un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noaptea aceasta este Noaptea Muzeelor

18 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Muzeul EnescuNoaptea aceasta este Noaptea Albă a Muzeelor, când acestea își deschid porțile și permit accesul gratuit vizitatorilor dispuși să le vadă noaptea. Programul este unul la nivel european și știu că s-a bucurat de mare succes în fiecare an.

Lista completă a muzeelor participante o găsiți pe noapteamuzeelor.ro. Participă nu doar cele din București, ci și Cluj, Sibiu și alte orașe.

Eu în București vă recomand următoarele:

Antipa – în intervalul 18:00 – 03:00 intrarea este gratuită la colecția normală de animale și există totuși o mică taxă la expoziția internațională The Human Body, accea cu diverse disecții care arată pe țesuturi reale structura anatomică a diverselor organe. Am înțeles că aici ar costa doar 20 de lei în locul taxei normale de 60 de lei.

World Press Photo – în Piața Universității, la statui. Puteți vedea toate fotografiile câștigătoare la această competiție. Știu că se găsesc și pe net, dar credeți-mă că este complet altceva când le vezi printate la dimensiuni foarte mari și le poți analiza în detaliu. Eu l-am vizitat zilele trecute (în mod normal costă 7 lei intrarea) și na… pleci de acolo gândindu-te că România este o țară perfectă și avem mare noroc că trăim aici; putea fi și mult, mult mai rău. Majoritatea fotografiilor sunt surprinse de reprezentanți Associated Press în locuri periculoase precum Siria, Gaza, Afganistan și altele, așa că multe imagini sunt șocante.

Atenție cu Muzeul de Istorie (vizavi de Palatul CEC), unde se găsește acum expoziția internațională Comorile Chinei, cu soldați de teracotă și alte obiecte din perioada imperiilor chineze. Muzeul permite accesul la restul colecțiilor sale permanente, dar Comorile Chinei nu poate fi vizitată în această noapte.

Fără legătură cu muzeele și noaptea lor albă, la Sala Polivalentă se desfășoară Eros Show, detalii aici, fotografii foarte NSFW din alți ani aici.

    2 comentarii

  1. o singura data am fost. nu ma mai duc in viata mea. romani, inghesuiala, chestii gratis sint doar cateva dintre motive. prefer sa platesc bilet si sa fie mai putina lume.

      (Citează)

  2. You mean “Noaptea albă a snobilor zgârciți”? :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus