o alocatie din care poate trai si mama si copilul fara nici o grija multi ani (cam pana isi termina studiile), in timp ce la noi alocatia copilului nu ii ajunge nici macar de mancare pentru o saptamana.
    E perfect normal sa fie injurat si scuipat pentru ca nu a pus problema asa cum trebuie. Omul a vorbit fara sa rumege prea mult ce zice defapt. Prin ceea ce a zis, a jignit mamele sau potentialele mame altele decat tiganci.

      (Citează)

  9. enzo esti batut in cap…pai tu te compari cu belgianu?

      (Citează)

  10. tu trebuie sa te compari cu moldova , bulgaria , albania etc…

      (Citează)

  11. @aurel – presupun ca nu ai ascultat sau citit macar transcrierea declaratie respective:

    “Preşedintele i-a replicat că România are una dintre cele mai favorabile legislaţii din UE în acest sens, în condiţiile în care în Belgia stau numai 30 de zile în concediu de creştere a copilului, fără concediu prenatal.”

    Caldura mare si acolo la tine hm ?

      (Citează)

  12. MAI VRETI DOVEZI CA BASE E PROST DE BUBUIE ?! ZAU, CHIAR MAI VRETI ?!

    Mi-e scarba… Mi-e scarba… Mi-e scarba… De 3 ori…

    Singura lor dorinta e sa aiba CAT MAI MULTI SCLAVI sa ii manevreze. Atat

      (Citează)

  13. “Vrem să trăim ca-n Evul Mediu?”

    Radule, asta a fost o gluma, nu ?! DEJA TRAIM IN EVUL MEDIU !!!

      (Citează)

  14. Tendinta in tarile dezvoltate este sa scada drastic natalitatea. Este evident ca nu nivelul de trai determina oamenii sa isi doreasca copii ba dimpotriva, cu cat oamenii sunt mai “emancipati” inventeaza tot felul de motive pentru a nu se grabi cu procreerea.

      (Citează)

    • Pe lângă ce-a zis @xgaby, mie nu mi se pare că țara noastră încurajează cu adevărat natalitatea. OK, concedii post-natale mai lungi, dar în rest? Ajutoare puține, programe puține pentru mame, servicii medicale slabe, sisteme slabe de tip creșă/grădiniță. Și asta la oraș, că de mediul rural nu mai zic, deși natalitatea e mai bună acolo.

      Bine că nu interzice avortul și anticoncepționalele, ca pe vremea lui Ceaușescu.

        (Citează)

  15. @enzo Cresterea alocatiei nu ar ajuta cu nimic, chiar ar agrava situatia de acum. Ar incuraja cresterea natalitatii in familiile cu venituri scazute… Problema, din punctul meu de vedere, e lipsa creselor/gradinitelor/scolilor poate chiar si starea sistemului sanitar.

    Cum suntem in criza, statul nu prea e generos, dar macar ar putea gandi niste politici prin care sa incurajeze mediul privat sa construiasca mai mult ( subventii pentru taxele de la crese/gradinite private, deduceri de impozite pentru companiile care ofera ca beneficiu o cresa/gradinita pt copii angajatilor sau mai stiu eu ce).

      (Citează)

  16. Ma oameni, nu mai fatati plozi, gata, e de ajuns ! Suntem prea multi oricum !!!

      (Citează)

  17. Avand in vedere ca la el din 3 femei pe care le pastoreste ( 2 fete + Udrea) se va naste abia un copil e un raspuns. Oricum, este normal sa mai si scada sporul natural, nu ne putem inmulti la infinit pe acelasi pamant.

      (Citează)

  18. Cum Doamne tigancile reusesc sa tina 5-6 copii, iar o sotie de marinar contrabandist, ulterior ministru care a furat o flota, ulterior presedinte care a facut munti de bani, nu reuseste sa tina decat o nesimtita si o retardata?

      (Citează)

  19. Cum sa iti vina sa faci copii cand in Romania e aproape imposibil sa ai un job bine platit care sa nu iti ia 12-14 ore pe zi si sa iti permita sa ai grija de copil si de tine ???
    Cum sa iti vina sa faci copii cand nu ai perspective de mai bine ?
    Nu e vorba numai de bani, e vorba de calitatea vietii ( bani, timp, servicii medicale, educationale etc. )

      (Citează)

  20. Aceata minoritate nu vrea sa se integreze. Oricat ai incerca. Te invit in Baia Mare, sa vezi cate s-au facut iar rezultate nu apar.

      (Citează)

  21. lol, nashu e cel mai amuzant, sustinator de frunte al unui presedinte delirant. Nashule, problema expusa de el e corecta, dar e un singur impediment. In 2009 cand taia ajutoare pentru mamici, iesea si spunea plin de dispret “ne-am transformat intr-o tara de mamicute si bebelusi”. Atunci problema demografica era inexistenta, brusc in 3 ani ea a aparut. La fel de amuzant e cum Basescu gaseste fel si fel de hibe in societate desi el e politician de 20 de ani, si presedinte de vreo 8. Iar el, c-o nevasta care a fost o viata casnica nu se poate lua de femeile care au si-o cariera si care aleg sa faca doar un copil, zau ca nu e-n postura asta.

      (Citează)

  22. @opensource:

    Discrepanta e falsa. Tine de locatii si situatii. Situatia nu s-a schimbat de atunci. Atunci era vorba de faptul ca unii cereau ajutor banesc de la stat ca sa faca copii. Nu a spus niciodata “ba, nu mai faceti atatia copii!” Si uite, acum, comunitatea roma care a profitat de asta are spor pozitiv. Acum, in fata femeilor cu cariera, care nu sunt atat de susceptibile la a face un copil in urma unei “spagi” primite de la stat, si-a pastrat discursul.

    In plus, iar ne intoarcem la pus poalele in cap cu “[Basescu] nu se poate lua de femeile care au si-o cariera”. Cand s-a luat? Cum s-a luat? A fost invitat sa tina un discurs in fata femeilor de succes. Practic, i s-a cerut parerea despre un grup anume, in calitatea si rolul pe care Constitutia i-o da. Inteleg ca nu iti place de Basescu dar sa interpretezi un gest si un discurs perfect legitime ca pe situatie de discriminare sexuala si rasiala e o chestie ilogica.

      (Citează)

  23. Mă duc la vânătoare :
    6 femei agatate x 1 puradel =
    6 pensii alimentare +
    6 nopți albe de vara +
    6 sticle de vin +
    6 pachete de țigări .
    Ii fac pe toți din flori.
    Am plecat in centrul vechi :)))

      (Citează)

  24. Femeile nu comentează pe aici ?
    Nu de alta, dar poate mă scutesc de un drum.

    Băieții , dacă îmi rămâne una in plus, care se baga ?

      (Citează)

  25. Nu, @nwradu nu are femei in target.

      (Citează)

  26. Dark Adrenaline

    21/06/2013 la 7:20 PM

    “Ma oameni, nu mai fatati plozi, gata, e de ajuns ! Suntem prea multi oricum !!!”

    Exact. De-aia jegurile astea de patroni (majoritatea lor) isi permit arogante cu “asteapta 100 la usa sa-ti ia locul”. Populatia prea mare creeaza presiune puternica pe piata muncii.

      (Citează)

  27. Apropo, nu inteleg ideea asta cu integrarea: toata lumea vrea egalitate dar trebuie integrare speciala pt o categorie de oameni ?
    Trebuie un singur lucru: aplicarea legii.
    Iesi cu copiii la cersit ? Puscarie, nene, indiferent ca esti tigan sau roman.
    Traim intr-o societate cu niste reguli. Le respecti bine, nu, treci la mititica sau pleci in Africa.

      (Citează)

    • @mArius: societatea nu vrea integrare de dragul altora, ci pentru a micșora treaba poliției. Costă mai puțin să ajuți oamenii să ajungă la un nivel unde să nu cerșească/fure/trăiască în mizerie, eliminând astfel o mare parte din criminalitate și probleme, decât să tot aplici legea, care și ea presupune costuri mari.

      Nu uita că recent voiau să propună eliberarea multor pușcăriași pentru că nu avem bani de noi închisori.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus