un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Macaron și macaroon

9 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

macarons_madame_lucie_2După ce ani de zile am ignorat aceste fursecuri, am devenit un fan al lor abia recent, când am gustat unele foarte bune și le-am descoperit adevăratul potențial.

Macaron și macaroon. Ca proaspăt intrat în universul lor, eram sigur că-i vorba de același lucru în două moduri diferite de a pronunța. Nu este.

Macaron-ul (pronunțat cum se scrie, dar ca în franceză, cu ultimul n aproape mut) este un fursec de bezea cu o cremă delicioasă în centru. Atât bezeaua cât si crema pot avea diverse arome si culori, ceea ce de altfel le dă și farmecul.

macaroonDacă vreți unele bune, mergeți la Madame Lucie; un fursec costă 4 lei, dar sunt moi șî în același timp exact cum trebuie de crocante și foarte gustoase. Și mai bune sunt cele de la Chocolat, care au aroma mai intensă, dar costă 6 lei bucata și nu mi se pare că merită acest adaos de 50% peste Madame Lucie. Iar dacă vă iese în cale o patiseria Paul, ignorați-o. Au prăjituri și tarte bune, dar la macarons nu le-a ieșit deloc rețeta.

Macaroon (eu îl pronunț macarun) este termenul englezesc pentru o prăjiturică, un fursec asemănător la formă cu cele făcute “în casă”, de obicei nucă de cocos.

  6 comentarii

 1. E clar ca esti un fan, ai tot scris de ele. Trebuie sa le incerc si eu.

    (Citează)

 2. Eu mi le cumpar de la o cofetarie amplasata chiar langa hotelul Crystal Palace (pe bd Serbanescu). Preferatele mele sunt cele cu fistic si cele cu coacaze. Costa parca vreo 70 lei/kg iar o bucata e destul de mare (gen 100g)

    (Citează)

 3. le tot lauzi pe astea, o sa le incerc cu primao ocazie :)
  ieri am cumparat de la Pierre Herme (http://www.pierreherme.com/) … am zis ca mancam 2, apoi am mancat 4, pana la urma am terminat cutia de 14 intr-o seara, cred ca ma paste diabetul.

    (Citează)

 4. Se fac in casa relativ usor daca ai formele necesare (care si alea se cumpara, in Franta la fnac poti sa cumperi cartea de retete cu formele si tot ce iti trebuie)

  In alta ordine de idei, din ce stiu eu, traducerea romaneasca a macaroon este pricomogdale. Diferenta majora este ca macaron in franceza se face cu migdale (bezeaua aia contine pudra de migdale) iar macaroon poate sa contina nuca de cocos si nu neaparat sa fie de forma doua fursecuri cu crema la mijloc.

  Daca vrei macaron frantuzesti, in Paris incearca Laduree, ma mir ca nu ai trecut pe acolo cand ai fost in Paris, ca e ultima fitza.

    (Citează)

 5. @ioana: Laduree e overrated, Pierre Hermé sau alte ateliere mai mici, de cartier fac macarons mai buni. problema este ca sunt la fel de scumpi :))
  @radu: daca vrei niste macarons de la mama lor poti sa faci o “comanda”, vin la sfarsitul lui aprilie ;)

    (Citează)

 6. mi-am adus aminte de asta
  http://www.youtube.com/watch?v=wt_EqOfoV3Q

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus