un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiile Mobile Awards 2013 și câștigătorii lor

17 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Ieri s-a desfășurat Mobile Conference și la final s-au dat și premii pentru aplicațiile și campaniile de mobil care s-au evidențiat în ultimul an. A fost un juriu mare și am făcut și eu parte din el, testând și analizând o parte dintre categoriile respective. Iar acum am aflat cine a câștigat.

Iată o parte din listă mai jos și am completat cu câteva comentarii personale la fiecare. În zilele următoare vom discuta mai multe despre aplicații, deoarece în ultima perioadă am testat și auzit de mai multe, bune și rele. Toată lista, cu toate categoriile, poate fi găsită pe site-ul oficial.

TAXI APPLICATIONS
LOCUL I – STAR TAXI – FDSV Online
LOCUL II – CLEVER TAXI – Clever Taxi
LOCUL III – SPEED TAXI – Speed Taxi

În opinia mea, Star Taxi și Clever Taxi sunt la fel de bune. Speed Taxi, care a deschis calea spre astfel de aplicații de mobil pentru chemarea unui taxi, merită toată lauda. Ce nu înțeleg este de ce alte companii de taximetre își mai construiesc acum aplicații, în loc să se asocieze direct “agregatoarelor” Star sau Clever. Mi se par bani aruncați pe fereastră.

BRAND APPLICATIONS
LOCUL I – CFR 1907 CLUJ – Halcyon Mobile
LOCUL II – MEDLIFE – Appsail
LOCUL III – RESTAURANT LA MAMA – Ceva Mai Mult Design

Aici sunt numai aplicații bune.
Aplicația CFR 1907 este excelentă și fiecare club mare ar trebui să aibă așa ceva. Afli știri, poți vota jucătorul meciului imediat după fluierul final, vezi știri, rezultate etc. Chiar dacă nu vă pasă de echipa clujeană prea mult, instalați aplicația doar ca să vedeți ce-ar putea avea formația voastră preferată.
Medlife este o aplicație pe care toți clienții lor ar trebui să o aibă instalată pe telefon. Programări, informații, calendare personale, are de toate. Rar am văzut una mai bine făcută.
În restaurantele La Mama nu plănuiesc să mai calc vreodată, dar aplicația lor de mobil are o idee genială: este și un card de fidelitate. Scanezi cu ea codul QR de pe nota de plată și gata, ai primit punctele de fidelizare. Simplu, eficient și fără carduri de plastic. În rest are lacune pe la interfață și informațiile pe care le oferă, dar ideea de card de fidelitate direct în telefon merită popularizată.

NEW TECHNOLOGY CAMPAIGNS
LOCUL I – ORANGE EXPLORER – MobileWorks Communication Services
LOCUL II – AURASMA & BIZ – DDB Romania
LOCUL III – BECK’S- VEZI DINCOLO DE ETICHETA – MobileWorks Communication Services

Realitate augmentată și coduri QR pare a fi tehnologia la care s-a ajuns.

ENTERTAINMENT
LOCUL I – CINEMAGIA APP – iMedia Plus Group
LOCUL II – SEENOW – DIRECT ONE
LOCUL III – MAREA CALATORIE GALACTICA A LUI ZULU, BOB SI PIXIE – Ascend NetSolutions
LOCUL III – FANICA SI ASALTUL MICROBILOR – Ascendia Design

Cinemagia merită premiul 1. Și Seenow este excelentă prin ceea ce oferă. Celelalte sunt niște povești educative pentru copii.

UTILITIES
LOCUL I – TRANSPORT URBAN – Concept Apps
LOCUL II – AUTO.RO – Netbridge Development
LOCUL III – ORASUL MEU – Orasul Meu Marketing

Ei bine aici a fost o bătălie mare. Auto.ro este utilă șoferilor din întreaga țară, Transport Urban oferă trasee și informații despre transportul public din câteva orașe mari. Într-un fel mă bucur că a câștigat o aplicație despre transportul urban, e un semn încurajator pentru cei eco-friendly, deși simt că auto.ro este utilă mult mai multor oameni.

Eu le folosesc pe amândouă și vă recomand să le instalați.

    5 comentarii

  1. Articolul nu este complet. Lipseste o categorie de castigatori… sau poate asa a fost intentionat…

      (Citează)

  2. Star si Clever Taxi nu sunt “agregatoare” ci sunt adevarate companii de taxi (dar nu si in sensul legal, se pare). Soferii le platesc o taxa lunara ca sa aiba access la sistem, asa cum platesc o taxa lunara la companiile traditionale de taxi ca sa primeasca comenzi. Am inteles ca la Star Taxi poti sa si suni acum sa comanzi un taxi. Multe companii de taxi nu accepta ca soferii lor sa se aboneza si la aceste companii “online”, amenintandu-i cu excluderea.

      (Citează)

    • @thundermar: da, a fost scandal și acolo, îl voi povesti în alt articol. Sper ca toate acele companii să dea faliment, dacă nu au ca obiectiv mulțumirea clienților.

        (Citează)

  3. Merci pentru review nwradu si sper ca te-a ajutat aplicatia! :)

    As vrea sa ii mentionez si lui Thundermar faptul ca Star taxi chiar este firma de taxi cu acte in regula (exceptand desigur cativa soferi care lucreaza inca la alte firme si apar in aplicatie) in timp ce CleverTaxi este doar un agregator, tot cu acte in regula (lucram numai cu soferii dispeceratelor care au aderat de bunavoie la aplicatie).

    Daca va pot ajuta cu mai multe informatii va astept si pe mail mihai[la]clevertaxi.com!

    Merci!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus