un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce ne pregătește Samsung pe platforma Galaxy S4

14 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Acum că Galaxy S4 a fost lansat în lumea largă și bănuiesc că are mare succes [review-ul meu], Samsung lucrează la alte noutăți în jurul acestei platforme. Să ne entuziasmăm sau nu?

Galaxy S4 Mini – era de aÈ™teptat. Samsung a introdus mereu o versiune “Mini” a vedetei lor, dar din păcate nu avea doar dimensiuni mai mici, ci È™i rezoluÈ›ie mai mică È™i alte neajunsuri, ceea ce am regretat mereu.

Culmea este că această generație s-ar putea să fie chiar bună, având în vedere că SGS 4 a plusat puternic la specificații. S4 Mini probabil va avea ecran de 4 sau 4,3 inci și vechea cameră de 8 megapixeli de pe SGS 3, iar rezoluția mă aștept să scadă de la Full HD la 1280 x 800 px, dar până acum nu sună rău, nu? S4 Mini s-ar putea chiar să fie bun.

Galaxy S4 Zoom – singurul zoom adevărat al acestui telefon va fi cel din numele său. Să pui un obiectiv cu zoom optic pe un telefon, chiar È™i un 3x, înseamnă să-l faci gros de 2 centimetri. Sigur, poate poÈ›i veni cu un zoom simbolic de 1,3x, “pentru încadrare”, dar e ca È™i cum n-ar fi.

Mai degrabă cred că telefonul, anunÈ›at cu o cameră de 16 megapixeli, va merge pe ideea de marketing “faci o fotografie atât de mare încât poÈ›i da zoom digital în ea”. Cred că È™tiÈ›i mai bine totuÈ™i că într-o fotografie făcută cu un telefon degeaba dai zoom, detalii bune nu vei găsi niciodată.

Galaxy S4 Activ – un S4 “rugged”, adică în carcasă rezistentă la È™ocuri È™i apă. ÃŽn teorie sună bine, un S4 care nu e de plastic, ci are carcasă solidă, probabil un pic cauciucată È™i cu care poÈ›i bate cuie.

Asta sună bine. Primele Samsung-uri cu carcasă rezistentă nu arătau prea bine, dar Xcover 2 de mai jos, lansat în februarie, n-are un design rău. E ca și cum ai pune o husă siliconică peste telefonul tău, doar că în varianta aceasta va arăta mult mai bine, fiind gândită din fabrică să se potrivească vizual totul.
xcover2

via BGR.com

    3 comentarii

  1. S4 mini nu cred ca va avea 1280 x 800 ci mai degraba 720p va fi rezolutia ecranului. De ce ar strica raportul?

      (Citează)

  2. Ultimele zvonuri despre Galaxy S4 Mini indica un procesor Dual-Core Exynos 5210 la 1,6 GHz, ecran de 4.3 inch Super AMOLED la rezolutie 540×960 si camera de 8MP.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus